Koncertom „JEDNOSTAVNO NARODNO“ R.K.U.D. Proleter obilježio 111 godina svog postojanja - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Četvrtak, 8. decembar 2016, Sarajevo, dvorana Dom mladih - Skenderija

Koncertom „JEDNOSTAVNO NARODNO“ R.K.U.D. Proleter obilježio 111 godina svog postojanja

Koncertom „JEDNOSTAVNO NARODNO“ R.K.U.D. Proleter obilježio 111 godina svog postojanja

Specijalni gost na koncertu najveća bosanskohercegovačka muzička zvijezda Halid Bešlić

Sinoć je u Sarajevu u dvorani Doma mladih održan svečani koncert najpoznatijeg bosanskohercegovačkog R.K.U.D. „Proleter“ pod nazivom „Jednostavno narodno“ povodom obilježavanja godišnjice svog postojanja i rada. Već punih 111 godina ovo Društvo njeguje tradiciju, predstavlja sponu između svojih članova i tradicije i već generacijama, ponosno i časno prenose i predstavljaju tradicionalnu baštinu naše zemlje. Ovom prilikom specijalni gost koncerta i član R.K.U.D. „Proleter“ bio je i jedna od najvećih bosanskohercegovačkih muzičkih zvijezda Halid Bešlić.

Društvo okuplja sve generacije, počeo je sa horskom sekcijom, a zatim širilo svoju djelatnost na folklorni ansambl, limenu glazbu, dramsku sekciju, muzičku sekciju, školu baleta, modernog plesa i dr. Učesnik je i nosilac brojnih festivalskih priznanja,  širom Evrope, sjeverne Afrike i Azije, kao i najvećih priznanja grada Sarajeva i  Bosne i Hercegovine.

Proleterov koncert “Jednostavno narodno“ omogućio je prijatelj koncerta Gorenje. Na koncertu je direktoru Gorenje Commerce d.o.o. Uroš Maroltu uručena specijalna zahvalnica za podršku u radu društva. U svom govoru gdin. Marolt istakao je svoje zadovoljstvo saradnjom sa R.K.U.D. „Proleter“ koje već 111 godina svojim radom čuva i njeguje tradiciju i kulturu ovih prostora, te na taj način afirmiše rad amaterskog djelovanja svojih članova.

Gorenje je obezbijedilo 300 besplatnih ulaznica za sve koji su željeli da prisustvuju ovom svečanom koncertu, a iste su se mogle preuzeti prijavom na WEB stranici kompanije Gorenje.

Gorenje je i ove godine iskazao  solidarnost svojim donacijama koje su usmjerene: R.K.U.D. „Proleter“, Udruženju distrofičara Kantona Sarajevo, Odbojkaškom klubu invalida „Fantomi“, Klubu specijalnih sportova „Drina“ Goražde, te sponzorstvom „Sportskih igara mladih“. Na ovaj način Gorenje se zahvaljuje svojim brojnim zadovoljnim kupcima u Bosni i Hercegovini, te nastoji dio ostvarenih sredstava iz poslovanja vratiti društvenoj zajednici u kojoj posluje.