Gorenje srebreni sponzor Sportskih igara mladih - Gorenje
Ponedjeljak, 27. juni 2016, Sarajevo

Gorenje srebreni sponzor Sportskih igara mladih

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini! Šeste Sportske igre mladih će i ovog ljeta uljepšati raspust brojnim mališanima širom Bosne i Hercegovine.

Gorenje je ove godine postao srebreni sponzor Sportskih igara mladih, koje su u proteklih pet godina okupile 137.256 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. Ove godine, igre mladih će obići 30 gradova, čime će se i broj okupljenih dječaka i djevojčica još više povećati.

Najmlađi iz 30 bh. gradova imat će priliku takmičiti se u 10 sportova kao što su: nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah te igra „između dvije vatre“, i to u dvije starosne kategorije: 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi.

Ono što posebno povezuje Gorenje i Sportske igre mladih jeste rukometni dio takmičenja, pošto će Gorenje nastojati da kroz posebno organizovani rukometni kup „Gorenje Cup“, približi još više ovaj sport najmlađima širom Bosne i Hercegovine. Gorenje kao višegodišnji sponzor Rukometnog kluba „Gorenje“ iz Velenja, želi kroz Sportske igre mladih i njihov karakter da je učešće besplatno i da se može „igrati“ svako, dodatno privuće mlade u sport, a posebno u rukomet.

Izuzetno nam je drago što smo postigli dogovor o srebrenom sponzorstvu sa rukovodstvom Igara, te tako se pridružili najljepšoj sportskoj priči u Bosni i Hercegovini koja okuplja najmlađe iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Gorenje kao društveno odgovorna kompanija želi biti dijelom tog događaja koji omladinu usmjerava i uči svim sportskim vrijednostima kao što su fair play, te skloniti ih sa ulica. Naravno, posebno ističemo da su sve aktivnosti u sklopu Igara potpuno besplatne. Posebno nas raduje što ćemo biti dijelom rukometnog dijela takmičenja i na taj način podijeliti našu radost zbog našeg sponzorstva Rukometnog kluba “Gorenje“ iz Velenja i Sportskih igara mladih, te približiti ovu divnu igru što većem broju mališana iz Bosne i Hercegovine.“ istakao je direktor Uroš Marolt, povodom postignutog dogovora.

Sportske Igre će posjetiti 30 gradova širom Bosne i Hercegovine, a kalendar posjeta gradovima možete pogledati na ovom linku. Prijave su otvorene i svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona  033 711 930 ili putem linka.

Podršku Igrama daju i emintentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su: Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, te mnogi drugi.