Kućna škola o kućnim obavezama - Gorenje

Kućna škola o kućnim obavezama

PORODICA SIMPLIFIED
26.8.2020
Vrijeme povratka u školu je povezano sa učenjem - novim rutinama, rasporedima, znanjem ... Iz tog razloga ne bi ga trebalo ograničiti samo na školske predmete. Prije ili kasnije djeca će trebati da nauče neke kućne aktivnosti i steknu životne navike. Ovo je nekoliko zadataka koje djeca mogu (i hoće) brzo usvojiti.
 
Pospremanje igračaka
 
Razgovarajte sa vašim djetetom koliko je važno da ima uredan prostor kako bi se igralo i kako mogu učiniti drugu djecu sretnom tako što će pokloniti igračke ili odjeću koju prerastu. Ali budite i realistični u svojim očekivanjima: razdvajanjem korisnog od nereda može se pokazati kao veoma težak zadatak i za mnoge odrasle i to može biti potpuno preteško za dijete. Zato je najbolje da počnete od malih stvari i da ih zamolite da odaberu jednu igračku koju žele pokloniti. Dodatni savjet: pobrinite se da dajete dobar primjer time što ćete kupovati samo ono što je potrebno i rješavati se samo nepotrebnih stvari.
 
Održavanje rublja
 
Čak i djeca koja su tek prohodala mogu pomoći oko poslova sa rubljem. Možete započeti tako što ćete ih pitati da upare čarape, da donesu svoje rublje do košare za rublje. Kako porastu možete ih učiti kako da sortiraju rublje i koji program pranja se koristi za koju vrstu rublja. Tu se najbolje pokaže kako investiranje u aparat sa jednostavnim korisničkim interfejsom se zaista isplati. Na primjer, Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja omogućavaju vam da pokrenete pranje u samo 3 jednostavna koraka: uključite mašinu za pranje rublja, odaberite program i pritisnite start!
 
Pranje posuđa
 
Učite svoju djecu da pomažu pri pranju posuđa i pogodit ćete dvije ptice jednim kamenom: dobit ćete vrijednog pomoćnika, jednog, koji će dvaput razmisliti da li da uzme novu čašu svai put kada želi da nešto popije. Nije važno da li imate mašinu za pranju posuđa ili posuđe perete ručno, čak i djeca koja su tek prohodala mogu pomoći da pospremite stol poslije obroka, dok odraslija djeca mogu prebrisati posuđe ili napuniti i isprazniti mašinu za pranje posuđa.
Pospremanje kreveta
 
Pospremanje kreveta je dobar početak svakog dana, a čak i mala djeca to mogu naučiti. Kako biste olakšali zadatak za njihove ručice, odaberite najjednostavniju posteljinu, bez bespotrebnih plahti, deka i prekrivača.
 
Čišćenje podova
 
Brisanje je najjednostavniji zadatak u kojem će većina djece uživati, tako da može biti dobra ideja da kupite manju metlu i pustite im da vam pomognu. Odraslija djeca mogu također čistiti podove sa krpom ili usisivačem, tako da biste možda mogli razmisliti da investirate u jednostavan za korištenje bežični uspravni usisivač. Samo se pobrinite da sve Lego kockice budu sigurno sklonjene prije nego što počnete usisavati.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da obave sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive karakteristike pranja donose savremene rezultate čišćenja:

  • Jedinstveno dizajnirani bubanj sa specijalnim valovitim oblikom 3D rebrima za najmekši tretman tkanina
  • IonTech koristi snagu jona, te time obezbjeđuje optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno natapa i razgrađuje zaprljanja

Možda biste željeli pročitati: