Zdravi savjeti za zdravu zimu - Gorenje
zatvori
...

Zdravi savjeti za zdravu zimu

PORODICA SIMPLIFIED
14.12.2018
Sezona zime je za mnoge najradosniji period godine, ali to također zna biti sezona gripe i prehlada. Ipak, ne dozvolite da zdravstveni problemi pokvare vaš zimski duh.
 
Svježe cijeđeni sokovi i smutiji. Citrusno voće je bogato vitaminom C i drugim hranjljivim sastojcima koji doprinose imunom sistemu. Zato uzmite narandžu ili dvije koje imate u svojoj korpi voća, presujte ih i počastite se čašom punom vitamina ujutro. Za dodatno osnaživanje imuniteta, začinite ga sa prstohvatom đumbira, super sastojka koji zaslužuje takav naziv.
 
Domaći sirup. Upotrijebite đumbir, med i limun. Ogulite i tanko nasjecite đumbir i iscjedite limun, te potom pomiješajte sve sastojke sa drvenom kašikom. Prespite smjesu u staklenu teglu i ostavite u frižideru 24 sata. Preporučujemo da pojedete barem jednu kašiku ove ukusne mješavine dnevno ili je umutite u svoj čaj kada poželite da se počastite "vitaminskom bombom".

Koristite slanu vodu. Ne morate trošiti novac za kupovinu sprejeva za nos, jer iste možete i sami napraviti kod kuće. Za jedan litar vode (koja je prethodno proključala), trebat ćete 9 grama soli. Prilikom ispiranja nosa, budite pažljivi, da previše ne zabacite glavu unazad, kako vam slana voda ne bi otišla u grlo.

Dragocjeno vrijeme, provedeno napolju. Provođenje vremena vani će optimizirati vaš nivo vitamina D, koji pomaže u borbi sa osteoporozom i raka do depresije i srčanog udata. Svjež zrak i prirodne sunčeve zrake pobopravljaju i raspoloženje. Definitivno ćete ispuniti svoja pliča svježim zrakom i kasnije donijeti pozitivnu energiju u svoj dom.

Pozitivno razmišljanje. Bez obzira na sezonu, pozitivno razmišljanje je uvijek dobar recept kako bi se osjećali bolje i zdravije. Teže je ostati pozitivan bez obzira na sve, ali obećavamo, ukoliko se potrudite, vidjet ćete benefite u samo nekoliko dana.

Dodatna svježina, dodatni vitamini: NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri

Kada se govori o proizvodnji hrane koja je svježa, puna okusa i bogata hranjljivim vrijednostima, priroda je uvijek najbolje znala. To je razlog što novi NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri Gorenje oponašaju prirodne uslove tako što održavaju proces fotosintezem kontrolisane vlažnosti i svježeg zraka.

Dodatno, Gorenje NatureFresh ugradbeni kombinovani frižideri imaju visok energetski razred, u rasponu od A+ do A+++ i njihov modularni i fleksibilan dizajn omogućavaju da se uklope u svaki životni stil savršeno.

Možda biste željeli pročitati: