BM251S7XG - Gorenje
zatvori
...
BM251S7XG
597,55 KM

BM251S7XG

Elektronsko upravljanje Funkcija Smart Display Višestepeno kuhanje Broj infra grijača: 1 Boja aparata: Boja nehrđajućeg čelika
629,00 KM
597,55 KM
PDV je uključen u cijenu.
print
print
podijeli
Facebook
Twitter
preuzmi
preuzmi

Karakteristike

_products/features/icon - Glatka vrata

Glatka vrata

Vrata mikrovalnih pećnica su bez usjeka ili rubova u kojima se mogu nakupljati nečitoće. Unutrašnji stakleni panel se može skinuti. Takav dizajn omogućava da vrata budu čista jednostavnim brisanjem.

AUTO MENU / Prethodno podešeni programi i korisnička programska memorija za lakši odabir

Mnogo modela ima (automatske) menije, tj. veliki broj prethodno podešenih programa za još lakšu pripremu određenih jela. Vi izaberete vrstu hrane i unesete njenu težinu, pećnica će automatski podesiti jačinu i vrijeme potrebno za kuhanje u skladu s tim. Za one koji koriste posebne procedure za često spremanje omiljenih jela, funkcija memorisanja programa korisnika će biti posebno korisna. Ona omogućava spašavanje procesa pripremanja jela koju kasnije možete ponovo pozvati pritiskanjem samo jednog dugmeta.
Više informacija
Manje informacija

Sjajna pogodnost konvekcija - čak i bez mikrovalova

Konvekcija uključuje kuhanje sa toplim zrakom; to znači da korištenjem ove metode zagrijavanja pećnica se grije na isti način kao i konvencionalne električne pećnice. Senzori omogućavaju grijanje hrane do željene temperature (100 do 230 °C) dok ventilator iza grijača potiskuje topli zrak u pećnicu. ne treba posebno napominjati da su sve prednosti konvekcije uglavnom naglašene kada se koristi u kombinaciji sa mikrovalovima i grijačima grila: takva kombinacija će ubrzati pripremu čak i najkomplikovanijih jela.
Više informacija
Manje informacija

Grijač grila - brz način da se dobije hrskava zapečena kora

Grijač grila se može koristiti da se brzo zapeče kora nekih jela, praveći ih poželjno hrskavim. U kombinaciji sa mikrovalovima, gril se može koristiti za posebno brzo pečenje. Na polovini procesa, pećnica će vas upozoriti da se hrana treba okrenuti da bi se postiglo da bude jednako zapečena.
Više informacija
Manje informacija

InoxTerior

Unutrašnjost nekih od naših mirovalnih pećnica je izrađen od nehrđajućeg čelika što dovodi do odličnih rezultata kuhanja. Nehrđajući čelik poboljšava cirkulaciju mikrovalova u pećnici u poređenju sa drugim pećnicama.

Prethodno podešeni programi i memorijska funkcija

Nekoliko modela opremljeno je sa (auto)menijem koje karakteriše prethodno podešeni recepti za pripremu određenih jela još jednostavnije. Na pećnici odaberete vrstu hrane koju želite pripremiti i unesite težinu, a pećnica automatski odabire idealni program i vrijeme za optimalne rezultate. Funkcija memorisanja je posebno korsina za pripremanje vaših omiljenih jela: pritiskom jednog dugmeta, pećnica će dati odlične rezultate svaki put.
Više informacija
Manje informacija

Multi funkcionalne pećnice: mikrovalovi, konvekcije i gril

Gorenje ugradbene mikrovalne pećnice donose vam sve prednosti mikrovalova, konvekcija i grila, dok njihova kombinovana upotreba otvara sasvim novi svijet kulinarskih mogućnosti i iskustava. Na raspolaganju vam stoji šest različitih nivoa snage kako bi vam omogućili da mikrovalovi ubrzaju vaše kuhanje, dok uključena konvekcija (zagrijava pećnicu na 250 °C) osigurava uvijek odlične rezultate kuhanja. Opcija simultanog korištenja grila i zagrijavanje konvekcijama je izuzetno korisna kada pripremate pečenje, dok kombinacija grila i mikrovalova se može koristiti da obezbjede odlične rezultate pri kuhanju manjih odrezaka mesa, pica i dosta druge hrane.
Više informacija
Manje informacija

Jednostavno čišćenje

Mikrovalne pećnice karakterišu glatka unutrašnjost izrađena od nehrđajućeg čelika bez otvora i džepova. Kada kuhate u mikrovalnoj pećnici, unutrašnji zidovi pećnice ostaju hladni, na taj način stranice nikada nisu zaprljane sa komadićima hrane ili masnoće. Hrana se može kuhati bez dodavanja tečnosti ili masti, što dodatno smanjuje rizik da će se pećnica zaprljati. Da biste očistili pećnicu, sve što trebate uraditi jeste obrisati unutrašnjost pećnice vlažnom krpom.
Više informacija
Manje informacija

Elektronska kontrola sa preciznim ponavljanjem

Bez obzira da li se vašom mikrovalnom pećnicom upravlja manualno ili elektronski, uvijek možete podesiti i prilagoditi vrijeme i program kuhanja. Većina Gorenje mikrovalnih pećnica karakteriše elektronska kontrola, koja vam pomaže pored odabira specifičnog programa i vremena kuhanja da jela pripremate uvijek na isti način. Kako se hrana u mikrovalnim pećnicama instantno zagrije, osiguravanje preciznog ponavljanja rezultata može biti korisnije nego što to možete zamisliti. Na primjer, kada podgrijavate hranu za bebu na uvijek istu temperaturu, ili kad pripremate svoje omiljeno jelo.
Više informacija
Manje informacija

Ručno podešavanje nivoa snage

Pet različitih nivoa podešavanja sage omogućavaju vam da prilagodite snagu mikrovalova koji će odgovarati jelu koje želite da pripremite. Možete podesiti snagu na 100%, 70 %, 50 %, 30 % ili 10 %, prema željenom nivou kuhanja ili prema vrsti hrane. Na isti način možete prilagoditi i snagu grila, zagrijavanje pećnice i kuhanja na konvekcijama.
Više informacija
Manje informacija

SmartDisplay

Displej koji se proteže čitavom dužinom mikrovalne pećnice obezbjeđuje više nego moderan izgled i jasnoću; on također omogućava efikasno praćenje procesa kuhanja u pećnici baziranog na odabranim funkcijama. Dodatno, odbrojavanje vremena će vas informisati u bilo koje vrijeme koliko je još ostalo do kraja odabrane procedure.
Više informacija
Manje informacija
više mogućnostimanje opcija

Tehničke karakteristike

Boja: Crna

Pećnica od nehrđajućeg čelika

Materijal vrata: Staklo

Izgled prednje strane: Staklo

Otvaranje vrata: Gumb

Otvaranje vrata: Lijevo

Volumen pećnice: 25 l

Broj niovoa mikrovalne snage: 9

Mikrotalasna snaga: 900 W

Broj infra grijača: 1

Snaga grila: 1.100 W

Snaga vrućeg zraka: 2.500 W

Tehnologija proizvodnje mikrovalova: Standardna tehnologija (HVT)

Način distribucije mikrovalova: Rotirajući tanjir

Elektronsko upravljanje

Način upravljanja: Upravljanje na dodir - Touch control

Time display

Zvučni signal: Mogućnost isključivanja

Raspon tajmera (min): 95 min

Načini zagrijavanja:
Gril
Vrući zrak
Mikrovalovi

Broj kombinovanih načina zagrijavanja: 3

Broj gril programa: 4

Kombinovano zagrijavanje: Mikrovalovi + Gril + Vrući zrak

Funkcija odmrzavanja po vremenu ili težini

AUTO menu

Broj prednamještenih programa: 10

Zaštita od djece

Sigurnosni prekidač

Rotirajući stakleni tanjir

Dimenzije rotirajućeg tanjira: 31,5 cm

Ugradbeni okvir

Rešetka za gril

Vrsta zagrijavanja: Kvarcno

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 38,8 × 47 cm

Dimenzije aparata u ambalaži (ŠxVxD): 65,5 × 53,3 × 53,6 cm

Dimenzije ugradbenog prostora (ŠxVxD) min-max: 56,7 × 38-38 × 47 cm

Masa aparata: 21 kg

Bruto težina aparata: 23,5 kg

Potrošnja u režimu mirovanja: 1 W

Priključna snaga: 1.450 w

Osigurač: 6 A

Kod proizvoda: 470736

EAN kod: 3838942001437

Podrška

Zbog kontinuiranog razvoja proizvoda, Gorenje zadržava pravo na promjene određenih parametara na aparatima.
Zadržavamo pravo promjene tehničkih karakteristika bez prethodne najave. Podaci i slike su informativnog karaktera te su moguće manje razlike.