Plava ... Za izuzetan volumen - Gorenje
zatvori
...
Plava ... Za izuzetan volumen

Bogat volumen za šik izgled

Ležerna i prefinjena - izabrali ste plavu i odlučili da se pretvorite u pravu damu. Spremate se za važan događaj? Ili biste samo željeli da budete šik poput kraljice? Stvorite savršenu frizuru sa trajnim volumenom.

Ne morate svakodnevno da idete kod frizera ako biste željeli da vam se kosa dugo vremena sija i njiše uz bogat volumen. Započnite novi dan elegantno i sa bogatim volumenom koji možete stvoriti kod kuće. Pogledajte kako da postignete savršen rezultat brzo i jednostavno sa Gorenje Beauty Collection aparatima.

Frizura sa bogatim volumenom u 5 koraka

Da li vam stvaranje volumena ne polazi za rukom? Pripremili smo za vas nekoliko ključnih savjeta za nježnu i bogatu frizuru savršenog volumena.
_products/features/icon - Brzo sušenje

Brzo sušenje

Umotajte opranu kosu u peškir na nekoliko minuta. Onda je očešljajte i utrljajte malo pjene za dodatni volumen u kosu dok je i dalje vlažna. Usmjerite tok zraka iz fena prema korjenu kose dok je sušite i podižite pojedinačne pramenove prstima. Ovo je najlakši način da se na samom početku ukloni suvišna vlaga i doda više volumena.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Podijelite kosu u pramenove i vežite je

Podijelite kosu u pramenove i vežite je

Sušenje kose je efikasnije ako to uradite pramen po pramen. Prvo, podijelite je na dva dijela iza glave, tako što ćete povući kosu kažiprstom iznad ušiju. Vežite gornji sloj i dobro iščetkajte donji dio.
_products/features/icon - Trik je u sušenju sa četkom

Trik je u sušenju sa četkom

Stavite veliku četku ispod pramena kose širine 2 - 3 centimetra koji se nalazi blizu skalpa. Usmjerite zrak iz fena u smjeru od glave i polako osušite svaki pramen dok niz njega polako klizite četkom. Važno je da ne sušite kosu dok se pruža pravo nadole, već da je podignete tako da u odnosu na glavu bude pod pravim uglom.
_products/features/icon - Možete koristiti i difuzor

Možete koristiti i difuzor

Ako želite da dodate nježni talasasti izgled kosi pored volumena, koristite difuzor. Nakon što postavite difuzor, topli zrak koji kruži će vam pomoći da oformite frizuru. Ukoliko njime dodirujete kožu glave, koristiće i kao masažer.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Ta-da!

Ta-da!

Kada je kosa potpuno suha, možete joj omogućiti da još više zasija. Brzinski još jednom osušite gornji sloj koristeći četku i koristite fuknciju za hladan zrak na fenu. Na ovaj način ćete učiniti frizuru čvršćom i stvoriti mekan i sjajan izgled.
Više informacija
Manje informacija

Pogledajte video upute

Kako napraviti savršene talase?

Brzi savjeti za pravljenje volumena

Jer kosa ponekad jednostavno odbija da "sluša", a sređivanje frizure zadaje probleme

Nije vam sve pošlo po planu? Bez brige, čak ni najveći profesionalci nisu uvijek sasvim uspješni. Pitali smo profesionalne frizere da nam daju savjete o najvećim preprekama koje se mogu ispriječiti kada pokušavamo da napravimo savršeni volumen. Pogledajte savjete o pravljenju bogate frizure kod kuće.

Moja kosa ima dobar volumen odmah nakon sušenja, ali brzo opadne. Kako da sačuvam volumen u toku cijelog dana?

Jedna od najvećih grešaka je kada se kosa ne osuši u potpunosti. Ako vam je kosa još uvijek vlažna poslije sušenja fenom, izgubiće željeni oblik dok se bude sušila na zraku. Ovo se može riješiti sušenjem uz korištenje okrugle četke i korišćenjem pjene ili drugih proizvoda za volumen mokroj kosi prije nego što počne da se suši na zraku kako bi se frizura održala što duže.

Kosa mi je uvijek naelektrisana poslije sušenja fenom. Kako da je "ukrotim"?

Naelektrisavanje kose je obično povezano sa pretjeranim sušenjem. Zbog toga je važno da obratite pažnju kada je u toku sušenja kosa postala suha, i da u tom trenutku prestanete sa sušenjem. Dalje sušenje pretjerano isušuje kosu i na taj način pravi statički elektricitet, što za posljedicu ima "naelektrisanu" frizuru. Fen koji ima tehnologiju aktivnih jona, kao što je Power Care u Ionic Care fenu iz Gorenje Beauty kolekcije sprječava da se kosa naelektriše. Joni pomažu da se sprječi stvaranje statičkog elektriciteta, i čine da vaša kosa bude sjajna i mirna.

Koža glave me uvijek pecka kada sušim kosu fenom i zbog toga gledam to da izbjegavam. Da li postoje drugi načini za pravljenje bogate frizure?

Moderni fenovi najčešće omogućavaju podešavanje temperature koja vama najviše odgovara, tako da više ne morate da brinete o neprijatnom osjećaju tokom feniranja. Ako vam je koža glave i dalje iritirana uprkos podešavanju fena na nižu temperaturu, vjerovatno držite fen previše blizu glave. Idealna razdaljina na kojoj bi trebalo držati fen je 20 cm od glave. Također, važno je konstantno pomijeranje fena dok sušite, kako bi se izbjeglo usmjeravanje toplog zraka u samo jednu tačku, i samim tim, izazivanje iritacije na koži glave.

Koju temperaturu da izaberem za moj tip kose?

Podešavanje prikladne temperature za sušenje je veoma važno ako želite da izbjegnete da vam se kosa ošteti. Možete podesiti višu temperaturu za jaču i gušću kosu, dok je temperatura pogodnija za tanju, lomljivu ili oštećenu kosu. Čak i kada ste u žurbi, izbjegavajte visoke temperature - umjesto toga, pokušajte da koristite podešavanje za jači protok zraka iz fena.

Kako da koristim okrugli difuzor sa stubićima koji je upakovan sa fenom?

Difuzor je veliki dodatak koji je upakovan sa fenom, i koristi se posebno za pravljenje bogatijeg volumena talasaste i kovrdžave kose. Dodatak omogućava šire raspršavanje zraka iz fena, i samim tim nježnije sušenje pramenova koji se obmotavaju oko stubića. Zbog toga, sušenje talasaste kose će uz difuzor omogućiti bogatiju frizuru, jer se izbjegava sušenje jakim naletom zraka koji bi inače ispravljao prirodno talasastu kosu.

Mirna plava

Obojili ste svoj dan u plavo. Šta ovo znači?

Plava je boja mira i uravnoteženosti, koja zrači ozbiljnošću sa notom otmjenosti. Vaš izbor boje pokazuje da ste zrela, temeljna i inteligentna osoba sa jasno postavljenim ciljevima. Svoja djela i odluke preuzimate odgovorno i samosvjesno, zbog čega vas drugi vide kao odgovornu osobu. Pošto plava također oslikava izraženu sposobnost komunikacije i naglašava izgled dostojan velikog povjerenja, elegantna frizura i bogat volumen najviše odgovara vašem izboru boje.