Ugradbena kompaktna parna pećnica BCS598S24X - Gorenje
zatvori
...
BCS598S24X Ugradbena kompaktna parna pećnica
1.699,00 KM

Ugradbena kompaktna parna pećnica BCS598S24X

ProCook Energetski razred: A+ Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 45,5 × 54,6 cm
1.699,00 KM
PDV je uključen u cijenu.
print
print
podijeli
Facebook
Twitter
preuzmi
preuzmi

Karakteristike

_products/features/icon - HomeMade shape

HomeMade shape

Sve prednosti pečenja kao u pećima na drva
Karakterističan zaobljen oblik Gorenje pećnica jedno je od najkorisnijih svojstava pećnica Gorenje. Nadahnut tradicionalnim pećima na drva, ovaj oblik omogućava slobodno kretanje vrućega zraka. Kako se hrana zagrijava ravnomjerno i snažno sa svih strana, uvijek je savršeno pečena: hrskava izvana i sočna iznutra. U kombinaciji s našim posebnim ventilacijskim sistemom MultiFlow 360˚, omogućava nešto uistinu posebno – mogućnost pečenja na 5 razina, kod najboljih modela pećnica.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - SousVide

SousVide

Jedan korak do mekane i ukusne hrane
Metoda pripreme hrane sous vide priprema hranu na način da zadržava vitamine, minerale i ostale nutritivne sastojke. Kombinacija pare i niže temperature omogućava da se hrana pripremi u vakumiranim kesama, što čini da meso bude ukusno i mekano, a povrće glatko i čvrsto.
_products/features/icon - AutoProgrammes

AutoProgrammes

Odaberi, pritisni, gotovo
Kuhanje je pojednostavljeno sa preko 80 programa i recepata koje možete birati. Svi parametri kao što su vrijeme, temperatura i grijači se automatski podešavaju. Sve što korisnik treba da uradi je da odabere vrstu jela i težinu i pritisne start. Pećnica će uraditi sve ostalo. Ovo je izuzetno za sve početnike.
Više informacija
Manje informacija

MultiFlow 360°

Sve strane su dobre strane
MultiFlow 360° garantuje optimalno kruženje zraka unutar pećnice. Zbog pametno pozicioniranih otvora ventilacije na zadnjem zidu i unikatnog zaobljenog oblika, zrak se širi ravnomjerno kroz pećnicu. Ventilator gura topao zrak kroz čitavu zapreminu pećnice, što omogućava perfektno pečenje hrane sa svih strana. Dinamičko kretanje zraka omogućava istovremeno pečenje na više nivoa bez da se mirisi i ukusi pomiješaju.
Više informacija
Manje informacija

Pečenje na više nivoa

Više jela istovremeno
Kombinacija sistema MultiFlow 360˚i HomeMade oblika u pojedinim modelima Gorenje pećnica pomaže da postignete i najteže ciljeve: pripremanje do pet jela istovremeno. Dobra vijest je da se okusi i mirisi neće pomiješati. Pametna distribucija zraka će se pobrinuti da jela budu ravnomjerno pečena na svim nivoima. Zahvaljujući većem kapacitetu pećnice, omogućen je i odličan pregled.
Više informacija
Manje informacija

Step by step

Perfektna hrana u 2, 3 ili više koraka
Kuhanje u fazama se postiže ručnim podešavanjem više koraka procesa pripreme. Kroz sve korake automatiziranih procesa kuhanja nije potrebno mijenjati postavke ručno. Ovo je idealno za malo iskusnije korisnike i za jela kao što su hljeb ili lazanje, koje zahtijevaju promjenu u temperaturi.
Više informacija
Manje informacija

SilverMatte

Izuzetno izdržljiva, izuzetno glatka površina
SilverMatte je viosko otporna i snažna površina koja može podnijeti ekstremne vrućine. Trostruki sloj unutrašnjosti pećnice omogućava refleksiju i omogućava dodatnu izolaciju. Reflektivnost materijala omogućava još bolje rezultate pečenja jer se toplota distribuira kroz čitavu pećnicu. Obložena površina konvecionalnih, parnih i mikrovalnih pećnica i posuda za pečenje je otporna na najviše temperature.
Više informacija
Manje informacija

AquaCelan

Jednostavno i sigurno čišćenje
AquaClean odlično pomaže prilikom čišćenja pećnice. Nakon što naspete pola litre vode u posudu za pečenje, potrebno je samo 30 minuta i rezultat je vidljiv na svim površinama pećnice i posudama za pečenje. Mrlje i nečistoće su omekšane i mogu se jednostavno obrisati.

GentleClose

Super jednostavno i super tiho
Samo lagan dodir je potreban da zatvorite vrata pećnice lagano, bez ikakve buke.

Dehydration

Odlična hrana uvijek na dohvat ruke
Osušeno meso, voće, povrće i ljekovito bilje može se jednostavno pripremiti i kod kuće. Dehidracija je moguća na 5 polica istovremeno, što štedi vrijeme i novac.

Yoghurt

Jednostavan put do zdravih obroka
Specijalna funkcija omogućava da se pripremi zdravi jogurt kod kuće. Automatski podešena temperatura i vrijeme omogućavaju optimalne uslove za pripremu jogurta kod kuće za oko 3 sata. Ova funkcija zahtijeva korištenje Gorenje dodataka.

PureSteam

Bez kapljica vode, samo čista para
Gorenje kombinovane pećnice na paru karakterišu odlične performanse kuhanja na pari koju proizvode bez kapljica vode. Ovo sprječava da hrana bude mljecava, zadržava nutritivne sastojke i održava vlažnost hrane i puni ukus. Idealna je i za odmrzavanje pošto vruća para ravnomjerno okruži hranu bez stvaranja vrućih tačaka.
Više informacija
Manje informacija

MultiSteam 360°

Potpun pristup kuhanju na pari
Nakon što para uđe u pećnicu kroz brojne otvore, specijalni ventilator je raspoređuje jednako, dajući hrani nježan i pažljiv osjećaj. Jedan rezervoar vode je dovoljan za čitav proces kuhanja tako da nije potrebno dodatno otvaranje pećnice, što štedi vrijeme i energiju i poboljšava ukupan rezultat kuhanja na pari. Hrana pripremljena na pari zadržava svoje nutritivne vrijednosti i ne zahtijeva dodatno ulje.
Više informacija
Manje informacija

Descaling

Vodeni kamenac nije problem
Funkcija čišćenja vodenog kamenca radi automatizirano. Po potrebi, podsjeća korisnika da pokrene proces čišćenja kamenca. Nakon što se doda posebno sredstvo, potreban je samo 1 sat da se kompletan proces završi.

HealthyReheating

Ravnomjerno podgrijano ili odmrznuto
Kombinovana parna pećnica može se koristiti za podgrijavanje ili odmrzavanje jela. Kada se hrana ponovo zagrijava, ona se neće dodatno skuhati i neće se dodatno isušiti. Odmrzavanje je ravnomjerno i dovoljno lagano kako struktura hrane ne bi bila narušena. Zbog toga, odmrzavanje i podgrijavanje u kombiniranoj parnoj pećnici je jednostavno zdravije.
Više informacija
Manje informacija

DC+ System

Efikasno upravljenje toplotom
Sistem DynamiCooling+ efikasno hladi nišu u kojoj je ugrađena pećnica i sprječava štetu koju može napraviti visoka temperatura. Nakon što kuhanje završi, toplotni senzor hladi vanjske strane pećnice, dok se temperatura ne snizi do 60˚C. Ovo je posebno korisno za one pećnice sa pirolitičkim čišćenjem, koje rade na ekstremno visokim temperaturama. Dinamički sistem hlađenja radi dok je pećnica uključena, dok DynamiCooling+ System se aktivira nakon što se pećnica isključi.
Više informacija
Manje informacija

UltraCoolDoor

Napravljena za dodirivanje - u bilo koje vrijeme
Specijalno trostruko ili čak četverostruko staklo izolira pećnicu, čineći je još sigurnijom za djecu i ljubimce. Vrućina se zadržava u unutrašnjosti, što optimizira potrošnju energije na način da sprječava toplotu da napusti pećnicu.

SuperSize

Spremni za pripremu velikih količina
Posude za pečenje širine 46 cm se mogu koristiti zbog upotrebe cijele širine pećnice i veće zapremine. Na svakom nivou za pečenje ima više mjesta, a savremena tehnologija se pobrinula da hrana bude ravnomjerno pečena na svim nivoima.

PerfectGrill

S vana hrskava, iznutra mekana hrana
Najbolji rezultati pečenja su postignuti sa kombinacijom velikih i malih grijača koji su pozicionirani unutar većeg. Pametno pozicioniranje grijača omogućava optimalnu distribuciju toplote i omogućava odlične rezultate pečenja svaki put, tako da je hrana hrskava sa vana i mekana unutra. Razvnovrsna kombinacija grijača može koristiti unutrašnji ili vanjski grijač, ili oba istovremeno. Napredne modele karakteriše grijač koji se može lako izvaditi, što omogućava jednostavno održavanje i čišćenje.
Više informacija
Manje informacija

MeatProbe

Idealno pečeno, svaki put
Proces kuhanja je kontrolisan mjerenjem temperature unutar mesa. Poseban alarm označi kada je kuhanje završeno. Ova karakteristika je posebno korisna prilikom pripreme većih komada mesa.

Bez otisaka prstiju

Uvijek sjajne površine od nehrđajućeg čelika
Sve površine od nehrđajućeg čelika presvučene su sa posebnim TouchFree filmom koji sprječava vidljivost otisaka prstiju, a vanjske površine pećnice uvijek su besprijekorno čiste i sjajne, što olakšava i njeno čišćenje.

FastPreheat

Šarmantno brze, štede vrijeme i energiju
Pećnica doseže temperature i do 200˚C u samo 6 minuta, štedeći 30% vremena potrebnog za standardno zagrijavanje. Ovo je korisno za recepte koji zahtijevaju prethodno zagrijanu pećnicu. Svjetlosni i zvučni signal informišu kada je temperatura prava.

SlowBake

Sporim putem do perfekcije
SlowBake nadzire duge procese pečenja na nižim temperaturama do 6 sati. Meso i riba će omekšati ali zadržati svoje okuse, aromu i nutritivne sastojke.
više mogućnostimanje opcija

Tehničke karakteristike

Vrhunska linija

Energetski razred: A+

Boja: Boja brušenog nehrđajućeg čelika

Boja ručke: Boja brušenog nehrđajućeg čelika

Materijal/boja upravljačke ploče: Nehrđajući čelik i staklo

SilverMatte

Kompaktna parna pećnica - 50 l Najveća upotrebljiva površina pečenja

Upotrebljivi obim pećnice: 50 l

Odstranjiva ravna staklena površina vrata

HomeMADE® oblik pećnice po uzoru na tradicionalne peći na drva

PerfectGrill

Elektronsko upravljanje na dodir

Oblik dugmadi: Ergonomska dugmad

ProCook

Načini zagrijavanja:
Donji i gornji grijač
Donji grijač
Gornji grijač
Infra grijač
Ventilator
Infra grijač i ventilator
Gornji grijač i ventilator
Donji grijač
Mali infra grijač
Odmrzavanje
FastPreheat, brzo zagrijavanje pećnice
AutoRoast
Aqua Clean
Lagana para
Srednja snaga pare
Jaka snaga pare
StayWarm
StayWarm
Eco funkcija
SousVide metoda - pečenje u vakumiranim vrećicama

STEPBake

Dehidracija

SlowBake

Jogurt funkcija

Automatski programi

GentleClose meko zatvaranje vrata

PureSteam - čista para bez kapljica vode

MultiSteam 360°

MultiFlow 360°

Dekalcifikacija

Regeneracija

Sabbath režim

SousVide

OpenView

Istovremeno pečenje na više nivoa

Duboka emajlirana XXL posuda za pečenje

Perforirana posuda za kuhanje na paru

1 duboka emajlirana posuda za pečenje

1 plitka emajlirana posuda za pečenje

Mrežna rešetka

Termosonda za meso

Potpuno izvlačive teleskopske vodilice na 1 nivou

Posuda za vodu: 1,3 l

Termoelektrični osigurač za automatsko isključivanje

Dinamičko hlađenje pećnice plus - DC+

Troslojna staklena vrata pećnice (Ultra cool door)

Čišćenje s AquaClean funkcijom

SilverMatte

TouchFree Inox

Potrošnja: 0,62 kWh (ventilatorska), 0,82 kWh (konvencionalna)

Snaga grila: 2.200 w

Nazivna snaga - el.: 2,9 kW

Dimenzije aparata (ŠxVxD): 59,5 × 45,5 × 54,6 cm

Dimenzije aparata u ambalaži (ŠxVxD): 63,5 × 54,1 × 68 cm

Ugradbene mjere (ŠxVxD): 56 × 45 × 55 cm

Masa aparata: 35 kg

Bruto težina aparata: 39,3 kg

Potrošnja u režimu mirovanja: 1 W

Priključna snaga: 2.900 w

Kod proizvoda: 730133

EAN kod: 3838782093623

Podrška

Zbog kontinuiranog razvoja proizvoda, Gorenje zadržava pravo na promjene određenih parametara na aparatima.

Srodni proizvodi

Zadržavamo pravo promjene tehničkih karakteristika bez prethodne najave. Podaci i slike su informativnog karaktera te su moguće manje razlike.