Žuta ... Za uzbudljive kovrdže - Gorenje
zatvori
...
Žuta ... Za uzbudljive kovrdže

Živahne kovrdže za svaku priliku

Neka vaš dan bude razigran, pun osmijeha i pozitivne energije. Začinite ga nestašnim, laganim kovrdžama!

Možete izabrati manje, veće ili lagano talasaste kovrdže kod kuće, sa Gorenje Beauty Collection aparatima. Pratite korake ispod, i uz malo vježbe ćete postati pravi stručnjak za pravljenje kovrdži.

Savršene kovrdže u 5 koraka

Da li i vi često imate osećaj da je pravljenje kovrdži nemoguća misija? Samo naprijed! Pripremili smo za vas nekoliko ključnih savjeta za pravljenje savršenih kovrdži koje će bez problema prebroditi sve izazove vašeg živahnog dana. 
_products/features/icon - Koristite četku kada sušite kosu

Koristite četku kada sušite kosu

Utrljajte određenu količinu pjene za raskošne kovrdže u kosu dok je još uvijek mokra. Usmjerite fen u pravcu rasta kose dok je budete sušili. Koristite veću četku prije nego što kosa bude skoro suha. Ovo će kosu učiniti pogodnijom za kasnije oblikovanje.
_products/features/icon - Podijelite kosu u pramenove i uvežite ih

Podijelite kosu u pramenove i uvežite ih

Stilizujte kosu postepeno i ravnomjerno. Prvo podijelite kosu na dva dijela iza glave tako što ćete povući kosu kažiprstom iznad ušiju. Vežite gornji sloj u punđu, podijelite neuvezanu kosu vertikalno u dva repića otprilike iste debljine i postavite ih u pravcu ramena, svaki sa svoje strane.
_products/features/icon - Obmotajte ih oko uvijača za kosu

Obmotajte ih oko uvijača za kosu

Zagrijte uvijač kose do optimalne temperature. Jačoj kosi će trebati viša, a tanjoj niža temperatura. Izmjerite pramen koji je oko 1 cm od uvezane kose. Obmotajte ga oko uvijača od tjemena ka krajevima vlasi, i tako držite 5 do 10 sekundi. Onda pustite kovrdžu i sačekajte. Formirajte sljedeću kovrdžu i ponavljajte proces dok ne dođete do posljednje kovrdže.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Ohlađene kovrdže traju duže

Ohlađene kovrdže traju duže

Važno je da se kovrdže rashlade kako ne bi brzo izgubile oblik. Nakon toga, okrenite glavu nadole, nježno pročešljajte kovrdže prstima i blago ih rastresite. Na taj način ćete stvoriti dodatni volumen i prirodan izgled.
_products/features/icon - Ta-da!

Ta-da!

Ako želite da kovrdžava kosa traje duže, učvrstite je sa lakom za kosu. Možete je vezati ili ostaviti da leprša ako želite, i napraviti razigranu frizuru.

Pogledajte video sa uputama

Kako napraviti savršene kovrdže?

Brzi savjeti za stilizovanje kovrdži

Jer kosa ponekad jednostavno odbija da "sluša", a sređivanje frizure zadaje probleme

Nije vam sve pošlo po planu? Bez brige, čak ni najveći profesionalci nisu uvijek sasvim uspješni. Pitali smo profesionalne frizere da nam daju savjete o najvećim preprekama koje se mogu ispriječiti kada pokušavamo da napravimo savršene kovrdže. Pogledajte savjete o stilizovanju kovrdži kod kuće.

Obmotavam kosu oko uvijača, ali ni nakon 10 sekundi ne uspijevam da napravim kovrdžu. Gdje griješim?

Ima nekoliko mogućih razloga. Najčešći je svakako da je pramen koji ste obmotali oko uvijača previše debeo. U toj situaciji, toplota ne doseže dovoljno duboko u pramen a kosa se ne formira u kovrdžu. Savjetujemo vam da u tom slučaju obmotate tanji pramen kose.

Još jedan razlog može biti da je temperatura uvijača niska. Jača kosa zahtjeva višu, a tanja nižu temperaturu. Na Gorenje Beauty Collection uvijaču možete prilagoditi temperaturu mehanički ili elektronski, što vam omogućava da napravite fine kovrdže bez oštećivanja kose previsokom temperaturom.

Da li peglom za kosu mogu da  ispravim kosu koja je prethodno stilizovana u kovrdže uvijačem za kosu?

Iako uzastopno korištenje različitih aparata za stilizovanje nije potpuno suprotno savjetima, treba da budete posebno obazrivi kod ovakve vrste upotrebe. Stilizovanje u kovrdže, kao i ispravljanje kose, potpadaju pod tipove tretmana koji koriste toplotu i koji utiču na strukturu kose. Ukoliko često koristite peglu za kosu ili uvijač za kosu, preporučuje se da zaštitite kosu prikladnim preparatom, i da ukoliko je moguće ne koristite tretman toplotom oko jedan dan nakon prethodnog takvog tretmana.

Ukoliko je zaista neophodno, možete kosu stilizovanu u kovrdže ispraviti peglom, pod uslovom da vam frizura nije učvršćena lakom ili drugim preparatom. Ovi proizvodi reaguju na temperaturu i lijepe vlasi kose jedne za druge, pa čak dovode i do oštećenja kose.

Da li je bolje da se kosa opere prije korištenja uvijača?

Kovrdže će vam biti mnogo finije i trajnije ako budete oprali kosu prije stilizovanja u kovrdže. Ipak, treba imati na umu da je svježe oprana kosa mnogo nježnija i više glatka, što znači da će biti teže da se obmota oko uvijača. Rješenje je da upotrijebite preparat za kosu (na primjer pjenu za kovrdže), ili da kosu operete uveče, a stilizovanje uraditi narednog jutra.

Da li mogu da koristim uvijač na mokroj kosi?

Obično se preporučuje da se uvijač koristi na potpuno suhoj kosi. Zbog toga, trebalo bi da prije stilizovanja prvo dobro prosušite kosu feonom. Vlažna kosa također nije dobar kompromis. Moraćete da držite kosu na vreloj pločici uvijača mnogo duže, a vlaga koja tom prilikom bježi iz kose također može da ozljedi kožu glave.

U kom smjeru da obmotavam kosu oko uvijača?

Uvijek provjerite da kovrdže pravite tako da idu od lica. Prema tome, trebalo bi da ih uvijate tako da kovrdže sa desne strane lica idu na desno, a kovrdže sa lijeve strane lica na lijevo. Za preostale kovrdže nema striktnih pravila. Možete koristiti i tehniku kod koje se jedna kovrdža pravi na desno, a susjedna na lijevo. Na taj način kovrdže neće biti, monotone, a frizura će biti bogatija.

Koliko širok treba da bude pramen kose koji obmotavam oko uvijača?

Odgovor će zavisiti od efekta koji želite da postignete. Za manje kovrdže će vam trebati tanji pramenovi kose, a za nježnije i veće kovrdže širi pramenovi. Pošto je svačija kosa različita, pronaći ćete savršenu širinu pramenova za savršene kovrdže kroz isprobavanje i vježbu. Zato nemojte odustajati ako ne budete iz prve napravili kovrdže kao što ste zamislili.

Nestašna žuta

Obojili ste dan u žuto. Šta ovo znači?

Žuta je pozitivna i razigrana boja. Zrači radošću, optimizmom, humorom, koncentracijom, entuzijazmom i kreativnošću. Vaš izbor boje znači da ste fokusirana ali i nestašna osoba koja voli slobodu, zabavu i isprobavanje novih ideja. Vaš dan je pun optimizma, uvijek ste spremni na nove izazove i na pronalaženje novih načina kako da prevaziđete izazove koje nam život postavlja svakog dana. Razigrane lagane kovrdže zrače prijateljskim stavom, entuzijaznom i bezbrižnošću najbolje odgovaraju vašoj ličnosti.