Kako da porodicu uvedete u praznično raspoloženje - Gorenje

Kako da porodicu uvedete u praznično raspoloženje

PORODICA SIMPLIFIED
22.11.2018
Magija koju donosi sezona praznika je neprocjenjiva. Ona kreira posebnu atmosferu i okuplja porodicu i prijatelje. Inspiriše našu maštu i kreativne vještine i donosi dragocjene prilike za kvalitetno provedeno vrijeme sa našom djecom. Ukoliko još uvijek niste u prazničnom raspoloženju, evo nekoliko savjeta da svoju porodicu uvedete u duh praznika.
 
Spremite se. Razgovarajte sa svojom djecom i saznajte šta bi oni voljeli da rade. Možete se odlučiti za po jednu aktivnost svakog vikenda, možda budite kreativni čitav vikend ili samo jednu večer, kako god bit će im drago da su involvirani u planiranje praznika.
 
Muzika. Božićna muzička lista je dugačka, zato ne biste trebali imati probleme u pronalasku pjesama koje volite. Pustite da i djeca odaberu svoje omiljene pjeseme. Igrajte igru i pokušajte pogoditi koja je to sljedeća pjesma. Potom osmislite svoju vlastitu "otkačenu" plesnu koreografiju. Smijeh je zagarantovan!
 
Hrana. Odaberite jednostavne recepte za domaće kolače, razgovarajte sa djecom tokom procesa pripreme i neka vam pomognu da ih napravite. Samo zamislite taj ukusni miris iz pećnice i još bolji ukus nakon toga. Ukoliko zaboravite da nabavite ukrase i dekoraciju za kolače, možete ih umočiti u otopljenu čokoladu i posuti sa mljevenim lješnjacima ili kokosovim brašnom.

Dekorišite svoj dom. Ručno izrađeni stalci za svijeće, papirne pahulje i snješko od pamučnih loptica. Potražite na Internetu nekoliko slatkih ideja kako da sami napravite praznične dekoracije ili se prisjetite šta ste i sami pravili kad ste bili dijete. Bez brige ukoliko rezultat tog rada bude manji od očekivanog i nedovoljno dobar za podijeliti na Instagramu, važno je da se zajedno zabavite.

Čestitke. Ove godine, napravite ih kod kuće! Otiđite u knjižaru i odaberite matrijal: karton, makaze, ljepilo, obojeni papiri, ukrase i flomastere. Sada se slobodno prepustite svojoj mašti. Posebni bonus poeni za one koji uspiju kreirati jedinstveni tekst čestitke.

Ukrasi za jelku. Ukrasi mogu biti u različitim oblicima i bojama: keksići, slatkiši, pahuljice, šišarike i sl.. Tako je puno stvari koje možete napraviti sami sa svojom djecom, a vaša jelka će izgledati famozno.

Ali najvažnija stvar: uživajte, opustite se i pustite da magija praznika ispuni vaš dom. Odvojite neko vrijeme za sebe i one koje volite bez svakodnevnog stresa. Zapamtite: najvažnije su male stvari u životu.

Privatna fabrika savršenih okusa: ugradbene pećnice

HomeMade oblik Karakterisični zaobljeni oblik je jedna od najvažnijih karakteristika Gorenje pećnica. Inspirisane tradicionalnim pećima na drva, one omogućavaju slobodno kruženje vrućeg zraka. Pošto se hrana ravnomjerno zagrijava sa svih strana, ona je uvijek savršeno pečena: hrskava izvana i sočna iznutra.

Možda biste željeli pročitati: