Isporuka - Gorenje
zatvori
...

Isporuka

Rok isporuke za kuhinje Gorenje je maksimalno: 75 dana*

 

Rok isporuke teče od trenutka potvrde projekta nakon mjerenja prostora. Nakon potvrde nije moguće mijenjati porudžbinu.

*Rok isporuke može biti i kraći, a za tačan rok isporuke Vaše kuhinje, obratite se prodavcu / savjetniku u Gorenje Studiju.

Montaža

Uslovi besplatne montaže kuhinja Gorenje

U svim Gorenje Studijima, kupcima kuhinja nudimo besplatan prevoz, unos u prostor za montažu i besplatnu montažu drvenih dijelova kuhinje, uz ugradnju i priključenje aparata ukoliko su isti kupljeni u Gorenje Studiju. U slučaju da kupac ima aparate kupljene na drugom mjestu, povezivanje mora obaviti u sopstvenoj režiji.

Besplatnu montažu kuhinja obavljaju ugovorni monteri, koji su ovlašteni za montažu kuhinja proizvođača. Monteri su u obavezi da montažu kuhinje izvrše kvalitetno i po pravilima struke. Ukoliko prilikom montaže dođe do oštećenja krivicom montera, oni su u toj situaciji odgovorni za štetu i popravku.

Gore navedene besplatne uslove kupac je obavezan iskoristiti u roku od 90 dana, od dana u kojem je dobio obavještenje od prodavaca da je kuhinja spremna za isporuku i montažu.

Nakon izmirenja obaveza kupca, kupac i prodavac se dogovaraju za termin montaže.

Monteri su dužni završiti montažu kuhinje u dogovorenom terminu sa kupcem. Datum isporuke i montaže kupac dogovara direktno sa prodavcem. Isporuka kuhinje i montaža se obavlja u jednom danu*.

*U slučaju zahtjevnijih projekata montaža i priključenje mogu trajati i duže.

Obaveze kupca prije početka i u fazi montaže

Prostor montaže mora biti propisno pripremljen (zidovi i podovi), suhi i zagrijani.

Vodovodne i elektro instalacije moraju biti kompletno postavljene (za šporet, mašinu za pranje posuđa, kuhinjsu napu...).

Kupac je dužan monteru predstaviti nacrt električnih i vodovodnih instalacija i odvodnih cijevi; u slučaju da se učini šteta zbog nesklada instalacija sa izvedenim stanjem, odgovornost snosi kupac.

U slučaju priključenja kuhinjske nape na zidni odvod, kupac je dužan obezbijediti odvodno crijevo. Isto važi i u slučaju ugradnih kuhinjskih napa koji nemaju zidni odvod, ali odvodno crijevo potrebno za odvod iz elementa.

Zidovi moraju biti odgovarajući za kačenje visećih elemenata. Kod montažne gradnje (montažne kuće, gips-karton zidovi...), moraju prethodno biti postavljeni odgvarajući nosači i učvršćenje.

Kupac mora omogućiti monteru da na mjestu montaže izvede potrebne radnje ukrajanja i sječenja za montažu kuhinje; npr. bušenje radnih ploča za sudopere i ploču za kuhanje, sječenje podnožja, ukrasnih lajsni, leđa elementa za instalaciju....

U slučaju da montaža zbog nepripremljenog prostora ili zadrške kupca nije moguća na dogovoreni dan, monter ili prodavac i kupac se dogovoraju za novi termin montaže, u skladu sa mogućnostima montera.

U slučaju da je dostavljačima onemogućen fizički unos kuhinje, njenih dijelova ili / i velikih kućnih aparata Gorenje, kupljenih zajedno sa kuhinjom u prostoru montaže, za unos je fizički i finansijski odgovoran kupac. U slučaju da kupac ne obezbijedi pravovremen unos kuhinje, njenih dijelova ili / i velikih Gorenje aparata kupljenih zajedno sa kuhinjom, ili je unos zbog bilo kojih razloga bio onemogućen, monter nije dužan izvršiti montažu.

Montaža kuhinje se izvodi na osnovu skice, izrađene na prodajnom mjestu pri kupovini kuhinje.

Besplatna montaža uključuje

 • Dolazak na mjesto montaže;
 • Montažu donjih, gornjih, nastavnih, visokih ormara, završnih stranica, polica, posebnih elementa iz prodajnog kataloga po dokumentima i specifikaciji prodavca;
 • Montažu ugaonih letvi, polica, obloga, dodatne opreme, radnih ploča i kuhinjskih napa iz prodajnog kataloga po dokumentima i specifikaciji prodavca;
 • Izreze za priklučenje plina, struje, itd.;
 • Izreze za sudopere kupljene u Gorenje Studiju po dokumentima prodavca, i na drugim mjestima samo u danu montaže kuhinje. Naknadna usjecanja padaju na trošak kupca;
 • Montažu pokrivnih vrata na ugradnoj mašini za pranje posuđa i frižideru;
 • Kupac ima pravo na besplatnu montažu velikih kućnih aparata (frižider, ploča za kuhanje, pećnica...) robne marke Gorenje, koji su kupljeni zajedno sa kuhinjom po dokumentima prodavca;
 • Grubo čišćenje prostora nakon izvršene montaže (iznošenje ambalaže, piljevine i ostalih dijelova koji su posljedica montaže).

Besplatna montaža ne uključuje

 • Pripremanje prostora za montažu;
 • Izvođenje elektro i vodovodnih instalaterskih radnji na samoj zidnoj instalaciji kod kupca (priključaka za pećnicu, ploču za kuhanje, frižider, kuhinjsku napu, sudoper, mašinu za pranje posuđa i druge kućne aparate, priključke za odvodne cijevi);
 • Postavljenje keramičkih pločica, molersko farbarskih radova, postavka tapeta, gletovanja;
 • Dodatne radnje u vezi sa preradom elemenata - osim ukoliko je to dogovoreno pri kupovini kuhinje;
 • Dodatne radnje prilagođavanja kuhinjskih dijelova (radne ploče, elementi...) gde je prostor već za 1% veći ili manji od pravog ugla, osim mogućih i dogovorenih detalja pri kupovini kuhinje koje su utvrđene nakon mjerenja prostora;
 • Dodatne radnje za montažu dijelova, koji nisu sastavni dio kuhinje;
 • Unos kuhinje, njenih dijelova ili / i velikih kućnih aparata Gorenje, kupljenih zajedno sa kuhinjom, u slučaju gdje je monteru iz bilo kojih razloga unos kuhinje, njenih dijelova, kućnih aparata Gorenje (kupljenih zajedno sa kuhinjom) onemogućen. U tom slučaju je unos i plaćanje dužan obezbijediti kupac.

Cjenovnik dodatnih radnji

Zadatke, koji nisu uklučeni u ponudu montaže, plaća kupac po uslovima montera na datom prodajnom mjestu.

Kvalitet obavljenih radnji

Po završetku montaže, i u saradnji sa monterima, kupac pregleda uslugu montiranih dijelova i moguće nedostatke ili greške na kuhinji.

Kupac potpisuje zapisnik o obavljenoj montaži ukoliko nema primjedbu na montažu ili ako je reklamacija na montaži uspešno i na odobravanje kupca rješena.

U slučaju primjećenih grešaka, kupac sve nedostatke / greške upisuje na obrascu »Reklamacijski zapisnik«, koje monter šalje u Gorenje Studio.


Naknadne reklamacije ne prihvatamo, osim u slučaju skrivenih greški. Od skrivenih grešaka (greška koju sa normalnim pregledom pri preuzimanju nije bilo moguće primjetiti), kupac mora obavijestiti prodavca u roku od osam dana od dana kada je greška primjećena. Te greške se mogu uvažiti u garancijskom roku kuhinje – naveden u Garancijskom listu, koji dolazi sa kuhinjom.

Monter je od strane proizvođača ovlašten da može odbiti reklamaciju, ukoliko su iste posljedica mogućeg nepravilnog rukovanja robom od strane kupca.

Uslovi za instalaciju ostatka namještaja i dodatni radovi

O uplati i ugradnji ostalog nameštaja i dodatnih dijelova, koji nisu uključeni u besplatnu montažu, kupac se samostalno dogovara sa monterom.

Informacije o toku i rješenju mogućih reklamacija dostupne su na prodajnim mestima Gorenje Studio.

Da li je 75 dana za izradu kvalitetne Gorenje kuhinje po mjeri dugo?

Kuhinja je proizvod koji je dnevno izložen različitim opterećenjima i potrebno je da bude izrađen od kvalitetnih materijala otpornih na vlagu, više temperature i prisustvo agresivnih sredstava za čišćenje. 

Kuhinja treba da odgovara vašem životnom stilu i navikama. U izboru elemenata, boja i materijala, pomoći će vam naš stručni tim, a svaki izabrani element Gorenje kuhinje biće precizno proizveden i certificiran po standardima kvaliteta EU.

U proizvodnji kuhinja naglasak je stavljen na površinsku obradu i kvalitetne materijale – masivno drvo, furnir i iveral.


Zašto je važno odabrati kvalitetne materijale?

Kuhinja je dio nameštaja koji se najduže koristi u domu. Međutim, budite obazrivi prilikom odabira materijala.

Iveral je najrasprostranjeniji materijal na tržištu i rječ je o oplemenjenoj iverici. Ali nemojte olako pristajati na svaki iveral! Najveće probleme kod ovog materijala može prouzrokovati ljepak, koji je vezivno tkivo, a koji sadrži formaldehid i pentahlorfenol.

Iveral koji se koristi prilikom izrade Gorenje kuhinja je vrhunskog kvaliteta, tehnički ispitan, provjeren, certifikovan i odgovara najvišim evropskim ekološkim standardima.

Iveral je vrlo jednostavan za održavanje, u dodiru s hranom higijenski je besprijekoran, otporan je na svjetlost, ima visoku mehaničku hemijsku i termičku izdržljivost (ogrebotine, kidanja, udarci). Izaberite između mat ili sjaja, unicolora ili drvenog, sa glatkom ili reljefnom površinom.

Kvalitetan izbor takođe je i medijapan presvučen folijom koji pruža efekat visokog sjaja i mogućnost zaobljenih ivica.
 

Lak koji se koristi za izradu Gorenje kuhinja garantuje postojanost boja i sjaja, a meko zatvaranje ladica je izuzetno važno zbog svakodnevne upotrebe i dugotrajnosti.

Savremeni podizni mehanizmi gornjih elemenata u različitim izradama pružiće najveću iskorištenost prostora.