Napravite tortu u obliku srca za rođendan vaše kćerke - Gorenje

Napravite tortu u obliku srca za rođendan vaše kćerke

PORODICA SIMPLIFIED
8.2.2017

Napravili smo jedan jednostavan blog post, koji će vas naučiti kako da napravite tortu u obliku srca, u tri laka koraka. Ako na primjer, vaša kćerka želi tortu u obliku srca za rođendan, a vi nemate posudu pravog oblika – možete da improvizujete. Uz malo domišljatosti, dobićete prelijepu tortu u obliku srca, i to koristeći kružni i kockasti kalup za torte. U nastavku, pročitajte lake korake za brzu i jednostavnu pripremu torte u obliku srca.

Korak 1
Počnite sa pripremom jednog okruglog i jednog kockastog biskvita za tortu. Potrebno je da budu iste visine, jer u suprotnom nećete moći da postignete savršen oblik torte. Nakon što su obje torte gotove, pustite ih da se rashlade, i uklonite ih iz kalupa.

Korak 2
Nježno isjecite okruglu tortu na pola. Uz pomoć reckastog noža isjecite okruglu tortu na pola, pri čemu je važno da pokušate da krug isječete tačno na pola.

Korak 3
Na kraju, pridružite dvije polovine kockastoj torti, kao na slici ispod. 

Fil za tortu će prikriti mjesta na kojima su dijelovi spojeni i stvoriti oblik savršenog srca. Možete koristiti bilo koji recept za fil. Mi preporučujemo tortu što živopisnijih boja za vašu kćerku.

Prijatno!

Mi ga pravimo jednostavnim. Vi ga činite savršenim.

Želite da iznenadite porodicu i prijatelje sa izuzetnim ručkom?
Uz nove Gorenje HomeMade štednjake možete lako pripremiti veliki broj jela - tako ukusnih, kao da su pravljena u tradicionalnoj peći na drva. Jednostavno upravljanje, praktične funkcije i pouzdan rad pomoćiće vam da ostvarite sve kulinarske fantazije! 

Pogledajte pametna rješenja koja su prilagođena korisniku, na koja ćete uvijek moći da se oslonite, a na kraju samo dodate vaš finalni štih.

Možda biste željeli pročitati: