Danas počine akcija besplatne popravke poplavljenih Gorenje aparata - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Srijeda, 28. maj 2014

Danas počine akcija besplatne popravke poplavljenih Gorenje aparata

Danas počine akcija besplatne popravke poplavljenih Gorenje aparata

Nakon što je na nivou Gorenje Grupacije donesena odluka o doniranju 250 hiljada eura za pomoć stanovništvu regiona koje je pogođeno poplavama, Gorenje Commerce d.o.o. u Bosni i Hercegovini od danas pokreće i trosedmičnu akciju gratis popravke poplavljenih Gorenje aparata. Akcija će trajati do 17. juna, 2014. a odnosi se na Gorenje aparate ne starije od šest godina. Kvarovi se mogu prijaviti na jedinstveni broj POZIVNOG Centra +387 33 755 600 uz napomenu operaterima da je riječ o aparatu koji je oštećen u poplavi. Za prijavu aparata potrebna je modelna oznaka i serijski broj aparata koji se nalazi na naljepnici na samom aparatu. Radno vrijeme pozivnog centra je od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka, a subotom od 9 do 13 sati.

"Prije svega, važno je da se postojeći aparati isključe iz električnih instalacija, potom ih je važno očistiti čistom vodom i pustiti da se temeljito osuše. Nakon ovog postupka potrebno je pozvati naš POZIVNI Centar kako bi autorizirani serviseri izašli na teren i procijenili da je opravka aparata uopće moguća", istakao je Uroš Marolt, direktor Gorenje Commerce d.o.o. naglasivši da je i ova akcija dio pomoći stanovništvu koje polako pokušava uspostaviti funkcionalan život u dijelovima u kojima je došlo do povlačenja vode. "Gorenje će snositi troškove izlaska na teren, dijagnosticiranja oštećenja, nabavke rezervnog dijela i opravke aparata ukoliko je ista moguća", zaključio je Marolt.

Po okončanju ove akcije, Gorenje Commerce d.o.o. će u saradnji sa Udruženjem Pomozi izvršiti procjenu stanja na terenu i najugroženijim porodicama donirati 300 novih Gorenje aparata.

Detaljnije informacije o ovoj aktivnosti Gorenje SERVISA pogledajte u letku: