Kreativni načini da navedete izbirljivu djecu da jedu zdravu hranu. - Gorenje

Kreativni načini da navedete izbirljivu djecu da jedu zdravu hranu.

Djeca mogu biti jako izbirljiva sa hranom. Mogu osjetiti zeleni list špinata miljama daleko, a hrskava mrkva će ih navesti da bježe i da se sakriju. Ponekad morate biti lukavi i prikrijete zdrave namirnice tamo gdje ih oni ne očekuju.

Zamrznuti jogurt

Umjesto sladoleda, dajte djeci zamrznuti jogurt sa malo masti, pun kalcija i sa manje kalorija. Dodajte čajnu kašiku šarenih ukrasa, ili dekorišite sa sjeckanim voćem.

Ideja za izbirljive: Zamrznite štapić u jogurt sa oksima dječije porcije, i poslužite kao sladoled.

Špinat

Ukoliko vaša djeca ne vole špinat, budite kreativni. Sakrijte ga u njihova omiljena jela kao što su lazanje ili mesna štruca, ili ga stavite u sendvič umjesto lista salate.

Ideja za izbirljive: Da li zaista mrze sve zelene stvati? Isprobajte ovo: ispecite ga u brauniju. Nikada neće otkriti da u njima ima i špinata!

Integralni hljeb

Na taj način djeca će unijeti željeza, magnezij, cink i vlakna. Kada kupujete hljeb provjerite deklaraciju - integralno brašno bi trebalo biti glavni sastojak. Jedan od načina da djeca jedu integralni hljeb umjesto bijelog hljeba je da ga poslužit sa topljenim sirom.

Ideja za izbirljive: Koristite kalupe za kolačiće, kako biste napravili manje sendviče u zanimljivim oblicima. Djeca će biti oduševljena da jedu sendviče u obliku životinja i neće primjetiti da je hljeb tamnije boje. Ili umiksajte nekoliko kapi prirodne jestive boje u kremasti sir, dodajte zvjezdice ili voće kao ukras i eto ga, tost u obliku jednoroga.

Paradajz

Paradajz sadrži dosta vitamina C i veliku količinu vlakana. Ukoliko vaša djeca ne žele da ga jedu svježeg, izgnječenog ili narezanog, pokušajte ga lagano ispeči na malo maslinovog ulja.

Ideja za izbirljive: Tanki grozdasti paradajz je stvarno sladak. Sa malo kreative u prezentaciji, djeca mu neće moći odoljeti. Pretvorite jelo u auto sa točkovima od paradajza ili u bubuljicu kao dekoracija na vaflima od povrća.

Osjetite strast za kreacijom sa Chef's kolekcijom

Gorenje Chef's kolekcija je izuzetnog kvaliteta, trajnijih malih kućanskih aparata: blender, štapni mikser i mikser za obradu namirnica. Svaki od njih je testirao profesionalni šef kuhinje Andrej Kuhar, višestruki dobitnik Michelin zvjezdice. Ovi aparati garantuju duži korisni vijek i izuzetnu efikasnost.

Možda biste željeli pročitati