Zaštita djece od sunca - Gorenje
zatvori
...

Zaštita djece od sunca

PORODICA SIMPLIFIED
27.6.2018
Djeca žele samo da se zabave. Pobrinite se da njihovo ljeto prođe bezbrižno i zaštitite ih od sunca sa ovih 6 savjeta.

1. Sjena: Najbolja zaštita od sunca koju im možete ponuditi jeste da dijete ohrabrite da se igra u nekom prostoru koji je zaklonjen i u sjeni od sunca. Sklonite vašu djecu sa sunca posebno u periodu od 11 do 4 sata. Tokom ovog perioda nezaštićeno izlaganje suncu može izazvati ozbiljne posljedice na njihovoj koži. Kada se radi o bebama, preporučuje se da se ne izlažu direktno suncu u bilo koje vrijeme, osim ako se isto ne može izbjeći.

 
2. Zaštitna odjeća: Obucite svoje dijete u zaštitnu i laganiju odjeću, a najbolje je da odaberete pamučnu odjeću u svijetlim bojama. Ona omogućava bolju cirkulaciju zraka, absorbuje znoj i pomaže da se tijelo rashladi.

 
3. Šešir: Šešir sa širokim obodom će im najbolje zaštititi lice i vrat. Neka vaše dijete odabere svoj šešir kako bi bili sigurni da će ga htjeti nositi.
4. Sunčane naočale: Kupovina sunčanih naočala nije samo potreba. Kompletna zaštita očiju djeteta bi trebala biti visoki prioritet na listi tokom toplih ljetnih dana. Pobrinite se da naočale imaju certifikat za filter UV zračenja.

5. Krema za sunčanje: Namažite izložene dijelove kože djeteta sa kremom za sunčanje koja ima odgovarajući zaštitni faktor. Nemojte zaboraviti kremu nanijeti i na njihove uši, lice i vrat, čak i ako nose šešir. Ponovite nanošenje kreme češće kako bi zaštitili njihovu kožu.

6. UV zaštita: Kupite UV zaštitu za bočna i zadnja stakla vašeg auta. Nedavna studija je pokazala da pojedina stakla na vratima automobila ne nude dovoljno zaštite od štetnih UV zraka.

Život je komplikovan. Učinimo održavanje rublja jednostavnim.

Nove Gorenje WaveActive mašine za pranje i sušenje rublja kombinuju novu tehnologiju sa jednostavnim načinom rada i visoku energetsku efikasnost.

Unikatno dizajnirani WaveActive bubanj sa specijalnim 3D valovitim rebrom omekšava vlakna i obezbjeđuje savršeno čisto i suho rublje koje skoro nije potrebno peglati. Tako da možete posvetiti vrijeme stvarima koje su vam zaista važne.


Možda biste željeli pročitati: