Sokovnik JC4800VWY - Gorenje
zatvori
...
JC4800VWY Sokovnik
288,90 KM

Sokovnik JC4800VWY

Snaga motora (max): 200 W Zapremina posude za sok: 0,6 l Jednostavno čišćenje
321,00 KM
288,90 KM
PDV je uključen u cijenu.
print
print
podijeli
Facebook
Twitter
preuzmi
preuzmi

Karakteristike

_products/features/icon - Sporo cijeđenje na 80 obrtaja u minuti

Sporo cijeđenje na 80 obrtaja u minuti

Tehnologija sporog cijeđenja se od klasičnog centrifugalnog cijeđenja razlikuje u brzini i načinu pridobivanja soka iz stanica voća i povrća. Klasični sokovnici rotiraju nož velikom brzinom (1500 - 2500 obrtaja u minuti) i razrezuju vlakna voća i tako iz njih dobivaju sok. Vertikalno kretanje spirale u Slow Juicer sokovniku s laganim okretanjem (80 obrtaja u minuti) pritišće sastojke, a dobiveni sok i pulpu odvaja u dva dijela. Zahvaljujući hladnom sporom cijeđenju tekstura soka je ujednačena, stvara se manje zračnih mjehurića, a sok iscijeđen pri nižoj temperaturi zadržava veći broj vitamina, minerala i enzima za zdraviji napitak.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Regulator količine pulpe

Regulator količine pulpe

Za pulpu koja nastaje u procesu cijeđenja soka namijenjena je odvojiva posuda. Količinu pulpe možete regulirati pomicanjem ručice na prednjoj strani sokovnika. Uživajte u svilenkastom soku ili ga dopunite s komadima voća i povrća. Ni u kom slučaju ne bacajte pulpu prije nego ste je pokušali iskoristiti u receptima za juhe, umake, peciva...
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Tihi rD

Tihi rD

Sporo cijeđenje znači i tihi rad. Bez velikih brzina, koje prouzrokuju veću buku. Dodatno, sam dizajn sokovnika s dugim vratom za unos sastojaka pridonosi smanjenju buke.
_products/features/icon - Snažan motor od 200 W

Snažan motor od 200 W

Unatoč sporoj rotaciji spirale, motor mora biti dovoljno snažan kako bi iscijedio sok iz tvrđih dijelova voća i povrća. Testiran na maksimalnom opterećenju, motor snage 200 W pokazao se kao optimalno srce sokovnika s tehnologijom sporog cijeđenja.
_products/features/icon - Zaštita protiv kapanja

Zaštita protiv kapanja

Posuda za sok već je puna, a u sokovniku još ima dovoljno voća i povrća za cijeđenje. Šta uraditi? Nije potrebno isključivati sokovnik, samo zatvorite otvor iz kojeg izlazi sok. Sok će se i dalje izlučivati, ali će ostajati u unutrašnjoj posudi dok ne odlučite napuniti čaše sokom za željne degustatore.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Cjediljka sa finom mrežicom

Cjediljka sa finom mrežicom

Svi sastojci koje cijedimo filtriraju se kroz cjediljku sa finom sitnom mrežicom, koja propušta minimalnu količinu pulpe, a čuva sve hranjive sastojke u soku. Cjediljka se može jednostavno oprati pod mlazom vode i očistiti uz pomoć priložene četkice.
_products/features/icon - Dvije 0,6 litarske posude

Dvije 0,6 litarske posude

Sokovnik je opremljen sa dvije 0,6-litarske posude za sok i ostatke (pulpu). Posude su napravljene od izdržljive plastike koja je BPA free. Pogodne su i za ručno pranje i pranje u mašini za pranje posuđa.
_products/features/icon - Protuklizne gumirane nogice

Protuklizne gumirane nogice

Kada stavljate sastojke za cijeđenje u sokovnik možete biti sigurni i bez brige da će se sokovnik možda pomjeriti s mjesta. Pametno dizajnirane gumirane nogice postavljene su s ciljem optimalne stabilnosti čak i na vlažnim površinama.
_products/features/icon - Jednostavno čišćenje

Jednostavno čišćenje

Snažan aparat zahtijeva dugotrajno čišćenje? Ne nužno. Nakon upotrebe u otvor za sastojke polagano ulijte 1 litru mlake vode dok sokovnik radi. Voda će na putu do posude sokovnika temeljito očistiti ostatke voća i povrća. Filter nakon korištenja dodatno isperite i očistite priloženom četkicom.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Sigurnosni prekidač

Sigurnosni prekidač

Sigurnost zagarantovana! Sokovnik će raditi samo u slučaju da su svi sastavni dijelovi pravilno namješteni. Sigurnosni prekidač omogućava sigurnu upotrebu, bez straha da će se motor uključiti prilikom punjenja, sastavljanja ili čišćenja aparata.

Tehničke karakteristike

Snaga motora (max): 200 W

Broj obrtaja (max-min): 80 obr/min

Nehrđajući čelik

Posebni mirkro filter

Učinkovit

Jednostavno čišćenje

Dugme za uključivanje/isključivanje aparata

Slow juicer

Prilagodljiv

Reverzibilan rad

Četka za čišćenje

Zapremina posude za sok: 0,6 l

Kapacitet posude za otpatke: 0,6 l

Materijal kućišta: Kućište od plastike i metala

Boja: Nehrđajući čelik

Snaga motora (max): 200 W

Dužina priključnog kabla: 1,0 m

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 15 × 45,5 × 18 cm

Dimenzije aparata u ambalaži (ŠxVxD): 20,7 × 44 × 35,6 cm

Masa aparata: 4,2 kg

Bruto težina aparata: 5,6 kg

Priključna snaga: 200 w

Kod proizvoda: 513145

EAN kod: 3838942067648

Podrška

Zbog kontinuiranog razvoja proizvoda, Gorenje zadržava pravo na promjene određenih parametara na aparatima.

Srodni proizvodi

Zadržavamo pravo promjene tehničkih karakteristika bez prethodne najave. Podaci i slike su informativnog karaktera te su moguće manje razlike.