Gorenje grupacija dobitnik nagrade za inovatora godine na Sarajevo Business Forumu - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Ponedjeljak, 22. maj 2017, Sarajevo

Gorenje grupacija dobitnik nagrade za inovatora godine na Sarajevo Business Forumu

Gorenje grupacija dobitnik nagrade za inovatora godine na Sarajevo Business Forumu

Gorenje grupacija dobitnik je nagrade za inovatora godine na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu. U obrazloženju priznanja koje je na posebnoj svečanosti u okviru SBF-a uručeno direktoru Gorenje Commerce-a Robertu Polšaku, istaknuto je kako je Gorenje jedan od vodećih proizvođača kućanskih aparata u Evropi s tradicijom dugom 67 godina. Gorenje je nagradu zaslužilo zbog vizije da postane inovator najnovijeg dizajna kućanskih aparata u svijetu.

Robert Polšak je izjavio kako su odgovornost, inovativnost i poduzetništvo ključne vrijednosti Gorenje grupacije. "Iza nas je uspješna 2016 godina, u kojoj smo ostvarili sve ključne ciljeve, rasli na našim najzačajnijim tržištima i zabilježili rast u našoj osnovnoj djelatnosti. Bilježimo rast dobiti i poboljšanje prodajne strukture, te smo dosegli planirane prodajne ciljeve. Sve to uz pomoć ciljano usmjerenih marketing aktivnosti te ulaganjem u razvoj novih proizvoda, koja su iz godine u godinu u porastu, a prošle godine su iznosila 2,6 posto prihoda od prodaje Gorenje grupacije" – kazao je Polšak.

Iako djeluje u zreloj industrijskoj grani, istakao je on, Gorenje grupacija se uspješno pozicionirala kao ponuđač, usmjeren ka dizajnu i inovacijama, što potvrđuju brojne prestižne međunarodne nagrade za dizajn i nagrade za inovativnost proteklih godina."Stoga inovativno i odlučno koračamo u budućnost. Za izazove, koji dolaze, smo pripremili poslovnu strategiju 2016-2020, koju uspješno realizujemo, te digitalnu strategiju za unaprijeđenu i pametnu budućnost našeg poslovanja, prilagođenu savremenoj tehnologiji i krajnjim korisnicima" – poručio je Robert Polšak, direktor Gorenje Commerce-a.