Karakteristike sušilice rublja - Gorenje
zatvori
...

Karakteristike sušilice rublja

SensoCARE tehnologija

SENZACIONALNO NJEŽNO RUBLJE
SensoCare tehnologija će se pobrinuti da sve vrste tkanina budu osušene na najbolji mogući način. Kombinacija temperature, pare, vremena sušenja, i rotacije bubnja omogućava uslove sušenja prilagođene vašem rublju. Dok NormalCare donosi poboljšane programe sušenja za sve vrste i tipove rublja, GentleCare će se pobrinuti za pravilan tretman osjetljivog rublja.

Senzualana mekoća

Mašine za sušenje rublja odlikovane su vrhunskim učinkom sušenja i prevencijom gužvanja rublja. SensorIQ inteligentna senzorska tehnologija optimizira proces sušenja, donosi vrhunske učinke i osigurava da potrošnja bude na najmanjem mogućem nivou.
Možete odabrati između metode NormalCARE sušenja i temperaturno prilagođenog GentleCARE načina.
Programi prilagođeni modernom načinu življenja koji su garant da je opcija sigurna i da će štiti vaše rublje.
•SteamTech tehnologija parnog sušenja
•IonTech ravnanje vlakana pomoću zračnog jonizatora
•TwinAir dvojni sistem isuštanja zraka
•SensoCARE prilagođeni proces sušenja
•Kondenzatorska mašina za sušenje sa toplotnom pumpom A-40%
•Veliki bubanj mašine kapaciteta 120l

SensorIQ

Senzorska tehnologija za siguran rad
Pametna senzorska tehnologija automatski upravlja procesom sušenja prema odabranom programu, vrsti rublja, i željenom nivou osušenosti rublja. Efikasna komunikacija senzora sprječava bilo koju grešku i održava najbolje moguće uslove sušenja za rublje. Senzori također nadziru sve ostale parametre kako bi smanjili potrošnju energije.

A-klasa efikasnosti kondenzacije

Oslobađa 55 litara vode manje u prostoriju
Mašine za sušenje rublja u A klasi kondenzacije godišnje oslobađaju 55 litara vode manje u prostoriju, u poređenju sa mašinama u B klasi kondenzacije.

Neka vlaga poslije sušenja rublja ostane u mašini za sušenje - ne u vašem domu!

SteamTech

Manje nabora, lakše peglanje.
Dodatni tretman s parom na kraju odabranog programa će se pobrinuti da rublje bude mnogo glađa. Bubanj je ispunjen parom koja ulazi u svako vlakno i omekšava rublje na način da je peglanje skoro nepotrebno.

TwinAir - učinkovito sušenje rublja

Ravnomjerno osušeno za lakše peglanje
Nježno, ravnomjerno osušeno, s manje nabora, što peglanje čini lakšim, izravno iz mašine za sušenje rublja. Sve ovo je moguće zbog dvosmjernog sistema dovoda toplog zraka kod kojeg je smjer upuhivanja zraka usklađen sa smjerom rotacije bubnja. Ravnomjerna raspoređenost znači i manje međusobnog zaplitanja rublja, a konačni učinak sušenja je savršen.

Toplotna pumpa sa TwinAir

Revolucionarna efikasnost sušenja
Sve mašine za sušenje rublja sa toplotnom pumpom su izuzetno energetski efikasne. Najbolji modeli rangirani su u energetski razred A+++, koji štede do 50% energije u usporedbi sa aparatima iz A energetskog razreda. Gorenje mašine za sušenje rublja iz A+++ energetskog razreda sa kapacitetom sušenja 9 kg su jedinstveni aparati na tržištu. Optimizirana toplotna pumpa u jednom od najvećih bunbnjeva na svijetu, sa kapacitetom od 120 litara, može se jednostavno porbinuti za sve velike komade rublja. Ovo je također omogućeno i sa širim kanalima zraka. Također one suše mnogo nježnije u odnosu na konvencionalne sisteme sušenja. Temperatura u mašini za sušenje rublja je oko idealnih 50 °C kako bi se spriječilo pregrijavanje.

AutoDrain

Bez ručnog pražnjenja posude za kondenzat
Kondenzacijske mašine za sušenje rublja sa AutoDrain crijevom mogu se postaviti u vaš odvodni sistem kako bi eliminisali potrebu za ručnim pranžnjenjem rezervoara sa kondenzatom.

Veći kapacitet i do 9 kg punjena

Više osušenog rublja u isto vrijeme. Gorenje mašine za sušenje rublja mogu osušiti i do 9 kg rublja;
što je 120 l kapaciteta, ovo ih čini superiornim u odnosu na druge slične aparate na tržištu i osigurava optimalno sušenje većih količina rublja. Vrata koja se otvaraju do 180 stepeni i veliki otvor bubnja, 35 cm čini postupak punjenja mašine jednostavnim, naručito ako se radi o većim komadima kao što su deka, zavjesa, posteljina i plahta. Neki modeli imaju LED svjetlo u unutrašnosti bubnja, što također omogućava jednostavnije punjenje i pražnjenje kao i bolju preglednost.

Sušenje manjih količina

Učinkovito sušenje pojedinačnih komada rublja.
Gorenje mašine za sušenje rublja omogućavaju ravnomjerno i optimalno sušenje vrlo malih količina, pa čak i pojedinačnih komada osjetljivog rublja. Omogućeno je sušenje željene odjeće bez nepotrebnog čekanja na dovoljno veliku količinu punjenja.

Jednostavno upravljanje

U samo tri koraka do željenog rezultata.
Ergonomski oblikovana upravljačka ploča omogućava jednostavno upravljanje i nadzor nad sušenjem rublja; koraci slijede s desna na lijevo. Najčešće upotrebljivani programi sušenja nalaze se na lijevoj strani upravljačkog gumba. Slijede dodatna podešenja, kao što su: podešavanje vremena početka sušenja ili sušenje pri niskoj temperaturi, te LED displej ili LCD displej. Na samom lijevom kraju upravljačke ploče nalazi se tipka Start/Pauza. Tako oblikovana upravljačka ploča omogućava korisniku ugodno i jednostavno iskustvo sušenja.

IonTech

Jonima u borbi sa alergijama
U SensoCare mašinama za sušenje rublja, zrak je ispunjen negativno naelektrisanim jonima tako da značajno smanjuje nabore na vašem rublju. Jonizator stvara okolinu koja je oslobođena od alergena, mirisa dima ili polena, i elektriciteta koji se nakuplja tokom procesa sušenja. Kao rezultat toga, rublje ima bolji miris i lakše je za peglati.

RefreshSteam

Rublje bez neprijatnih mirisa
Idealanm odabir za rublje koje treba samo da se brzo osvježi. Tretman od 15 minuta s parom eliminiše sve neprijatne mirise i osvježava deke, zimske jakne ili druge komade rublja.

GentleCare

Nježno sušenje osjetljivog rublja
Specijalan tretman najosjetljivijih tkanina koji koristi niže temperature do 40 °C. Duži ciklus sušenja je poptuno siguran i pouzdan, štiti vaše rublje da se ne ošteti ili deformiše.

Mix

Omogućava sigurno sušenje srodne raznobojne odjeće.

Child lock - Sigurnosno zaključavanje

Vrata se ne mogu otvoriti tokom procesa šušenja. Za dodatnu sigurnost kontrolna ploča može biti zaključana jednostavnim pritiskom na gumb ili kombinacijom dva gumba.

Poseban stalak za vunenu odjeću ili sportsku obuću

Nježno sušenje vunenih džempera.
U bubanj mašine za sušenje rublja možete fiksirati poseban stalak za sušenje osjetljivih tkanina od vune. Pulover jednostavno položite u stalak i na taj način vunena tkanina ostat će meka. Stalak se može koristiti i za sušenje sportske obuće, jer spriječava njihovo prevrtanje po bubnju. Takvo sušenje je i znatno brže od sušenja na zraku.

Programiranje početka rada mašine (NG)

Osušeno u pravo vrijeme. Start procesa sušenja može se programirati i do 24 sata unaprijed.
Odjeća će se osušiti do nivoa vlažnosti koji ste ranije postavili, osušeno, spremno za odlaganje u ormar, spremno za peglanje, šta je u tom trenutku pogodnije za vas.

Jednostavno čišćenje filtera

Lako dostupan filter.
Filter je prikladno smješten u vratima. Oblikovan je tako, da ga jednostavno očistimo mokrom krpom ili ga izvadimo i isperemo ispod tekuće vode. Redovitim čišćenjem filtera i pražnjenjem kondenzacijske posude osiguravamo optimalne učinke narednog ciklusa sušenja.