Gorenje i Hisense rade na razvoju pametnog doma budućnosti u Las Vegasu - Gorenje
Utorak, 8. januar 2019, CES, Las Vegas, Amerika

Gorenje i Hisense rade na razvoju pametnog doma budućnosti u Las Vegasu

Ovogodišnji CES, svjetski najveći sajam potrošačke elektronike i inovativne tehnologije, koji se održava u Las Vegasu, po prvi put donosi i prezentaciju Gorenje grupacije, koja se tu pojavljuje pod pokroviteljstvom Hisense grupacije. Naša centralna novost, koja je rezultat uspješne integracije Gorenja sa Hisense grupacijom, je nova ConnectLife platforma koja omogućava nesmetanu komunikaciju među povezanim proizvodima svih kompanija Hisense grupacije.

CES je globalno središte koje okuplja preko 4,500 izlagača, uključujući tehnološke velikane i ambiciozne startape. Svake godine, tu se prikazuju nadolazeće inovacije u domenu potrošačke elektronike. Ove godine Gorenje grupacija po prvi put učestvuje sa svojim proizvodima, a predstavljeni su povezani veliki kućanski aparati proizvedeni u Sloveniji, pod pokroviteljstvom novog vlasnika, Hisense grupacije.

Kao sastavni dio od kojeg se sastoje pametni domovi, povezive pećnice, mašine za pranje posuđa, mašine za pranje rublja i frižideri mogu se nesmetano povezati i komunicirati kroz inovativnu ConnectLife platformu međusobno ili sa ostalim aparatima i uređajima iz ponude Hisense grupacije. ConnectLife uglavnom nudi napredne digitalne usluge i rješenja pogodna za nove povezive i nepovezive aparate Hisense grupacije svih proizvodnih kategorija. Pouzdanost ConnectLife platforme nadmašuje respektabilne brendove i donosi potpunu integraciju proizvoda svih proizvođača i robnih marki ovog proizvođača u jednu platformu, ili nesmetanu komunikaciju među platformama. Na ovaj način, Gorenje i Hisense na CES sajmu predstavljaju prve rezultate kombinovanog iskustva i integracije dvije kompanije i njihovog znanja, a rezultat tog rada je razvoj novih proizvoda i ponuda proizvoda za pametni dom budućnosti.

"Naša prezentacija na CES-u je znak cijeloj industriji bijele tehnike da je Hisense grupacija među rijetkima koja kombinuje razvoj i znanje u proizvodnji za sve aparate i uređaje koji će bit dijelom pametnih domova budućnosti. Ovo također dokazuje da je Gorenje donijelo ispravnu odluku u odabiru strateškog partnera, jer smo time došli u priliku da donosimo odlučujuće i važne korake u veoma kratkom periodu, koje su nas i naše proizvode dovele na jedan od najvećih svjetskih sajmova potrošačke elektronike – a preko CES-a, i do više domova širom svijeta," uvjeren je predsjednik upravnog odbora Gorenja i zamjenik predsjednika za marketing u Hisense International Franjo Bobinac.

Platforma ConnectLife je također integrisana sa digitalnim asistentom Gorenje grupacije, kao i sa uslugama i servisima i proizvodima koje nude ostali partneri. Također ova platforma je povezana i sa ličnim digitalnim asistentima kao što su: Alexa, Google, Siri itd. Gorenje će lansirati ConnectLife platformu i liniju povezanih aparata na tržište u ovoj godini.