Gorenje designed by Karim Rashid - Gorenje
zatvori
...

Kreator univerzalnih oblika koje volimo

Karim Rashid nastavlja da impresionira sa svojim radom za Gorenje

"Predmeti su organizmi sa kojima živimo." 

Njegove predmete kritičari su ocijenili kao senzualne i čiste. Njegov dizajn je poznat po prirodnim nježnim linijama i osjećajem za detalje. Pošto govori univerzalnim jezikom ljepote, njegov rad je golobalno prepoznat.

Karim Rashid je član globalne dizajnerske elite i kao dobitnik nagrada za dizajn, on je kreativna snaga koja se krije iza brojnih globalno dizajniranih predmeta i ikona. Njegov dodir i stil su prisutni među brendovima poput: Alessi, Audi, Estée Lauder, Issey Miyake, Prada i Sony. Redovni je dobitnik prestižnih međunarodnih nagrada, kao što su Red Dot Award i Chicago Athenaeum Good Design Award.

Dizajnirajte vaš dom kao Karim Rashid

Dizajnirao Karim RashidSnažnog karaktera i čistih linija donose prepoznatljiv čist izgled osnažen nevidljivom snagom napredne tehnologije. Fine linije pričaju priču o toku energije, toku okusa i toku života.

Uplovite u tok života.

INSPIRISANO BESKRAJNOM ENERGIJOM. DIZAJNIRAO KARIM RASHID.

U posljednjoj uspješnoj saradnji sa kompanijom GORENJE Karim Rashid je kreirao porodicu emotivnih i snažnih predmeta. Sa spoljašnosti oni su definisani po suzdržanom ali snažnom karakteru i čistim linijama. Oni nose prepoznatljiv čist izgled, gdje nijedan oblik ili pokret nije površan. Njihova površina oslikava harmoniju čistih linija koje pričaju priču o tokovima - toku energije, toku ukusa, toku zraka. Toku života.

U unutrašnjosti, ovo su snažni alati. Za razliku od mnogih sličnih predmeta, ovi su ispunjeni vizualno neprimjetnom tehnologijom. Bez velikih pretenzija sa vana, ugrađeni su programi za kuhanje, mogućnosti upravljanja, sigurnosne karakteristike koje tiho preuzimaju i brinu se o superiornom korisničkom iskustvu. Sa samo laganim pokretom prsta oni reaguju brzo, pozivajući vas, inspirišući vas i izazivajući vas.

Najtoplije mjesto vašeg doma.

Iskusite magični tok energije.

Pečete? Pržite? Podgrijavate? Zaista nije važno. Žila kucavica energije ove inovativne pećnice olakšava sve kulinarske zadatke. Sa njom, domaće spremljeni obroci istovremeno postaju izvor zadovoljstva i zdravlja. Zbog svog prepoznatljivog dizajna, ova pećnica može zauzeti centralno mjesto u svakom modernom ambijentu.

Domaća kuhinja

Inovativni dizajn ove jedinstvene pećnice inspirisan je tradicionalnim pećima na drva, koje se smatraju idealnim uslovima za pečenje. Unutrašnjost Gorenje pećnice ima sakriven strop, zaobljene bočne zidove i pametno pozicionirane grijače- Ovaj jedinstveni dizajn je izuzetno efikasan i ravnomjerno distribuira topao zrak.
Više informacija
Manje informacija

Automatizirano kuhanje

Savršeni rezultati u samo tri jednostavna koraka. Elektronski programski modul (koji je u procesu podnošenja za patent) je revolucijski novitet u upravljanju aparata putem ekrana na dodir. Brojni prethodno podešeni programi automatski postavljaju pravu kombinaciju grijaa, temperature, vremena kuhanja, dok dodatna podešenja dodatno olakšavaju korištenje pećnice i time štede vaše cijenjeno vrijeme.
Više informacija
Manje informacija

Tri jela istovremeno

Ugostiti više ljudi ili imati više ideja više nije problem. U samo jednoj pećnici, rzličita jela se mogu pripremati na tri različita nivoa istovremeno, uz značajne uštede energije i vremena. Posebni ventilator cirkuliše topao zrak ravnomjerno i brzo, tako da su zagarantovani odlični rezultati pečenja i kuhanja.
Više informacija
Manje informacija

Kreativna platforma

Početak dobrog življenja, započinje sa dobrim okusima.

Hrana i zadovoljstvo su uvijek bliski. Ove tehnološki savršene ploče za kuhanje će pretvoriti i najzahtjevnije kulinarske poduhvate u kreativan i zabavan proces. Pametne karakteristike, inovativne funkcije, i dizajn pogodan korisnicima čine da skoro sve bude moguće! Ovom serijom ploča za kuhanje, kuhinja je opremljena savršenim miksom emotivne senzulnosti i funkcionalnog minimalizma.

Snažan igrač

Savremena indukcijska ploča za kuhanje donosi brzinu, manju potrošnju energije, sigurnost, i kontrolu sa jednostavnim dodirom. Dodatno, PowerBoost funkcija dodatno pojačava performanse i kapacitet konvencionalne indukcijske ploče za kuhanje. Njen trenutni odziv sprječava da se tečnosti preliju i pokipe te vas na taj način pošteđuju zamornog čišćenja.
Više informacija
Manje informacija

Izvanredan izbor

Staklokeramička ploča sa Hi-Light grijačima je efikasna i sa jednostavnim funkcijama. Grijač ima dva prstena i dodatnu ovalnu zonu za kuhanje, tako da je omogućeno raznovrsno korištenje posuđa za kuhanje. S ciljem uštede energije, zona za kuhanje se može jednostavno proširiti prema potrebnim dimenzijama posude.
Više informacija
Manje informacija

Kruna kuhinje

Tok svježeg zraka, uvijek na raspolaganju.

Dobar kvalitet zraka je prioritet, posebno ukoliko dolazi na tako spektakularan način. Minimalističko prednje staklo i neprimjetne kontrole za upravljanje dodirom odražavaju tehnološki superiornu prirodu ove kuhinjske nape. Nježne linije koje se protežu po površini oslikavaju tok zraka i univerzalne priče o beskrajnoj ljepoti.

Jednostavno upravljanje

Kontrolni panel je jedostavan za korištenje i može se jednostavno dosegnuti. Njegove osvijetljene linije omogućavaju jednostavnu selekciju četiri nivoa snage usisavanja zaraka.
_products/features/icon - Savršeno svjetlo

Savršeno svjetlo

LED rasvjeta omogućava odličan pregled na ploču za kuhanje i površinu koja je okružuje, dajući dodatnu estetiku dobrodošlice i funkcionalnosti vašoj kuhinji. U usporedbi sa konvencionalnim rješenjima, rasvjeta je bolja i bliža prirodnom svjetlu, potrošnja energije je manja, a životni vijek je i do tri puta duži.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Tiho prozračavanje

Tiho prozračavanje

Napredni perimetrični sistem usisavanja pomjera zone usisavanja zraka iz centralnog dijela prema ivicama kuhinjske nape. Ovo omogućava poboljšno, i više koncentrisano usisavanje, dok istovremeno smanjuje potrošnju energije i nivo buke.
Više informacija
Manje informacija

Galerija