Crvena ... Za očaravajuće pravu kosu - Gorenje
zatvori
...
Crvena ... Za očaravajuće ravnu kosu

Elegantna ravna kosa

Izabravši crvenu, odabrali ste vatrenost, samosvjesnost i odlučnost! Uparite vašu nepresušnu energiju i želju za sve većim dostignućima sa ravnom kosom. Poslije svakog odlučnog poteza, čućete glas koji govori samo jednu stvar: Da ste žena koja zna šta hoće i koja se ne plaši da to i kaže cijelom svijetu.

Započnite novi dan samosvjesno, uz očaravajuću ravnu kosu, sređenu kod kuće. Pogledajte kako da brzo i lako postignete savršene rezultate sa Gorenje Beauty Collection aparatima.

Sjajna i glatka kosa u 5 koraka

Da li vam ispravljanje kose zadaje muke? Pripremili smo nekoliko važnih savjeta za glatku, zdravu kosu, punu života.
_products/features/icon - Koristite četku kada sušite kosu

Koristite četku kada sušite kosu

Utrljajte malo regeneratora u vlažnu kosu kako biste obezbijedili zaštitu u toku sušenja vrućim zrakom. Kako bi oblikovanje bilo lakše, koristite veću četku i usmjerite fen u pravcu rasta kose.
_products/features/icon - Podijelite kosu u pramenove i vežite je

Podijelite kosu u pramenove i vežite je

Preporučuje se da se kosa ispravlja postepeno. Podijelite je na dva dijela iza glave, tako što ćete povući kosu kažiprstom iznad ušiju. Vežite gornji sloj u punđu i nježno iščetkajte donji dio prije nego što ga ispravite.
_products/features/icon - Ravnomjerno ispravljajte pramen po pramen

Ravnomjerno ispravljajte pramen po pramen

Zagrijte peglu na optimalnu temperaturu. Jača kosa zahtijeva višu, a tanja kosa nižu temperaturu. Odmjerite pramen širine oko 2 cm iz donjeg dijela kose, iščetkajte ga i stavite između keramičkih pločica pegle. Držite aparat oko 1 cm od glave i ispravljajte pramen jednim potezom do krajeva vlasi. Ponovite sa preostalim pramenovima.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Uvijek od donjeg prema gornjem dijelu

Uvijek od donjeg prema gornjem dijelu

Ispravljajte kosu planski kako biste postigli savršen rezultat. Prvo ispravite donje slojeve kose, pa tek onda odmjerite preostale pramenove koji su na početku u punđi. Na taj način ćete svaki pramen ispravljati samo jednom, i imati dobar pregled formiranja frizure.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Ta-da!

Ta-da!

Ispravite posljednje, gornje slojeve pramenova što bliže tjemenu i osigurajte se da su pokreti peglom što duži i što ravnomjerniji. Nanesite kap arganovog ulja krajevima ispravljenih pramenova kako bi sjaj bio još upadljiviji.
Više informacija
Manje informacija

Pogledajte video sa uputama

Kako da vam kosa ostane prava cijelog dana?

Brzi savjeti za ispravljanje kose

Jer kosa ponekad jednostavno odbija da "sluša", a sređivanje frizure zadaje probleme

Nije vam sve pošlo po planu? Bez brige, čak ni najveći profesionalci nisu uvijek sasvim uspješni. Pitali smo profesionalne frizere za savjete o najvećim preprekama koje se mogu ispriječiti kada pokušavamo da napravimo savršenu frizuru sa pravom kosom. Pogledajte savjete o ispravljanju kose kod kuće.

Koristim peglu za kosu svaki dan. Da li ću na taj način oštetiti kosu?

Svako tretiranje kosom sa izvorom toplote ima potencijal da ošteti njenu strukturu. Razlog leži u tome što se toplotom suši unutrašnjost dlake, što se može manifestovati grubljom površinom i rascvjetalim krajevima. Dugoročno, može dovesti i do kidanja kose. Ukoliko zaista ne možete da izbjegnete svakodnevno peglanje kose, osigurajte se da je pegla koju koristite visokog kvaliteta. Pločice od visokokvalitetne keramike i tehnologija aktivnih jona će štiti vašu kosu od oštećenja. Istovremeno, uvijek treba da zaštitite kosu od oštećenja korištenjem prikladnog regeneratora ili drugog proizvoda za njegu kose.

Zbog čega mi kosa izgleda masno i bez volumena nakon korištenja pegle?

Kosa može biti masna i bez volumena zbog pogrešnog smjera ispravljanja. Ukoliko peglom ispravljate pramen kose pravo nadole, kosa će izgubiti sav svoj volumen, pa će i frizura djelovati bez volumena. Iz tog razloga treba malo da podignete kosu, i tek onda je ispravite. Na taj način ćete sačuvati volumen i svakako učiniti izgled frizure bogatijim.

Na pegli se mogu podesiti različite temperature pločica za peglanje. Koju temperaturu da izaberem?

Odabir temperature zavisi uglavnom od tipa kose koji imate. Opšte pravilo je da se za ispravljanje jače kose koristi viša, a za tanju, obojenu ili oštećenu kosu niža temperatura. Previsoka temperatura će izazvati duboka oštećenja u pramenovima kose, dok će preniska temperatura onemogućiti da postignete željeni rezultat, ili ćete morati da ispravljate kosu iz nekoliko puta. Najlakši način da se pogodi savršena temperatura je isprobavanje, a preporučuje se da bude između 190 °C i 210 °C. 

Da li mogu da koristim peglu na mokroj kosi?

Savetujemo da ovo ne pokušavate! Kosa mora biti u potpunosti suha prije peglanja. Ukoliko primjetite veću količinu pare tokom ispravljanja, prekinite i osušite kosu pravilno uz pomoć fena. Prije ispravljanja bi također trebalo da se osigurate da su uklonjeni svi preparati za kosu koji nisu pogodni za kontakt sa izvorima toplote, poput laka za kosu.

Zašto mi se kišnim danima kosa "nakostriješi" nakon što koristim peglu?

Vlaga je uvijek bila neprijatelj ispravljene kose. Pošto ste korištenjem pegle izvukli vlagu iz kose, biće sklonija povlačenju vlage iz zraka. Zbog toga će kišnim danima povlačiti više vlage, što zna da dovede do takozvanog "nakostriješenog" izgleda. Iako za ovaj problem ne postoji savršeno rješenje, kišnim danima ga možete umanjiti uz pomoć nježnog spreja ili losiona za smirivanje kose, koji će stvoriti zaštitni sloj na kosi, ili uz pomoć kape ili šešira koji će štititi kosu od vlage.

Strasna crvena

Obojili ste dan u crveno. Šta ovo znači?

Crvena je boja energije, strasti i akcije. To je topla i pozitivna boja koja izražava jaku volju i odlučnost. Vaš izbor boje znači da ste ambiciozna i uporna osoba koja obožava dinamična događanja i postavljanje sve viših ciljeva. Vaš dan je pun strasti i smjelih poteza a samosvjesnost prati vaš svaki potez. Svako odlučno djelo i samosvjestan nastup najbolje naglašava glatko ispravljena kosa, koja dodaje notu glamura i prefinjenosti vašem besprijekornom izgledu.