Gorenje mašine za sušenje rublja SensoCARE - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Ponedjeljak, 13. januar 2014

Gorenje mašine za sušenje rublja SensoCARE

Gorenje mašine za sušenje rublja SensoCARE

SensoCARE – Izoštren osjećaj za vaše rublje

Gorenje mašine za sušenje rublja sa SensoCARE tehnologijom omogućavaju odabir najboljih metoda sušenja, nudeći vam izbor između: regularnog NormalCARE programa – koji predstavlja optimizirane programe sušenja i temperaturno prilagođenog programa GentleCARE metodu sušenja – koji omogućava još bolji tretman rublja, uz održavanje tkanine. Nova sinergija tehnologija omogućava dodatnu mekoću rublju: višesmjerni TwinAir sistem upuhivanja zraka u bubanj, suši rublje ravnomijerno kroz čitav ciklus sušenja; IonTech ravna vlakna uz pomoć jonizacije zraka; što čini rublje još mekšim; i SteamTech tehnologija sušenja omekšava i ravna rublje tako da se ono može odložiti u ormare bez peglanja.

Toplotna pumpa i IonTech tehnologija jona

Nova generacija Gorenje mašina za sušenje rublja dolazi u brojnim modelima, od odzračnih do kondenzacijskih modela. Kondenzacijska mašina za sušenje sa toplotnom pumpom se izdvaja po svojoj inovativnoj tehnolgiji i energetskom razredu A-60% na osnovu svoje manje potrošnje energije – integrisana toplotna pumpa omogućava da koristi 60% manje energije u odnosu na standardne A energetske mašine za sušenje rublja. Druga specijalna karakteristika je jedinstvena IonTech tehnologija ili jonizacija zraka, koja dodatno omekšava i dodatno izravnava vlakna uz odstranjivanje neprijatnih mirisa kao što su dim cigareta i kuhinjskih mirisa.

Kondenzacijska mašina za sušenje rublja sa toplotnom pumpom suši rublje na nižim temperaturama, što dodatno doprinosi boljem tretmanu rublja. Dodatno jedinstveni TwinAir sistem upuhivanja zraka ubacuje topao i suh zrak u bubanj kroz dva zračna ventila dok se bubanj okreće u oba smjera. Sušenje je dosta efikasnije, jer se rublje ravnomijerno raspoređuje u bubnju tokom procesa sušenja, tako da ne dolazi do gužvanja i uvijanja rublja. To je jedini kućanski aparat koji koristi efekte grijanja i hlađenja toplotne pumpe za svoje funkcionisanje.

SteamTech za perfektno peglanje

Inovatinvan SteamTech tehnologija njege rublja koristi paru za izravnavanje svih nabora. Peglanje pamučnih i mješavinskih tkanina je sada dosta lakše – pa ponekad čak i nepotrebno. Izuzetni program sušenja s parom za košulje će zadovoljiti sve one koji nisu ljubitelji peglanja košulja; a dodatni program za osvježavanje rublja je odličan za rublje koje je nošeno, ali još uvijek nije spremno za pranje; ili za rublje koje je dugo stajalo u ormarima. Ovaj program će odstraniti sve neprijatne mirise i učiniti ga mekšim, bez potrebe za pranjem.

Veliki kapacitet – do 9 kg

Posljednja generacija Gorenje mašina za sušenje rublja sa jednim od najvećih bubnjeva na tržištu (120 l) omogućava sušenje do 9 kg rublja dok u isto vrijeme omogućava optimalnu brigu i efikasno sušenje većih komada kao što je posteljina.  Naravno ne morate uvijek da sušite toliko puno rublja, što čini SmallLoad funkciju dodatno dobrodošlom, jer omogućava brzo sušenje manjih delikatnih stvari bez da morate čekati da se nakupi rublje za sušenje.