Karakteristike mikrovalnih pećnica - Gorenje
zatvori
...

Karakteristike mikrovalnih pećnica

Tehnologija Stirrer

Posude raznih veličina su dobrodošle
Stirrer tehnologija omogućava da se postavi posuda za pečenje standardnih dimenzija u mikrovalnu pećnicu. Koristi se čitava širina pećnice, što je razlog da zaboravite stare rotirajuće tanjire i neravnomjerno zagrijavanje. Sistem napredne distribucije mikrovalova zagrijava hranu jednako kroz čitavu pećnicu. Stirrer tehnologija je dostupna u kombi i standardnim mikrovalnim pećnicama.

Tehnologija Inverter

Nježan i brz tretman za ukusniju hranu
Inverter tehnologija znači da protok energije je konstantan, a ne pulsirajući. Kao rezultat toga, hrana zadržava svoju izvornu strukturu, uključujući vitamine, minerale i vlakna. Posebno je korisno prilikom podgrijavanja ili odmrzavanja. Ukupno mikrovalno vrijeme je kraće, što optimizira energetsku potrošnju.

MultiUse

Ugradbene kombinovane mikrovalne pećnice donose sve prednosti mikrovalova, toplog zraka i grila. Pet nivoa podešavanja snage mikrovalova ubrzava proces kuhanja dok će se topao zrak pobrinuti da hrana bude idealno pečena. Kombinovani rad, korištenjem grila i toplog zraka istovremeno, vodi ka odličnim rezultatima kod pripremanja većih komada bijelog mesa, dok će kombinacija grila i mikrovalova ubrzati pečenje manjih komada mesa, ili pripreme pica i sl. Ugradbene mikrovalne pećnice također se mogu koristiti kao konvencionalne pećnice.

AquaCelan

Jednostavno i sigurno čišćenje
AquaClean odlično pomaže prilikom čišćenja pećnice. Nakon što naspete pola litre vode u posudu za pečenje, potrebno je samo 30 minuta i rezultat je vidljiv na svim površinama pećnice i posudama za pečenje. Mrlje i nečistoće su omekšane i mogu se jednostavno obrisati.

Glatka vrata

Vrata mikrovalnih pećnica su bez usjeka ili rubova u kojima se mogu nakupljati nečitoće. Unutrašnji stakleni panel se može skinuti. Takav dizajn omogućava da vrata budu čista jednostavnim brisanjem.