Karakteristike parnih pećnica - Gorenje
zatvori
...

Karakteristike parnih pećnica

PureSteam

Bez kapljica vode, samo čista para
Gorenje kombinovane pećnice na paru karakterišu odlične performanse kuhanja na pari koju proizvode bez kapljica vode. Ovo sprječava da hrana bude mljecava, zadržava nutritivne sastojke i održava vlažnost hrane i puni ukus. Idealna je i za odmrzavanje pošto vruća para ravnomjerno okruži hranu bez stvaranja vrućih tačaka.

MultiSteam 360°

Potpun pristup kuhanju na pari
Nakon što para uđe u pećnicu kroz brojne otvore, specijalni ventilator je raspoređuje jednako, dajući hrani nježan i pažljiv osjećaj. Jedan rezervoar vode je dovoljan za čitav proces kuhanja tako da nije potrebno dodatno otvaranje pećnice, što štedi vrijeme i energiju i poboljšava ukupan rezultat kuhanja na pari. Hrana pripremljena na pari zadržava svoje nutritivne vrijednosti i ne zahtijeva dodatno ulje.

WaterTank

Voda pri ruci
Veliki, praktični i elegantni rezervoar za vodu je jednostavno dostupan i može se dopuniti čak i tokom procesa kuhanja, bez prekidanja. Rezervoar kapaciteta 1.3l je pametno pozicioniran za jednostavnije upravljanje i dizajniran tako da nudi više mjesta i sprječi prosipanje. Lako se može rastaviti i očistiti u mašini za pranje posuđa. Kapacitet je dovoljan za najduže programe kuhanja na pari.

Descaling

Vodeni kamenac nije problem
Funkcija čišćenja vodenog kamenca radi automatizirano. Po potrebi, podsjeća korisnika da pokrene proces čišćenja kamenca. Nakon što se doda posebno sredstvo, potreban je samo 1 sat da se kompletan proces završi.

SousVide

Jedan korak do mekane i ukusne hrane
Metoda pripreme hrane sous vide priprema hranu na način da zadržava vitamine, minerale i ostale nutritivne sastojke. Kombinacija pare i niže temperature omogućava da se hrana pripremi u vakumiranim kesama, što čini da meso bude ukusno i mekano, a povrće glatko i čvrsto.