Filteri - Gorenje
zatvori
...

Filteri

Sastavljen filter

Ovaj je poseban filter sastavljen od više različitih dolje navedenih filtera koji na taj način objedinjuju više različitih svojstava.

Srebrni ionski filter

Srebrni ioni već u izuzetno maloj količini uništavaju bakterije i mikroorganizme jer njihova apsorpcija u stanice uništava staničnu strukturu i smanjuje unos materijala potrebnih za njihov život. Srebrni ioni time djelatno sprječavaju daljnju staničnu diobu bakterija što uzrokuje njihovo odumiranje. Ioni srebra imaju učinak na različite bakterije i mikroorganizme, potpuno su bez mirisa, sterilni su i ne škode zdravlju. Srebrni ioni koriste se za raskuživanje legionele, u rehabilitacijskim i plivaćim bazenima, u rashladnim tornjevima, za liječenje opeklina i kožnih bolesti te u brojnim ostalim slučajevima gdje je sterilnost od ključnog značaja.

Hladan katalitički filter

Filter deaktivira štetne kemijske plinove kao što su formaldehid (HCHO), amonijak (NH3) i drugi a iz zraka uklanja sve aerosole (prašinu, dim ili maglicu).

Nano filter

Nano filter odstranjuje neugodne mirise, osvježava zrak, te uništava bakterije i viruse.

C-vitamin filter

Filter napuni zrak u prostoriji s vitaminom C što mekša kožu i smanjuje stres. Životni vijek ovog filtera je 2 godine.

Ionizator

Ionizator je uređaj koji stvara i šalje u prostor negativne ione. Negativni su ioni našem organizmu nužno potrebni za staničnu pretvorbu i sve najvažnije životne funkcije. Pomanjkanje iona uzrokuje slabu prokrvljenost mozga i drugih organa te usporava izlučivanje štetnih tvari iz tijela. Posljedice toga su osjećaj slabosti i umora, usporeno razmišljanje i reagiranje, osjećaj napetosti i razdražljivosti dok su tjelesni znakovi isušeno grlo, pečenje očiju, hrapavi glas, začepljeni nos, kašalj i vrtoglavica. Negativni ioni su jednako tako važni kao i vitamini i minerali. Pomanjkanje negativnih iona u prostorijama nastaje stoga što se na sintetičkim materijalima, televizijskim i računalnim ekranima i drugim aparatima stvara statički elektricitet koji privlači negativne ione. Količinu negativnih iona smanjuje i centralno grijanje, visokonaponska električna instalacija, kućna prašina, pelud, bakterije i različite čestice koje lebde u zraku. U šumama, uz more, jezera i slapove ima čak do 50.000 iona/cm3 dok u zatvorenim  prostorijama njihov broj padne ispod 50 iona/cm3. Najniža, još uvijek prihvatljiva količina za ugodno osjećanje je 1000 iona/cm3.