Gorenje by Starck - Gorenje
zatvori
...
Svaki predmet, svaki oblik, svaki stil mora da ima značenje, a to je ono značenje koje na nas utiče svakodnevno. Philippe Starck

Gorenje by

Novu kolekciju kuhinjskih aparata Gorenje dizajnirao je jedan od najunikatnijih kreatora priznat širom svijeta, Philippe Starck. Napravljena je po najvišim tehnološkim standardima i sa vrhunskom energetskom efikasnošću.

Opsežan asortiman aparata dolazi u 100% uklopljivom dizajnu čija elegancija leži u "diskreciji izuzetne kvalitete i čistih linija". Minimalistički dizajn s vrhunskim reflektirajućim staklom i nehrđajućim čelikom će se jednostavno uklopiti u svoju okolinu i postat će refleksija vašeg životnog stila i osobnosti.

Otkrijte kolekciju i kreirajte svoju vlastitu, vrhunsku i jedinstvenu kuhinju.

+ Više
− Manje
Frižideri i zamrzivači
Frižideri i zamrzivači
Pećnice
Pećnice
Mikrovalne pećnice
Ploča za kuhanje
Ploča za kuhanje
Kuhinjske nape
Kuhinjske nape
Ladice za zagrijavanje
Ladice za zagrijavanje
Dekorativne ploče
Dekorativne ploče

Karakteristike

AdaptTech
AdaptTech
Više
MultiShelf
MultiShelf
Više
CrispZone ladica
CrispZone ladica
Više
IonAir s Multiflow 360°
IonAir s Multiflow 360°
Više
NoFrost Plus
NoFrost Plus
Više
AdaptTechAdaptTech
Ovaj pametni sistem razvijen je kako bi održao optimalnu temperaturu u frižideru u odnosu na to koliko često otvarate vrata frižidera. Kada se vrata otvore, temperatura se trenutno podiže i hrana je izložena termalnom šoku koji dovodi do bržeg propadanja namirnica. Frižider konstantno prati i analizira način na koji ga koristite. Na osnovu toga on može predvidjeti kada ćete otvoriti vrata i prije tog perioda, on će smanjiti temperaturu za 1 ili 2 °C kako bi se pobrinuo da se konstantna temperatura održi i da hrana ostane svježa i puna hranjivih sastojaka.
MultiShelfMultiShelf
Specijalna fleksibilna polica sa specijalnim držačima za boce može se prilagoditi svim potrebama. Može se koristiti kao polica za čuvanje hrane bilo gdje u frižideru ili kao specijalna podloga za boce s dizajniranim držačima koji mogu držati do 9 boca.
CrispZone ladicaCrispZone ladica
CrispZone je jedna od navjećih ladica za voće i povrće na tržištu, dizajnirana da očuva hranjive sastojke i produži svježinu vaše hrane. Niska temperatura produžava svježinu vaših prizvoda.
IonAir s Multiflow 360°IonAir s Multiflow 360°
Savremena tehnologija u frižideru oponaša prirodni proces jonizacije koji hranu održava svježom duži period. Negativno naelektrisani joni generisani u aparatu konstantno osvježavaju zrak i oponašaju prirodnu mikroklimu, i na taj način stvara idealne uslove za svježu hranu. Sistem ventilacije MultiFlow 360° ravnomjerno distribuira jonizirani zrak kroz 14 ventilacijskih otvora kako bi održao ravnomjernu temperaturu na svakoj polici.
NoFrost PlusNoFrost Plus
Jedan od najboljih sistema hlađenja na tržištu, ugrađen u zamrzivačkom dijelu, sprječava nakupljanje leda i mraza kako bi održao nisku potrošnju struje, dok u frižiderskom dijelu, on održava idealnu mikroklimu za svježu hranu. Kruženje joniziranog zraka sprječava da se hrana isuši i tako zadržava sve vitamine i minerale.
AdaptTechMultiShelfCrispZone ladicaIonAir s Multiflow 360°NoFrost Plus
AdaptTechMultiShelfCrispZone ladicaIonAir s Multiflow 360°
NoFrost Plus
AdaptTechMultiShelfCrispZone ladica
IonAir s Multiflow 360°NoFrost Plus
AdaptTechMultiShelf
CrispZone ladicaIonAir s Multiflow 360°
NoFrost Plus

Karakteristike

BigSpace
BigSpace
Više
DirecTouch
DirecTouch
Više
GentleClose
GentleClose
Više
MultiFlow 360°
MultiFlow 360°
Više
PyroClean
PyroClean
Više
BigSpaceBigSpace
Nova Gorenje by Starck pećnica skriva oblik gornjeg dijela unutrašnjosti pećnice. Sada optimizirani protok zraka kruži unutar pećnice u još većem kapacitetu, kružeći potpuno slobodno. Povećani kapacitet omogućava pripremu velikih posuda za pečenje i veće količine hrane, dok njihove vanjske dimenzije ostaju iste. Sada možete koristiti i do 5 nivoa istovremeno. Kapaciteti se kreću i do 75 l u standardnim pećnicama i do 53 l u mikrovalnim pećnicama, što ih svrstava među najveće dostupne na tržištu.
DirecTouchDirecTouch
Jednostavno upravljanje pećnice s ekranom na dodir. Veliki i pametni simboli ovu tehnologiju podižu na jedan novi nivo s razumljivošću i jednostavnošću upotrebe.
GentleCloseGentleClose
Samo lagani dodir je potreban da se vrata pećnice mirno zatvore, bez ikakve buke.
MultiFlow 360°MultiFlow 360°
MultiFlow 360° garantira optimalnu cirkulaciju toplote unutar pećnice. Zahvaljujući pametno pozicioniranim ventilacijskim otvorima na zadnjem zidu i jedinstvenog zaobljenog oblika, zrak se raspoređuje ravnomjerno kroz čitavu pećnicu. Ventilator gura topli zrak čitavim prostorom pećnice, što pomaže da hrana bude odlično pečena sa svih strana. Dinamično kretanje zraka omogućava istovremeno pečenje na više nivoa bez da se miješaju mirisi i okusi.
PyroCleanPyroClean
Pirolitičko čišćenje je najefikasniji i najnapredniji način čišćenja pećnice. Izuzetno visoka temperatura čišćenja do 500˚C ostavljaju pećnicu potpuno čistom, bez tragova masnoće. Jednostavno čišćenje je gotovo za 90 minuta, srednjeg intenziteta za 120 minuta, dok intenzivno čišćenje traje 150 minuta gdje su i efekti čišćenja u skladu sa trajanjem. Na kraju, samo je potrebno ostatke izvaditi i obrisati. Pećnica se zaključava tokom i odmah poslije procesa čišćenja, što je čini sigurnom za čitavu porodicu.
BigSpaceDirecTouchGentleCloseMultiFlow 360°PyroClean
BigSpaceDirecTouchGentleCloseMultiFlow 360°
PyroClean
BigSpaceDirecTouchGentleClose
MultiFlow 360°PyroClean
BigSpaceDirecTouch
GentleCloseMultiFlow 360°
PyroClean

Karakteristike

Inverter tehnologija
Inverter tehnologija
Više
Stirrer tehnologija
Stirrer tehnologija
Više
MultiUse
MultiUse
Više
AutoMenu
AutoMenu
Više
Otvaranje na dodir
Otvaranje na dodir
Više
Inverter tehnologijaInverter tehnologija
Zahvaljujući Inverter tehnologiji, energija se ravnomjerno distribuira umjesto pulsirajuće. Kao rezultat toga, hrana zadržava svoju inicijalnu strukturu, zadržavajući vitamine, minerale i vlakna. Prednosti ravnomjernog distribuiranja energije su posebno dobrodošle kod podgrijavanja ili odmrzavanja, i prilikom kuhanja tečnosti. Ukupno vrijeme mikrovalova je skraćeno, što također štedi energiju.
Stirrer tehnologijaStirrer tehnologija
Stirrer tehnologija omogućava da se posude standardnih dimenzija mogu postaviti u mikrovalnu pećnicu. Iskorištena je cijela širina pećnice, što omogućava da zaboravite standardne rotirajuće tanjire i neravnomjerno zagrijavanje. Napredni sistem distribucije mikrovalova zagrijava hranu ravnomjerno kroz cijelu zapreminu pećnice.
MultiUseMultiUse
Ugradbene kombinovane i mikrovalne pećnice donose sve prednosti mikrovalova, vrućeg zraka i grila. Više nivoa podešavanja snage mikrovalova ubrzava proces kuhanja dok će se vruć zrak pobrinuti da hrana bude pečena. Kombinovani rad, korištenjem grila i vrućeg zraka istovremeno, donosi odlične rezultate u pripremanju velikih komada bijelog mesa, dok kombinacija grila i mikrovalova ubrzava pečenje manjih komada mesa, pečenja pice sl. Ugradbene mirkovalne pećnice se mogu koristiti i kao konvencionalne pećnice.
AutoMenuAutoMenu
Brojni podešeni programi omogućavaju još jednostaviju pripremu određenih jela. Samo odaberite vrstu hrane i unesite težinu, a pećnica će automatski prilagoditi snagu i vrijeme kuhanja prema vašem odabiru.
Otvaranje na dodir
Savremena senzorska tehnologija omogućava jednostavno otvaranje mikrovalne pećnice dodirom simbola na upravljačkoj ploči. Cijela površina ostaje perfektno glatka.
Inverter tehnologijaStirrer tehnologijaMultiUseAutoMenuOtvaranje na dodir
Inverter tehnologijaStirrer tehnologijaMultiUseAutoMenu
Otvaranje na dodir
Inverter tehnologijaStirrer tehnologijaMultiUse
AutoMenuOtvaranje na dodir
Inverter tehnologijaStirrer tehnologija
MultiUseAutoMenu
Otvaranje na dodir

Karakteristike

Izuzetno efikasni plamenici
Izuzetno efikasni plamenici
Više
PowerBoost Supreme
PowerBoost Supreme
Više
PowerZone
PowerZone
Više
Wok plamenik
Wok plamenik
Više
XpandZone
XpandZone
Više
Izuzetno efikasni plameniciIzuzetno efikasni plamenici
Značajno poboljšani plinski plamenici omogućavaju i do 10% više efikasnosti u potrošnji plina.
PowerBoost SupremePowerBoost Supreme
PowerBoost Supreme omogućava dodatni intenzitet toplote u posudama i značajno smanjuje vrijeme čekanja. Potrebna su samo 4.2 minuta za zagrijavanje 2l vode, što je izuzetno vremenski efikasno. Ova funkcija se može pronaći kod Superior modela Gorenje indukcijskih ploča.
PowerZonePowerZone
Ova funkcija će ubrzati rad HiLight zone na ploči za kuhanje za 25%, što omogućava da kuhate mnogo brže uz korištenje manje energije.
Wok plamenikWok plamenik
Wok plamenici dostižu visoku temperaturu izuzetno brzo, što olakšava pripremu jela iz azijske kuhinje u velikim posudama.
XpandZoneXpandZone
XpandZone omogućava kuhanje na skoro cijeloj površini indukcijske ploče za kuhanje. Kada se aktivira funkcija XpandZone, zone za kuhanje na lijevoj ili desnoj strani se kombiniraju u jednu ekstra veliku zonu za kuhanje. Kombinovane zone za kuhanje omogućavaju više prostora i slobode u kuhanju, prostora za veće posude, i prostora za više manjih posuda ili tava koje se mogu postaviti bilo gdje na kombinovanim zonama za kuhanje.
Izuzetno efikasni plameniciPowerBoost SupremePowerZoneWok plamenikXpandZone
Izuzetno efikasni plameniciPowerBoost SupremePowerZoneWok plamenik
XpandZone
Izuzetno efikasni plameniciPowerBoost SupremePowerZone
Wok plamenikXpandZone
Izuzetno efikasni plameniciPowerBoost Supreme
PowerZoneWok plamenik
XpandZone

Karakteristike

AdaptTech
AdaptTech
Više
LED osvjetljenje
LED osvjetljenje
Više
P.A.S. sistem
P.A.S. sistem
Više
Dodir na inoks
Dodir na inoks
Više
Tajmer i osvježavanje
Tajmer i osvježavanje
Više
TouchFree zaštitni sloj
TouchFree zaštitni sloj
Više
AdaptTechAdaptTech
Senzor prepoznaje nivo nečistoće ili pare, vlažnosti ili gasova. Kuhinjska napa automatsk prilagođava brzinu ventilatora prema tome ili potpuno zaustavlja ventilator kada više nije potreban.
LED osvjetljenjeLED osvjetljenje
LED osvjetljenje omogućava odlično i efikasno osvjetljenje ploče za kuhanje i predstavlja važan estetski i funkcionalni element u kuhinji. Njegov korisni životni vijek je i trideset puta duži u poređenju sa konvencionalnim sijalicama, a ujedno štedi i do deset puta više energije.
P.A.S. sistemP.A.S. sistem
Inovativni sistem perimetričnog usisavanja zraka usmjerava usisavanje zraka sa centralnog dijela prema vanjskim ivicama kuhinjske nape. Ovakav pristup optimizira potrošnju energije, smanjuje buku i usisavanje zraka je mnogo efikasnije.
Dodir na inoks
Savremena Gorenje senzorska tehnologija omogućava da upravljate inoksnom kuhinjskom napom s vrhovima prstiju. Pošto je sve skriveno iza inoksa, cijela površina ostaje glatka, čista i jednostavnog oblika.
Tajmer i osvježavanjeTajmer i osvježavanje
Gorenje kuhinjske nape se mogu automatski isključiti za 10, 20 ili 30 minuta. Funkcija osvježavanja se aktivira na svaki sat vremena i automatski osvježava zrak narednih pet minuta.
TouchFree zaštitni slojTouchFree zaštitni sloj
Sve površine nehrđajućeg čelika obložene su specijalim TouchFree zaštitnim slojem koji sprječava da na površinama ostaju otisci prstiju, tako da su površine uvijek sjajne i čišćenje je dosta olakšano.
AdaptTechLED osvjetljenjeP.A.S. sistemDodir na inoksTajmer i osvježavanjeTouchFree zaštitni sloj
AdaptTechLED osvjetljenjeP.A.S. sistemDodir na inoksTajmer i osvježavanje
TouchFree zaštitni sloj
AdaptTechLED osvjetljenjeP.A.S. sistemDodir na inoks
Tajmer i osvježavanjeTouchFree zaštitni sloj
AdaptTechLED osvjetljenjeP.A.S. sistem
Dodir na inoksTajmer i osvježavanjeTouchFree zaštitni sloj
AdaptTechLED osvjetljenje
P.A.S. sistemDodir na inoks
Tajmer i osvježavanjeTouchFree zaštitni sloj

Karakteristike

StayWarm
StayWarm
Više
Ladica za zagrijavanje
Ladica za zagrijavanje
Više
WarmPlate
WarmPlate
Više
Yoghurt
Yoghurt
Više
StayWarmStayWarm
Funkcija StayWarm održava hranu na konstantnoj temperaturi od 70˚C sve dok ne dođe vrijeme za posluživanje jela. Hrana zadržava svoj originalni okus i temperaturu sve dok se ne posluži.
Ladica za zagrijavanje
Funkcionalnost kompaktnih pećnica može se dodatno upotpuniti sa ladicom za zagrijavanje, koja je dostupna zasebno. Ova ladica može se postaviti odmah ispod pećnice, što se izuzetno uklapa u kompoziciju kuhinjskog elementa dizajniranog za klasičnu ugradbenu pećnicu. Ladica se može koristiti za zagrijavanje posuđa, ali isto tako i hrane.
WarmPlate
Zagrijani tanjiri sprječavaju gubitak okusa i omogućavaju da hrana bude ukusna kako bi i trebala da bude: od supa do paste i povrća pripremljenog na pari. WarmPlate će održati vaše zemljano posuđe na precizno odgovarajućoj temperaturi - u rasponu od 30 do 80°C. Uživajte u profesionalno posluženim jelima u privatnosti vašeg doma!
YoghurtYoghurt
Posebna funkcija omogućava da se pripremi jogurt u vlastitom domu. Automatsko podešavanje temperature i vremena stvara optimalne uslove za pripravljanje domaćeg jogurta u roku od 4 sata.
StayWarmLadica za zagrijavanjeWarmPlateYoghurt
StayWarmLadica za zagrijavanjeWarmPlateYoghurt
StayWarmLadica za zagrijavanjeWarmPlate
Yoghurt
StayWarmLadica za zagrijavanje
WarmPlateYoghurt
Kuhinjska napa WHI641ST
Kuhinjska napa
WHI641ST
Neka vaša kuhinja uvijek bude osvježena i prozračna s vremenskim i AdaptTech senzorom.
Ploče za kuhanje IS655ST
Ploče za kuhanje
IS655ST
Pripremite vaša omiljena jela za čas s izuzetno vremenski efikasnom indukcijskom pločom za kuhanje s PowerBoost Supreme sistemom.
Pećnice BO658ST
Pećnice
BO658ST
Izrazite svoju kreativnost s pećnicom koja ima jedan od najvećih kapaciteta dostupnih na tržištu i uživajte u izuzetnim rezultatima MuliFlow 360° ventilacijskog sistema.
Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa DFD72ST
Dekorativna ploča za mašinu za pranje posuđa
DFD72ST

Pružite svojoj kuhinji finalni detalj s vrhunskom i reflektirajućom dekorativnom pločom za vrata mašine za pranje posuđa.

Frižider i zamrzivač NRK612ST
Frižider i zamrzivač
NRK612ST

Uvijek pri ruci povrće i voće kao iz vlastite bašte uz kontrolu vlažnosti i AdaptTech pametnim sistemom.

Upoznajte -a

Philippe Starck je svjetski priznati francuski dizajner.

Njegovo duboko razumijevanje savremenih promijena, ljubav prema idejama, želja da se brani inteligencija korisnosti – kao i samu korisnost inteligencije – prati iskonsko stvaranje jedno za drugim. Počev od savremenih proizvoda poput namještaja ili cjediljke za citruse, do revolucionarnih mega-jahti, vjetrenjača, električnih bicikala ili hotela i restorana, svi imaju težnju da budu čudesni, stimulativni i sa jakom vibracijom. 

Dizajniranjem svoje prve kolekcije u saradnji s Gorenjem, Philippe Starck potvrđuje svoju dužnost da služi svojoj zajednici pružajući najbolju kvalitetu uz odgovarajuću cijenu, s proizvodima kreiranim s inteligencijom, kvalitetom i iskrenošću.

Uvijek stavljajući korisnika u srce svog kreativnog procesa, Gorenje by S+arck linija je dizajnirana da odražava različite životne stilove i ličnosti.

"Kroz moj dizajn, korisnik ima mnoštvo mogućnosti da kreira sopstveno iskustvo". Philippe Starck+ Više
− Manje

Njegovih 10.000 kreacija, svjetska slava i neumorna inventivnost, nikada nisu uticali da zaboravi svoju suštinu, misiju i viziju: stvaranje, kakav god oblik da zauzima, mora učiniti život boljim najvećem mogućem broju ljudi, preko predmeta koji treba da bude „dobar“ prije nego „prelijep“. 

"Svaki predmet, svaki oblik, svaki stil mora da ima značenje, a to je ono značenje koje na nas utiče svakodnevno". Philippe Starck