Ion Generation - Gorenje
zatvori
...

Ion Generation

ION generation hladnjaci iz Gorenja potiču bolje prehrambene i zdravstvene navike. Kombiniranjem ekološki prihvatljive tehnologije i inventivnog dizajna, novi kombinirani hladnjaci omogućavaju da hrana ostane koliko je moguće dulje svježa. Inteligentna svojstva, kao što je MultiFlow 360°, u kombinaciji s funkcijama IonAir i AdaptCool, pažljivo reguliraju uvjete u hladnjaku stvarajući idealne uvjete za pohranjivanje svakojake hrane, održavajući ju svježom, hrskavom i zdravom.

Keep it fresh

Obratite pažnju kako odlažete hranu u hladnjaku. I najkvalitetnije namirnice brzo propadaju kada se ne čuvaju u optimalnim uvjetima. U hladnjaku su najvažniji: stabilnost temperature, posebni uvjeti za osjetljive namirnice, optimalan nivo vlage i kvaliteta zraka koji kruži u unutrašnjosti. Gorenje hladnjaci nude idealne uvjete i raznolike zone za pravilno pohranjivanje svih namirnica.

IonAir tehnologija

U zatvorenoj okolini, kakva je u hladnjaku, hrana je izložena prirodnim procesima starenja. Kako bi održali hranu što duže svježom i zdravom, koristimo IonAir tehnologiju. IonAir tehnologija donosi prirodu u hladnjake konstantnim raspršivanjem negativnih iona u hladnjak. Negativni ioni su prirodni pročiščivaći zraka, zaslužni za osjećaj svježine u šumi, pored vodopada ili nakon kiše. Preuzeti direktno iz prirode, negativni ioni stvaraju najzdraviju okolinu za pohranjivanje namirnica u hladnjaku. IonAir tehnologija uništava do 95% bakterija u hladnjaku, uklanja neprijatne mirise i plijesan i osigurava optimalnu razinu vlage. Ovakva prirodna mikroklima značajno produljuje svježinu i život namirnica, a hladnjak postaje savršen okoliš za povrće iz vašeg vrta, sireve, jaja, komad torte ili salatu od rajčice.

Multiflow 360°

Intenzivni sustav hlađenja MultiFlow 360° osigurava odličnu, stalnu i ravnomjernu cirkulaciju zraka unutar hladnjaka i to na svakoj polici, zahvaljujući postojanju 14 ventilacijskih otvora kroz koje se upuhuje hladni zrak. U kombinaciji s IonAir tehnologijom, stvara najzdraviju okolinu za hranu u hladnjaku, jer se cijelo vrijeme zajedno sa hladnim zrakom raspršuju i negativni ioni koji ravnomjerno kruže oko namirnica na svim policama. Ovaj fenomenalno svjež spoj, IonAir i MultiFlow 360°, prisutan je u svim NoFrost Plus modelima nove ION generacije hladnjaka Gorenje.

AirPower

Održavanje ravnomijerne temperature u frižideru uz dinamičko hlađenje
Da bi održali ravnomijernu temperaturu u cijelom frižideru, ventilator je postavljen u unutrašnjost aparata kako bi poboljšao učinak hlađenja cirkulacijom zraka. Ovakav sistem održava hranu svježom duže, bez obzira na kojoj se polici nalazila. Zbog toga se hrana može ostavljati na bilo koju policu. Dodatno, ova funkcija spriječava nakupljanje kondenza na staklenim policama ili unutrašnjim zidovima aparata.

AdaptTech tehnologija

Svaki put kad otvorimo vrata hladnjaka, val toplog zraka utječe na stabilnost temperature unutrašnjosti i ubrzava kvarenje hrane. AdaptTech je napredna senzorska tehnologija koja „pamti“ navike korisnika i bilježi učestalost otvaranja vrata hladnjaka u jednom tjednu. Kada hladnjak „zna“ da će u određenom periodu vrata biti češće otvarana, on automatski pojačava hlađenje u kritičnim periodima i na taj način u njemu održava stabilnu temperaturu. Na taj način sprječeni su toplinski šokovi i oscilacije temperature, a time i kvarenje hrane.

FrostLess tehnologija

Ova pametna tehnologija značajno smanjuje stvaranje leda i inja u zamrzivačkom dijelu, a time i potrebu za ručnim odleđivanjem za čak 50%. Pored manje posla s ručnim odleđivanjem, FrostLess tehnologija osim uštedama vremena doprinosi i uštedama energije.

NoFrost Plus tehnologija

Eliminiše led i održava svježinu
NoFrost sistem je idealan za zamrzivač. Ventilator unutar aparata raspršuje hladan zrak na principu klimatizacije - bez vlažnosti. Nedostatak vlažnosti znači da nema leda, zbog toga nije potrebno odmrzavanje i zamrznute namirnice se neće lijepiti jedna za drugu. Sa poboljšanom NoFrost Plus tehnologijom, zadržali smo sve prednosti klasičnog NoFrost sistema i eliminisali negativnu stranu - isušivanja namirnica u frižiderskom dijelu (gdje hrana nije zapakovana i zamrznuta). Zahvaljujući inovativnoj kombinaciji dva sistema (IonAir i MultiFlow 360°), dovoljna količina vlažnosti se kreira kako bi se hrana održala svježom i zdravom duži vremenski period.

CrispZone ladica s HumidityControl regulacijom vlage

Velika ladica u hladnjaku idealna za pohranjivanje voća i povrća. HumidityControl sustav omogućava regulaciju vlažnosti unutar ladice. Na taj način voće i povrće pohranjeno u ovoj ladici ostaje svježe, hranjivo i hrskavo duže vrijeme.

ZeroZone ladica

Svježe kao da je tek iz mora
Ladica sa temperaturom oko 0 °C je idealna za čuvanje svježeg ili mariniranog mesa, ribe i morskih plodova. Produžava svježinu delikatnih namirnica i zadržava prirodnu sočnost i nutritivne sastojke.

FreshZone ladica

Prirodna svježina
Ladica sa najnižom temperaturom u frižideru je idealna za smještanje mesa, ribe, voća i povrća. Očuvat će svježinu hrane, aromu, boju i okus mnogo duže.

SuperCool

Brzo hlađenje poslije sedmičnih kupovina
Intenzivna funkcija hlađenja spušta temperaturu frižidera do 3 °C, što je niže u odnosu na standardnu za skoro polovinu. Kombinovano sa velikom zapreminom frižidera, ova temperatura je idealna za brzo hlađenje namirnica nakon velikih kupovina. Poslije šest sati, ova funkcija se isključuje automatski i frižiderski dio nastavlja da radi sa prvobitno podešenom temperaturom.

Funkcija FastFreeze

Funkcija brzog zamrzavanja
Funkcija FastFreeze zamrzava hranu na -24 °C kako bi sačuvala većinu minerala u hrani. Nakon skoro 2 dana, funkcija se isključuje automatski i temperatura zamrzivačkog dijela se vraća na prvobitno podešenu temperaturu.

XtremeFreeze

Ekstremno brzo zamrzavanje samo u gornjoj ladici zamrzivača
Kako bi brzo zamrznuli svježu hranu, koristite XtremeFreeze funkciju koja je samo omogućena u gornjoj ladici zamrzivačkog dijela. Ova funkcija koristi intenzivno puhanje hladnog zraka -30°C samo u tom dijelu aparata. Kada je proces zamrzavanja brz, kristali koji se formiraju su manji i ne oštećuju ćelije hrane, što omogućava da hrana zadrži vitamine, minerale i nutritivne sastojke duže. Sa XtremeFreeze funkcijom hrana će se zamrznuti 50% brže nego sa normalnim zamrzavanjem; zadržat će sve nutritivne sastojke i neće izgubiti na težini prilikom kasnijeg odmrzavanja. XtremeFreeze funkcija je dostupna samo kod Superior modela.

Keep it smart

Uredan, pregledan i organiziran hladnjak može postati i vaša stvarnost. Stvorili smo praktičnu, iskoristivu, prilagodljivu i lako pristupačnu unutrašnjost hladnjaka. Pogledajte kako!

SimpleSlide

Jednostavno podesive police
Više nivoinski klizači omogućavaju različito postavljanje po visini polica u vratima frižidera. Pozicija polica se može jednostavno podesiti pomjeranjem prema gore ili dole kako bi se smjestio sadržaj na njima. Zbog toga, različite namirnice, bez obzira na oblik ili veličinu pakovanja, mogu se postaviti na SimpleSlide police, nosivosti do 5 kg.

PullOut police

Jednostavniji pristup namirnicama
Police sa klizanjem omogućavaju brz i jednostavan pristup namirnicama koje se nalaze na kraju frižidera. Police od kaljenog stakla su izuzetno izdržljive i mogu nositi i do 22 kilograma hrane.

XXL SpaceBox

Dovoljno prostora za XXL ćurku
Najveća ladica je idalno mjesto za čuvanje velikih namirnica kao što je ćurka, nekoliko pizza ili torte.

MultiBox

Pretinac
MultiBox pretinac omogućava pouzdan način za pohranjivanje različitih vrsta namirnica sa jakim i oporim mirisom kao što su npr. sirevi, kobasice ili luk, pošto fleksibilni poklopac omogućava zatvaranje koje spriječava isušivanje namirnica i ne dozvoljava ispuštanje neprijatnih mirisa u unutrašnjost frižiderskog dijela. Fleksibilni poklopac se može koristiti i kao posuda za jaja ili led.

Slot-in

Funkcionalno otvaranje vrata do ugla od 90°
Slot-in postavljanje omogućava otvaranje vrata frižidera i zamrzivača širine 60 cm do ugla koji omogućava da se police i ladice potpuno izvlače. Zbog slot-in dizajna, moguće je aparat ugraditi u blizini kuhinjskih kabineta (u 60 cm ili 120 cm otvore) ili da se postave jedan do drugog.

Keep it green

Moćan i učinkovit inverterski kompresor, vakuumski paneli, LED osvjetljenje, energetski učinkovit sustav hlađenja i EcoMode program, svi zajedno doprinose izuzetnom nivou ušteda energije. Najbolji modeli ION generation hladnjaka imaju A+++ energetsku učinkovitost, koja postiže uštede do 60% energije u usporedbi s aparatima u A energetskom razredu.

Galerija

Proizvodi