Olakšajte život svojoj djeci - Top 3 savjeta - Gorenje

Olakšajte život svojoj djeci - Top 3 savjeta

PORODICA SIMPLIFIED
18.6.2019
Blogovi o roditeljstvu su sada puni kreativnih ideja koje "morate isprobati" za dodatne aktivnosti koje će od vašeg djeteta napraviti pravog malog superheroja. MEĐUTIM, ukoliko se osjećate da počinjete gubiti konce u svakodnevnom rasporedu svog djeteta (čak i uz primjenu najsofisticiranijih alata), vrijeme je da ih revidirate u prvom koraku. Ukoliko vam je to sve zbunjujuće, zamislite tek kako se osjeća vaše dijete. Olakšajmo zajedno život vašem djetetu.  Dodatno, to će olakšati i vaš život! Evo nekoliko savjeta sa kojima možete započeti, a koje smo prikupili za vas.
 
1. Organizujte pospremanje igračaka - možete organizovati dan za podjelu igračaka zajedno sa svojom djecom. Prvo odaberite igračke sa kojima se djeca više ne igraju ukoliko su još uvijek u dobrom stanju, podijelite ih sa porodicom, prijateljima ili ih donirajte. To može biti dobra vježba "odbacivanja nepotrebnog"!
 
SAVJET PROFESIONALACA! Možete odrediti jednu korpu koja je uvijek tu spremna za odlaganje igračaka koje su vaša djeca prerasla ili se više ne koriste. Možete naučiti djecu da napišu pismo opraštanja od igračke, kako bi naučila vrednovati stvari i kako bi stvarali lijepe uspomene! Možda da napravite i fotografiju za uspomenu?
SAVJET PROFESIONALACA! Šta kažete na to da zarotirate igračke sa djecom prijatelja ili porodice? U tom slučaju, možete svesti količinu igračaka na minimum i imati osvježen izbor igračaka tako što ćete razmjenjivati igračke redovno. Malo ekonomije dijeljenja unutar vašeg domaćinstva!
 
2. Slobodno vrijeme bez distrakcija - postavite vrijeme u danu ili sedmici gdje vaše dijete neće biti ograničeno rasporedom i gdje će imati slobodu za kreativno igranje i istraživanje. Šta kažete na dan za igranje bez tehnoloških spravica? Zapamtite da ne morate uvijek stimulisati svoju djecu. Pustite ih i vidjet ćete kako mogu biti puni kreacija uz pomoć malo mašte.
 
3. Stvorite lijepu tradiciju kojoj će se djeca radovati. Sve što okuplja porodicu je lijepa tradicija. Šta bi to mogli specifično raditi svake nedjelje ili tokom godišnjeg odmora? Šta kažete na porodične večere? Malo poznatog ritma je uvijek dobro za vašu porodicu.
 
SAVJET PROFESIONALACA! Da bi zabava bila dobra, ne morate izlaziti izvan svog doma. Najbolje uspomene se obično stvaraju u domu. Samo se opustite i neka se stvari odvijaju svojim tokom! Vaša porodica će vas iznenaditi sa svojom kreativnošću.
 
NA RAZMIŠLJANJE:
Svi imamo "jako puno" stvari o kojima trebamo voditi računa ovih dana. Previše informacija, previše izbora i previše toga za uraditi. Razmislite gdje su prostori na kojima može smanjiti svoje obaveze i kako biste se rasteretili, i kreirajte zajednički plan kako to da uradite!

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene da obave sav prljavi posao na efikasan, jedonstavan za upravljanje i ekološki prihvatljiv način.

WaveActive karakteristike pranja sadrže sljedeće savremene tehnologije pranja:

  • Jedinstveno dizajnirani oblik bubnja sa specijalno oblikovanim 3D valovitim rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, te tako pruža optimalne rezultate pranja
  • SteamTech efikasno namakanje i uklanjanje zaprljanja

Možda biste željeli pročitati: