Plus X nagrada 2010 - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Srijeda, 9. juni 2010

Plus X nagrada 2010

Plus X nagrada 2010

U četvrtak 27 maja, Gorenje je dobilo sedmi put uzastopno uglednu internacionalnu nagradu “Plus X Award” u Kelnu, Njemačka. Ove godine Gorenje je osvojilo nagradu u kategoriji jednostavnog korištenja za Gorenje mašinu za pranje rublja Simplicity Light.

Minimalan napor za upravljanje Gorenje Simplicity mašinom za pranje rublja WA 614 SYW, uređaja Gorenje najnovije linije Simplicity, impresionirala je žiri, i dobila priznanje da je to pravi odgovor na globalne trendove pojednostavljenja svakodnevnog života. "Upravljanje sa samo jednim gumbom Goreje Simplicity mašine za pranje rublja se pokazalo kao veoma jednostavno,uz pružanje optimalne funkcionalnosti. Izgled uređaja je također uvjerljiv. Vizualno ergonomski oblikovan izbornik programa (Simplicity gumb) je jednostavan, elegantan i sofisticiran”, komentarisao je žiri. Žiri sastavljen od 144 vrhunska nezavisna stručnjaka iz 32 zemlje i 40 visoko kvalifikovanih partnera, čine Plus X Award največim takmičenjem u tehnologiji, sportu i životnom stilu na svijetu. Ove godine, preko 1000 proizvoda je prijavljeno, međutim, samo 270 proizvoda, u 13 kategorija, je zadovoljilo ukuse žirija.

Gorenje Simplicity mašina za pranje rublja pojednostavljuje vaše pranje

Minimalistički dizajnirana Gorenje Simplicity mašina za pranje rublja WA 614 SYW kapaciteta šest kilograma, 1400 obrtaja, s LED displejom, i naprednom tehnologijom, nudi rješenje koje je pogodno kako za okolinu tako i za samog korisnika. Mašina posjeduje trostruki A rang (AAA) zahvaljujući UseLogic® technologiji koja omogućava optimalne energijske efekte. Potrošnja energije je 10 posto niža nego kod standardne A energetske klase iskazane na energetskim naljepnicama, dok učinak pranja i centrifuge postiže standard A klase.Programi se odabiru pomoću jednog logičnog gumba i ikona za najčešće korištene programme za pranje: pamuk 60 °C, izmješano rublje 40 °C,  i delikatno rublje 30 °C. Ovi programi su najčešće korišteni programi u kućanstvu Evrope i zadovoljavaju 80% potreba za pranjem.Jednostavan odoabir programa je zaokružen sa dodatnim programima poput 17-minutnog brzog programa pranja, programom ručnog pranja, i programa za samočišćenje SterilTub program, dok je funkcionalnost uređaja dodatno obogaćena karakteristikama poput naprednog AquaStop sigurnosnog sistema, više sistemskim sigurnosnim prekidačem, SCS kontrolom stabilnosti, senzorom za pjenjenje i zaštitom od izlijevanja.