Djelovanje i prednosti inverterskih klima uređaja - Gorenje
zatvori
...

Djelovanje i prednosti inverterskih klima uređaja

Djelovanje i prednosti invertora

Velike ušteda energije: Invertorski klima uređaji Gorenje omogućavaju uštede do 40 % u usporedbi s klasičnim klima uređajima. To je omogućilo dodatno unaprijeđeno upravljanje kao i nove generacije ugrađenih kompresora. To znači uklanjanje gubitaka zbog pregrijavanja ili pothlađivanja prostora s obzirom na namještenu temperaturu kakvo imamo kod klasičnih klima-uređaja gdje se uređaj, kako bi održao namještenu temperaturu, učestalo uključuje i isključuje.

Optimalna kontrola temperature

Klima uređaj vrlo brzo postigne namještenu temperaturu i zatim ju održava uz neznatne promjene od +/-0,5 °C .

Povećanje ogrjevne učinkovitosti

Zbog mogućnosti povećanja broja okretaja kompresora, a time i snage uređaja, učinkovitost grijanja poveća se za 40 %. Tako da i kod prilično niskih vanjskih temperatura, a u skladu s karakteristikom snage i zavisno o temperaturi, još uvijek imamo znatan određeni dio ogrjevne snage. Zbog dodatno ugrađenih namjenskih komponenata kod određenih modela sama naprava može nesmetano djelovati i pri vanjskim temperaturama do -15 °C.

Smanjenje zvučne snage

Klima uređaj samo na početku (dok ne postigne namještenu temperaturu) radi punom snagom dok se kasnije, kada tu temperaturu samo održava, njegova snaga prilično smanji a time se smanji i zvučna snaga uređaja.

Svi klima uređaji Gorenje punjeni su rashladnim medijem R410A koji je prihvatljiv za okoliš.

Zbog skrbi za smanjivanje štetnih utjecaja na stanjivanje debljine ozonskog omotača razvijeni su za klima-uređaje rashladni mediji R407C i R410A. Medij R407C sastoji se od tri komponente čije se fazne promjene odvijaju u području 7°. Medij R410A sastoji se od dvije komponente s faznim prijelazom kod 0,2 °. Fazni prijelaz medija R410A, skoro u jednoj točki, omogućava lakše servisiranje rashladnog sustava a dozvoljeno je i dopunjavanje rashladnog sustava potrebnom količinom medija. Kod medija R407C, kod zahvata u rashladnom sustavu, treba iscrpiti cijelu količinu medija i nadomjestiti ga s odgovarajućom količinom novoga. Tlakovi u rashladnom sustavu napunjenom medijem R410A znatno su viši nego kod sustava napunjenih medijem R407C. Sustavi s rashladnim medijem R410A zahtijevaju ugradnju sposobnijih komponenata i precizniju izradu klima-uređaja.