Gorenje i Karim Rashid za vaganje i kuhanje sa stilom! - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Utorak, 15. april 2014

Gorenje i Karim Rashid za vaganje i kuhanje sa stilom!

Gorenje i Karim Rashid za vaganje i kuhanje sa stilom!

I mali kućanski aparati imaju pravo biti dizajnerski

U želji da dizajnom odgovori na potrebe najzahtjevnijih kupaca i da slijedi svoju viziju da bude svjetski najbolji dizajnom vođeni inovator kućanskih aparata, Gorenje je već ostvarilo saradnju sa svjetskim dizajnerskim imenima koja su svoj potpis stavili na razne kolekcije. Od nedavno, saradnja sa Karim Rashid-om je proširena sa velikih i na male kućanske aparate. U svojoj modernoj kuhinji koju je dizajnirao ovaj umjetnik svjetskog glasa možete imati i male aparate koji će osvježiti vaš dom i razveseliti vas pri samom pogledu na tanku elektronsku kuhinjsku vagu i električno kuhalo za vodu.

Izuzetno tanka elektronska kuhinjska vaga KT05KARIMW osvojit će srca svakog ljubitelja dizajna. Dostupna je u crnoj i bijeloj boji i karakterišu je zanimljivi iscrtani geometrijski oblici i bogat kolorit, koji su prepoznatljivi potpis Karim Rashid-a. Ovu tanku kuhinjsku vagu karakteriše patentirana senzorska tehnologija i tačnost vaganja do 1 grama. Sa ovom vagom možete vagati sastojke do težine od 5 kg. Dodatno, dizajnirana kuhinjska vaga je i odličan pomoćnik u kreiranju nezaboravnih kuhinjskih iskustava koji zahtijevaju potpunu tačnost u dodavanju sastojaka i začina.

Neka i vaše svakodnevno kuhanje vode bude sa stilom! Zapremine 1l električno kuhalo vode K10KARIM savršeno će upotpuniti vašu kolekciju malih kućanskih aparata koje je dizajnirao Karim Rashid. Ovaj razdragani dodatak u vašem domu pored uobičajene sigurnosne funkcije automatskog isključivanja prilikom ključanja posjeduje i zaštitu od rada bez vode, dok je posebna karakteristika fiksni filter protiv nakupljanja kamenca. Uz plavo osvjetljenje i prostor za odlaganje kabla rukovanje će učiniti jednostavnijim, a svako vaše pripremanje toplih napitaka iskustvom sa stilom.

Gorenje i Karim Rashid čak i kuhinjsku vagu i kuhalo za vodu čine neodoljivim, zar ne?!

Karim Rashid: svjetska ikona modernog dizajna

Njujorčanin Karim Rashid je jedan od najplodonosnijih dizajnera svoje generacije. O tome da važi za živu legendu, govore sljedeće činjenice: više od 3.000 njegovih dizajnerskih ideja našlo je put do serijske proizvodnje; više od 300 je bilo nagrađeno; radio je u više od 35 država širom svijeta... Njegov dizajnerski talenat ne poznaje žanrovske granice, jer ga je već primijenio na najrazličitijim područjima: nameštaj, arhitektura, osvijetljenje, pribor za jelo... Ovome su se sada pridružili i aparati za domaćinstvo.

Višestruko nagrađivani industrijski dizajner je u svojim projektima dizajnirao proizvode za više od stotinu naručilaca iz cijelog sveta, uključujući nadasve zvučna imena: Alessi, Artemide, Audi, Bozart, Cappellini, Estée Lauder, Giorgio Armani, Issey Miyake, Kenzo, Prada, Sony, Toyota i Umbra, ukoliko nabrojimo samo najprestižnije. Karim Rashid je više puta dobio nagrade Red Dot Award, Chicago Athenaeum Good Design Award, I. D. Magazine Annual Design Review, IDSA Industrial Design Excellence Award i brojne druge.