Rješavanje stresa u 10 minuta za roditelje u žurbi - Gorenje

Rješavanje stresa u 10 minuta za roditelje u žurbi

PORODICA SIMPLIFIED
18.9.2019
Roditelji koji su pod stresom su nesretni roditelji. Dugo smo razmišljali kako da pomognemo onima koji su u situaciji "Ne mogu izdržati više". Prije nego posustanete, evo odabranih 10-o minutnih ili više (ukoliko imate vremena) načina da se oslobodite stresa koji mogu pomoći da bolje upravljate sa malim porodičnim krizama. Recite nam šta je vama najviše pomoglo. Mi volimo kad je jednostavno, da li se slažete?
 
1. Trenutak za sebe i svoj um. Prvo rješenje nije neka mudrost. Meditacija. Vjerovali ili ne - ona vas stvarno može umiriti i promijeniti vaš fokus veoma brzo. Ukoliko možete, zabavite svoju djecu nekoliko minuta. Sjednite, relaksirajte se, zatvorite oči i fokusirajte se na vaše disanje. Čak i na samo nekoliko minuta. Može napraviti čuda, ali je bitno da ne razmišljate o obavezama i šta sve trebate uraditi. Pokušajte se skroz isključiti.
 
2. Odbrojavajte do smirenja. Ukoliko vam je svega dosta i trebate super brzi i jednostavan lijek, pokušajte brojati od 50 unazad i duboko udahnite nakon što završite odbrojavanje. Ovaj trik jednostavno uvijek uspjeva.
3. Izbacite to znojenjem. Ukoliko ste u mogućnosti da u svoj zgusnuti raspored ubacite i brzo trčanje po naselju ili 10-o minutno vježbanje bez da vas neko ometa. Čak i kratka šetnja može pomoći. Samo malo vježbanja kojim ćete raščistiti misli od negativnih i stresnih misli. Ukoliko ste sretni roditelj mlađeg djeteta, možete ga kombinovati uz finu šetnju sa kolicima.
 
4. Isperite stres. Tuširajte se i ne zaboravite da prigušite svjetla, upalite nekoliko divnih mirisnih svijeća i dodate nekoliko kapi relaksirajućih esencijalnih ulj u vašu kadu.
 
5. Bojanke su samo za djecu? Ne možete više pogriješiti. Trenutno vlada velika tražnja i ponuda bojanki za odrasle. Samo posudite nekoliko bojica od svoje djece i počnite sa farbanjem. Garantujemo vam da će vas ova aktivnost relaksirati.

Život ponekad može postati dramatičan. Zato na svu sreću Gorenje Simplicity kućanski aparati dolaze potpuno bez drame sa savršenim dizajnom, bezprijekornim korisničkim iskustvom i nevjerovatnom vrijednošću za uloženi novac:

  • Adaptirajuća tehnologija koja prepoznaje korisničke potrebe i navike
  • Automatski programi koji donose savršene rezultate svaki put
  • Intuitivno upravljanje u jednom koraku koje omogućava jednostavno korištenje kako za iskusne tako i za korisnike početnike

Dostupni u crnoj ili bijeloj boji, klasičnim bojama koje nikada ne izlaze iz mode.

Možda biste željeli pročitati: