Četvrtak, 24. maj 2018, Ljubljana

Gorenje 12-i uzastopni put osvojilo nagradu “Trusted Brand”

U utorak, 22.maja, Cankarjev Dom u Ljubljani ugostio je ceremoniju za dodjelu nagrada “Trusted Brand” koju svake godine dodjeljuje Reader's Digest magazin. Gorenje je među ovogodišnjim dobitnicima nagrada, koje su izglasali čitaoci magazina iz Slovenije. U kategoriji kućanskih aparata, Gorenje je odabrano kao robna marka kojoj se najviše vjeruje i to sa više od pola ukupnog broja ispitanika sprovedene ankete.

Gorenje, jedan od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata, je prepoznat od korisnika u Sloveniji 12-u uzastopnu godinu kao robna marka kojoj se najviše vjeruje u kategoriji kućanskih aparata. Gorenje stoga prima ovu nagradu, koja potvrđuje solidnu reputaciju i povjerenje u robnu marku među potrošačima na tržištu Slovenije, svake godine od kada se ova najveća anketa o povjerenju u robne marke “Trusted Brand” provodi među evropskim potrošačima

"Ponosni smo što smo na globalnoj listi robnih marki koje uživaju visok nivo povjerenja na lokalnom tržištu već 12-i uzastopni put. Svjesni smo da su povjerenje i lojalnost dvosmijerni proces. Zbog toga, Gorenje uvijek nastoji da proizvodi efikasne aparate superiornog kvaliteta, dizajna i tehnologije, u svim područjima naše robne marke”, izjavila je Alenka Potočnik Anžič, šefica marketing komunikacija robne marke Gorenje, i dodala: "Gorenje snaga robne marke i konkurentska prednost na tržištu Slovenije također dolazi iz pouzdane servisne usluge i brige o potrošačima u postprodajnoj fazi. Povjerenje potrošača nastojimo osnažiti i pravilnom politikom cijenovnog pozicioniranja i poštenom komunikacijom sa potrošačima. Zbog toga, izuzetno smo zadovoljni što su potrošači to i prepoznali. "

Ovogodišnju anketu, sprovela je agencija Valicon, i obuhvatila je 5,000 čitalaca slovenskog izdanja magazina Reader's Digest, koji su odabrali kojim robnim markama, kompanijama, organizacijama i osobama najviše vjeruju u Sloveniji. U kategoriji kućanskih aparata, Gorenje je bilo odabrana sa više od pola učesnika sprovedene ankete (56.1%).