zatvori
...

Gorenje designed by Karim Rashid

Fuzija minimalizma i boja. Čistoće i odvažnosti. Funkcionalnosti i interaktivnosti.

Suvremena kolekcija, prepoznatljiva po dinamičnom dizajnu, zaobljenim linijama i površini od visokokvalitetnog aluminija. Inovativno oblikovanje i integracija novih tehnologija upotpunjeno obojenošću i prilagodljivošću.

Karim Rashid - svjetska ikona suvremenog dizajna

Njujorčanin Karim Rashid je jedan od najplodnijih dizajnera svoje generacije. Da se radi o živoj legendi dizajna govore sljedeće činjenice: više od 3.000 njegovih dizajnerskih ideja našlo je put do serijske proizvodnje; više od 300 je bilo nagrađeno; radio je po cijelom svijetu u više od 35 država... Njegov dizajnerski talent ne poznaje žanrovske granice jer ga je primijenio već na najrazličitijim područjima: namještaju, arhitekturi, svjetiljkama, jedaćem priboru, … Tome su se sada pridružili i kućanski aparati.

Višestruko nagrađivani industrijski dizajner u svojim je projektima dizajnirao proizvode za više stotina naručilaca iz cijeloga svijeta, uključujući i za one s posebno zvučnim imenima: Alessi, Artemide, Audi, Bozart, Cappellini, Estée Lauder, Giorgio Armani, Issey Miyake, Kenzo, Prada, Sony, Toyota i Umbra, nabrojimo li samo one najprestižnije. Karim Rashid višestruki je dobitnik nagrada Red Dot Award, Chicago Athenaeum Good Design Award, I.D. Magazine Annual Design Review, IDSA Industrial Design Excellence Award i brojnih drugih nagrada.

Galerija