Karakteristike ploča za kuhanje - Gorenje
zatvori
...

Karakteristike ploča za kuhanje

Indukcijske ploče za kuhanje

Indukcijske ploče za kuhanje zagrijavaju dvostruko brže od plinskih ploča za kuhanje, što ih čini u usporedbi mnogo ekonomičnijima i sigurnijima. Indukcijska ploča zagrijava samo dno posude dok ostatak površine ploče ostaje hladan i siguran za dodirivanje. Temperatura se podešava odmah, jednostavnim dodirom, što sprječava opasnost od kipljenja. Sa ovom pločom za kuhanje topljenje čokolade, priprema sofisticiranih soseva i ostale temperaturno osjetljive majstorije postaju jednostavan zadatak.

IQsteam

Vitamini ostaju
Ova funkcija omogućava kuhanje na pari sa veoma malo vode. Potrebno je svega 0.5 dl vode za pripremu 1 kg povrća. Ona aktivno sprječava hranu od prekuhavanja, što je postignuto senzorskom kontrolom. Ova funkcija zadržava vitamine, minerale i prirodnu boju povrća.

PowerBoost Supreme

Kad je žurba, ne brinite
PowerBoost Supreme omogućava izuzetno intenzivnu toplotu posudi i drastično smanjuje vrijeme čekanja. Potrebno je samo 4.2 minuta da se zagrije 2l vode, što je izuzetno vremenski efikasno. Ova se karakteristika može pronaći kod Superior modela Gorenje indukcijskih ploča.

IQpro

Kuharski maraton, postao je nevjerovatno jednostavan
IQpro nudi jednostavan način da pripremite jela koja zahtijevaju duže vrijeme kuhanja sa sporijim zagrijavanjem ili kuhanjem na nižoj temperaturi, konstantnoj temperaturi. Idealno za pripremanje jela kao što je gulaš.

IQpoach

Tačno prava temperatura
IQpoach održava temperaturu između 71 i 85°C i sprječava prekuhavanje. Hrana zadržava svoju prirodnu boju, sokove i okus. Specifična i konstantna temperatura je idealna za recepte kao što je poširanje jaja.

IQgrill

Perfektno grilan odrezak
IQcook ploča za kuhanje čini grilanje drastično jednostavnim, čak i sa veoma malo ili bez imalo ulja. Ona nudi tri nivoa gotovosti jela i sprječava da hrana zagori.

IQboil

Ni jedna kap ne napušta posudu
IQboil može veću količinu vode dovesti do ključanja veoma brzo. Kada voda počne da ključa, poseban senzor postavlja temperaturu na nižu temperaturu ključanja. Ova senzorska kontrola također sprječava bilo kakva kipljenja iz posude. Idealno za pripremu supa i paste.

XpandZone

Posebna velika površina za izvrsne rezultate
XpandZone omogućavaju kuhanje na skoro cijeloj površini indukcijske ploče za kuhanje. Kada se aktivira ova funkcija može se koristiti cijela indukcijska površina. Spajanje zona omogućava više mjesta za kuhanje, mjesto za veće posude, ili za 2 ili više manjih posuda. pošto indukcijska ploča za kuhanje ima dvije XpandZone, jedna se može aktivirati, a druga se može koristiti odvojeno kao tradicionalne zone za kuhanje.

BridgeZone

Jednostavan plan za velike posude
Indukcijska ploča sa dvije spojive zone olakšava kuhanje u velikim posudama. Dvije odvojene zone za kuhanje se spajaju tako da formiraju jednu sa jednim jednostavnim dodirom. Idealno za pripremu većih komada hrane.

FishZone

Ovalna zona za kuhanje, izuzetna za šire posude
Indukcijske i HiLight ploče za kuhanje imaju proširenu zonu za kuhanje koja se zove FishZone. Kada se uključi, tradicionalna okrugla zona za kuhanje pretvara se u veću ovalnu površinu koja je izuzetno pogodna za šire posude.

BoilControl

Kipljenje postaje zaboravljeni problem
S ciljem da još više poboljšamo sigurnost, vrijeme za neprekidan rad je ograničeno. Kada se vremenski limit dosegne, ploča će se automatski isključiti.

Timer

Neko umjesto vas gleda na sat
Tajmer sa odbrojavanjem vremena može se postaviti do 99 minuta. Ukoliko iz iskustva znate tačno vrijeme pripreme potrebno za određeno jelo, tajmer se može postaviti na ploči za kuhanje tako da se ploča isključi automatski nakon završetka. Zvučni signal će označiti da je jelo gotovo.

Stop&Go

Napravite pauzu, bilo kad
Funkcija Stop&Go zaustavlja kuhanje i nastavlja sa istim postavkama nakon što se ponovo pokrene.

ChildLock

Kuhinja kao sigurna zona
Funkcija zaključava upravljačku ploču i sprječava resetiranje svih parametara, tako da je sigurno za djecu ukoliko ih ostavite bez nadzora u kuhinji.

StayWarm

Jelo ostaje perfektno i za one koji dođu kasnije
Funkcija StayWarm održava hranu na konstantnoj temperaturi 70˚C do vremena kada je predviđeno posluživanje jela. Hrana zadržava svoje originalne ukuse i temperaturu sve do posluživanja.

SoftMelt

Jedan, dva, čokolada
Funkcija SoftMelt nježno topi čokoladu ili puter na konstantnoj temperaturi od 42˚C, stvarajući idealne uslove za topljenje, bez zagorijevanja.

Plinske ploče za kuhanje

Inovativno dizajnirani Gorenje plinski plamenici na ploči optimiziraju plamen kako bi omogućili brže kuhanje i izuzetnu efikasnost u upotrebi plina. Plin se uvijek miješa sa zrakom prije nego dospije do plamenika, tako da upotreba plina i upravljanje plamenom je značajno bolje nego kod konvencionalnih plamenika. Plamenici su od livenog željeza i iz jednog komada, što značajno olakšava čišćenje.

Visokoučinkoviti plamenici

Veća snaga plina
Značajno poboljšani plinski plamenici omogućavaju do 10% efikasniju upotrebu plina.

WokBurner

Izvorni azijski ukus, kod kuće
Plamenik za wok dostiže visoku temperaturu veoma brzo, što azijsku kuhinju čini svakome lako dostupnom.

Coffee Reductor

Napravljene za jutarnje rituale
Gorenje plinske ploče sadrže izuzetno praktičan Coffee Reductor koji je idalan za posude sa malim prečnikom.