Danas počine akcija besplatne popravke poplavljenih Gorenje aparata - Gorenje
Srijeda, 28. maj 2014

Danas počine akcija besplatne popravke poplavljenih Gorenje aparata

Nakon što je na nivou Gorenje Grupacije donesena odluka o doniranju 250 hiljada eura za pomoć stanovništvu regiona koje je pogođeno poplavama, Gorenje Commerce d.o.o. u Bosni i Hercegovini od danas pokreće i trosedmičnu akciju gratis popravke poplavljenih Gorenje aparata. Akcija će trajati do 17. juna, 2014. a odnosi se na Gorenje aparate ne starije od šest godina. Kvarovi se mogu prijaviti na jedinstveni broj POZIVNOG Centra +387 33 755 600 uz napomenu operaterima da je riječ o aparatu koji je oštećen u poplavi. Za prijavu aparata potrebna je modelna oznaka i serijski broj aparata koji se nalazi na naljepnici na samom aparatu. Radno vrijeme pozivnog centra je od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka, a subotom od 9 do 13 sati.

"Prije svega, važno je da se postojeći aparati isključe iz električnih instalacija, potom ih je važno očistiti čistom vodom i pustiti da se temeljito osuše. Nakon ovog postupka potrebno je pozvati naš POZIVNI Centar kako bi autorizirani serviseri izašli na teren i procijenili da je opravka aparata uopće moguća", istakao je Uroš Marolt, direktor Gorenje Commerce d.o.o. naglasivši da je i ova akcija dio pomoći stanovništvu koje polako pokušava uspostaviti funkcionalan život u dijelovima u kojima je došlo do povlačenja vode. "Gorenje će snositi troškove izlaska na teren, dijagnosticiranja oštećenja, nabavke rezervnog dijela i opravke aparata ukoliko je ista moguća", zaključio je Marolt.

Po okončanju ove akcije, Gorenje Commerce d.o.o. će u saradnji sa Udruženjem Pomozi izvršiti procjenu stanja na terenu i najugroženijim porodicama donirati 300 novih Gorenje aparata.

Detaljnije informacije o ovoj aktivnosti Gorenje SERVISA pogledajte u letku: