Prije kupnje dobro je znati - Gorenje
zatvori
...

Prije kupnje dobro je znati

Klima-uređaji Gorenje namijenjeni su individualnim stambenim objektima

Klima-uređaji Gorenje namijenjeni su klimatizaciji individualnih stambenih objekata i poslovnih prostora (uredi) i nisu namijenjeni klimatiziranju drugih prostora (proizvodnih, industrijskih…), jer su u tim prostorima uvjeti drugačiji od propisanih za rad uređaja (prašina, metalna prašina, agresivna sredstva,… ).

Hlađenje i zagrijavanje klima-uređajima

Klima-uređaji Gorenje namijenjeni su hlađenju prostorija i dogrijavanju u prijelaznom razdoblju (proljeće i jesen). Svi stabilni klima-uređaji izrađeni su kao sustav toplinske crpke. Energiju ne proizvode kao električni grijači već ju samo prenose iz okoline u prostor gdje ju predaju na višoj energetskoj razini (viša temperatura). Za to im je potrebna samo trećina energije dok se preostale dvije trećine pribave iz okoline (takoreći zabadava). Dok se temperatura okoline ne spusti ispod 0 °C, to je bez sumnje najštedljiviji sustav zagrijavanja. Jednako su tako idealni za dogrijavanje u prijelaznim razdobljima a u primorju ih se u tu svrhu može upotrebljavati i cijele zime. Visokoučinkoviti inverterski klima-uređaji namijenjeni su i za dogrijavanje u zimskih razdobljima, zavisno o vanjskim uvjetima okoline (temperatura, vlaga, vjetar,..).

Snaga klima-uređaja

Prije izbora klima-uređaja izračunajte potrebnu snagu uzimajući u obzir površine prostora i prozora, broj osoba i moguće dodatne izvore topline. Informativna veličina prostora navedena je u tabelama kod pojedinačnih uređaja. Kod izračunavanja vam mogu pomoći prodavači klima-uređaja Gorenje a i sami možete izvesti proračun prema sljedećim uputama:

površina prostora m2 x 70 = W

površina prozora na sunčanoj strani m2 x 30 = W

broj prisutnih osoba x 100 = W

ukupno snaga dodatnih izvora topline u W x 1 = W

POTREBNA SNAGA HLAĐENJA KLIMA UREĐAJA u W = W

Na temelju izračunate potrebne snage hlađenja izaberite odgovarajući klima uređaj prema njegovoj snazi hlađenja. Izaberite onaj koji je najbliži izračunatoj snazi. Izračun je okviran i vrijedi za visinu prostorije 2,5 m kao i za standardnu kakvoću gradnje objekata.

Područje rada uređaja navedeno je i u uputama za uporabu. Nazivna snaga uređaja izmjerena je u skladu sa standardom EN 14511 i mijenja se u području rada. Za pravilno dimenzioniranje klima-uređaja u prostoru trebaju se poštivati ti parametri. Preporučamo da prije kupnje uređaja kontaktirate ovlaštenog montera koji će obići objekt, pregledati sve parametre i na temelju prikupljenih informacija savjetovati pri kupnji.

Zašto klima-uređaj Gorenje

Odlična kakvoća, široki izbor modela, dopadljivi dizajn, učinkoviti rad i povoljna cijena mogu najbolje zadovoljiti sve vaše potrebe i želje. Da ne zaboravimo njihov dugi životni vijek, osiguran servis i rezervne dijelove.

Ostvarivanje garancije

Za sve klima-uređaje Gorenje vrijedi 2-godišnje jamstvo propisano jamstvenom izjavom koja je priložena uređaju. Garancija vrijedi samo ako je klima-uređaj montiran i pušten u rad od strane ovlaštenog montera klima-uređaja Gorenje.