Parne pećnice - Gorenje
zatvori
...

Delikatni izvor zdravlja i okusa

Parne pećnice
Kuhanje je izuzetno kompleksan proces. Tu se događaju brojne različite stvari i bezbroj okolnosti se sudara. Potrebno je mnogo nauke, znanja i godina razvoja da bi se došlo do karakteristika i funkcija koje mogu tretirati hranu ne samo kao sirovi izvor energije, nego kao izvor vitamina, minerala i vlakana i naravno mirisa, ukusa i zadovoljstva. Gorenje pećnice zato uključuju obećanje zdrave hrane, hrane koja je napravljena sa poštivanjem zbog svih korisnih sastojaka i sa fokusom na potrebe ljudskog organizma. Gorenje pećnice na paru sadrže standardne i kompaktne modele.

PureSteam

Bez kapljica vode, samo čista para
Gorenje kombinovane pećnice na paru karakterišu odlične performanse kuhanja na pari koju proizvode bez kapljica vode. Ovo sprječava da hrana bude mljecava, zadržava nutritivne sastojke i održava vlažnost hrane i puni ukus. Idealna je i za odmrzavanje pošto vruća para ravnomjerno okruži hranu bez stvaranja vrućih tačaka.

MultiSteam 360°

Potpun pristup kuhanju na pari
Nakon što para uđe u pećnicu kroz brojne otvore, specijalni ventilator je raspoređuje jednako, dajući hrani nježan i pažljiv osjećaj. Jedan rezervoar vode je dovoljan za čitav proces kuhanja tako da nije potrebno dodatno otvaranje pećnice, što štedi vrijeme i energiju i poboljšava ukupan rezultat kuhanja na pari. Hrana pripremljena na pari zadržava svoje nutritivne vrijednosti i ne zahtijeva dodatno ulje.
_products/features/icon - WaterTank

WaterTank

Voda pri ruci
Veliki, praktični i elegantni rezervoar za vodu je jednostavno dostupan i može se dopuniti čak i tokom procesa kuhanja, bez prekidanja. Rezervoar kapaciteta 1.3l je pametno pozicioniran za jednostavnije upravljanje i dizajniran tako da nudi više mjesta i sprječi prosipanje. Lako se može rastaviti i očistiti u mašini za pranje posuđa. Kapacitet je dovoljan za najduže programe kuhanja na pari.
_products/features/icon - HealthyReheating

HealthyReheating

Ravnomjerno podgrijano ili odmrznuto
Kombinovana parna pećnica može se koristiti za podgrijavanje ili odmrzavanje jela. Kada se hrana ponovo zagrijava, ona se neće dodatno skuhati i neće se dodatno isušiti. Odmrzavanje je ravnomjerno i dovoljno lagano kako struktura hrane ne bi bila narušena. Zbog toga, odmrzavanje i podgrijavanje u kombiniranoj parnoj pećnici je jednostavno zdravije.
_products/features/icon - Descaling

Descaling

Vodeni kamenac nije problem
Funkcija čišćenja vodenog kamenca radi automatizirano. Po potrebi, podsjeća korisnika da pokrene proces čišćenja kamenca. Nakon što se doda posebno sredstvo, potreban je samo 1 sat da se kompletan proces završi.

Sve karakteristike parnih pećnica

Pogledajte naš asortiman