Šta trebate znati kada želite prati odjeću za bebe - Gorenje

Šta trebate znati kada želite prati odjeću za bebe

PORODICA SIMPLIFIED
23.8.2018
Osobe koje su tek postale roditelji se obično pitaju kako da se brinu o svojim bebama, što uključuje i njihovu odjeću. Ipak to ne mora da bude tako komplikovano. Evo nekoliko savjeta kako da odjeća bebe bude čista i mekana bez puno muke.

Očistite svoju mašinu za pranje rublja. Pokrenite proces čišćenja (poput SterilTub) ili prazan ciklus na visokoj temperaturi sa sirćetom u bubnju kako bi odstranili neprijatne mirise. Istovremeno to će uništiti sve bakterije i kreirati higijensku sredinu za odjeću vaše bebe.

Čitajte upute sa etiketa. Set instrukcija za brigu, poput temperature vode i ručnog/mašinskog pranja, će vam pomoći da odjeća bebe izgleda najbolje moguće poslije pranja.

Birajte odgovarajući deterdžent. Ukoliko vaša beba nema alergije ili ekstremno osjetljivu kožu, nema potrebe za kupovinom specijalnih deterdženata za njihovu odjeću. Odaberite standardni deterdžent bez intenzivnih mirisa ili hemikalija. Možda ćete rađe odabrati tečni deterdžent, jer se bolje ispiraju u poređenju sa praškastim deterdžentima.
Omekšivač - da ili ne? Pošto je koža beba izuzetno osjetljiva, pokušajte izbjegavati fabričke omekšivače. Obično sadrže hemikalije i mirise, koje mogu dovesti do iritacija. Umjesto togam koristite sirće kako biste prirodno omekšali odjeću bebe.

Sušenje u mašini ili na suncu? Ukoliko egzaktno nije navedeno na etiketi, nema razloga da izbjegavate korištenje mašine za sušenje rublja za odjeću vaše bebe. Velike su prilike, da ćete njihovo rublje prati/sušiti bezbroj puta tokom njihovog odrastanja, pa zašto ne uštediti neko vrijeme? Sušenje na suncu je isto dobra ideja, jer sunčeve zrake su poput dezinfekcijskog sredstva za rublje, a isto i izbjeljuju mrlje na bijlim tkaninama.

Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su napravljene kako bi obavile sav prljavi posao na efektivan, jednostavan i ekološki način.

WaveActive mašine za pranje koriste savremenu tehnologiju čišćenja:

  • Jedinstveno dizajnirani bubanj sa specijalnim valovitim 3D rebrima za najnježniji tretman tkanina
  • IonTech koji koristi snagu jona, te na taj način osigurava optimalne rezultate pranja
  • SteamTech za efikasno namakanje i razbijanje prljavštinaMožda biste željeli pročitati: