Mama, mama, mogu li i ja pomoći? - Gorenje

Mama, mama, mogu li i ja pomoći?

PORODICA SIMPLIFIED
18.10.2018
Koliko puta ste do sada čuli ovo pitanje: "Mama, mama, mogu li i ja pomoći?" Ili je možda pitanje bilo: "Tata, tata, mogu li ti pomoći?" Kada su djeca još mala, ona brinu o svojim roditeljima i oduševljena su kada im mogu biti lični asistenti. Iskoristite ovu izvanrednu priliku da naučite svoju djecu da obavljaju kućne poslove. Ne samo da ćete ih naučiti važnim vještinama, nego ćete na taj način kreirati nezaboravne porodične uspomene.

Čišćenje kade. Čišćenje kade može biti zabavno za djecu. Ali prvo morate je dobro isprljati. Iskoristite boju za prste i ohrabrite djecu da iskoriste svoju maštu. Kada završe, pustite vodu. Objavite da se sada takmičite ko će prvi oprati svu boju, koristeći razblaženi deterdžent.

Sparivanje čarapa. Po završetku sušenja i zvučnom obavještenju mašine za sušenje, zamolite svoje najmlađe da vam pomognu u sparivanju čarapa. U međuvremenu, možete razgovarati sa njima o tome čije su čarape i koje su boje. Pokažite im i kako da slože čarape i bit ćete iznenađeni kako brzo će slaganje čarapa biti stvar prošlosti za vas.
Pravljenje kafe. To da vam vaša djeca donesu jutarnju kafu u krevet u nedjelju više ne mora da bude samo želja ili mašta. Istina je da to ne mogu uraditi kada su još uvijek sasvim mali, ali ih možete uključiti u proces pripreme kafe veoma rano. Pozovite ih da vam pomognu, zamolite ih da vam ponesu šoljice za kafu i šećer na stol ili da naspu šećer u šoljice.

Čišćenje ogledala. Djeca obožavaju da se ogledaju u ogledalu. Ponudite im krpu za čišćenje i bocu sa prskalicom, sa sadržajem tople vode i bijelog sirćeta. Onda samo sačekajte da vidite kako će biti sretni što će očistiti sva ogledala u vašem domu.

Mijenjanje posteljine. Kada mijenjate posteljinu, zamolite svoje najmlađe da vam pomognu da ponesete plahte u mašinu za pranje rublja. Vaši najmlađi asistenti će biti sretni što su pomogli, a osmijeh na njihovom licu će biti još širi ukoliko im dozvolite da pritisnu start gumb na vašoj mašini za pranje rublja.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da obave sav prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki način.

WaveActive karakteristike sadrže savremenu tehnologiju čišćenja:

  • Jedinstveno dizajnirani bubanj sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona i tako pruža optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno rehidrira i razgrađuje zaprljanja

Možda biste željeli pročitati: