Eventom “Senzacija u bijelom” predstavljena nova generacija Gorenje mašina za pranje i sušenje rublja - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Utorak, 9. oktobar 2012

Eventom “Senzacija u bijelom” predstavljena nova generacija Gorenje mašina za pranje i sušenje rublja

Eventom “Senzacija u bijelom” predstavljena nova generacija Gorenje mašina za pranje i sušenje rublja

Gorenje mašine za pranje i sušenje rublja nove generacije dostupne i na tržištu Bosne i Hercegovine

Zabavnim modnim i plesnim performansom mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine zvanično je predstavljena nova generacija Gorenje mašina za pranje i sušenje rublja. U jednosatnom zabavnom programu koji je za 200 prisutnih zvanica vodio gdin. Aleksandar Hršum, prezentovane su brojne prednosti aparata iz nove generacije.

Svim prisutnim na početku programa obratio se Generalni direktor Gorenje Commerce d.o.o. gdin. Robert Polšak. U svom govoru Polšak je istakao da je Gorenje uvođenjem nove generacije aparata za pranje i sušenje rublja označilo i kraj prodaje stare generacije, koja se do današnjeg dana prodala u više od 200.000 aparata, te svima zaželio još uspješniju prodaju aparata iz nove generacije. “Nova generacija rezultat je dugogodišnjeg rada i iskustva stručnjaka u Gorenju, koji su radili na razvoju aparata. Ovi aparati predstavljaju tehnološki napredne i inovativne funkcije. Zadovoljstvo mi je da ćemo danas vidjeti prednosti novih tehnologija i da će kupci Gorenje aparata u Bosni i Hercegovini moći uživati u ugodnostima koje donosi tehnologija.” rekao je Polšak na kraju svog govora.

Jedna od brojnih novih funkcija mašina za pranje rublja iz nove generacije, Stain Expert (stručnjak za mrlje), prezentovana je zabavanim modnim performansom, u kojem su četiri modela u zaprljanim bijelim haljinama od voća, kafe, vina i organskih mrlja ušli u specijalno izrađenu maketu mašine za pranje rublja, a potom izašli u čisto bijelim haljinama, što je izazvalo oduševljenje svih prisutnih i nagrađeno velikim aplauzom.

Za stručni dio programa i tehničke karakteristike pobrinuli su se Produktni vođa aparata za pranje u Gorenje d.d. gdin. Rok Grudnik i Produktni vođa u Gorenje Commerce d.o.o. gdin. Abdurahman Drkić. Oni su u polusatnoj prezentaciji na modelima aparata iz nove generacije prezentovali sve bitne prednosti novih aparata kao što su: SensoCARE funkcija, TotalWeight, TwinAir, IonTech te brojne druge prednosti, patente i funkcije. Gdin.Grudnik spomenuo je i brojnja priznanja koja su pripala aparatima iz nove generacije, a posebno je istakao prestižno priznanje Red Dot Design za najbolje dizajnirane aparate u 2012. –oj godini.

Event je zaključen plesnim performansom plesne grupe “Fresh Generation” koji je specijalno za ovu priliku osmislio koreografiju koja je uključivala akrobatske poteze njihovih najboljih breakdance plesača koji je podsjetio na kruženje centrifuge bubnja na aparatima iz nove generacije. Poslije oficijelnog zabavnog programa u dijelu Hotela Sarajevo organizovan je i izložbeni prostor sa aparatima iz nove generacije, gdje su se svi znatiželjni mogli dodatno informisati i isprobati aparate iz nove generacije.

Za dobru atmosferu na večeri koja je upriličena za sve goste nakon oficijelnog programa pobrinuo se muzički bend mladog muzičara Berina Buturovića.

Ovim događajem označen je i zvanični početak prodaje nove generacije mašina za pranje i sušenje rublja za Bosnu i Hercegovinu, a najavljena je uskoro i nagradna igra koja će biti usmjerena na promociju aparata iz nove genracije.