Dvije nagrade za dizajn Red Dot za Gorenje indukcijsku ploču i Asko sušilicu rublja - Gorenje
Utorak, 2. april 2019, Sarajevo,

Gorenje Grupa je dodala nove Red Dots nizu nagrada za vrhunski dizajn. Ove godine 40-člani međunarodni žiri ih je predstavio našoj Simplicity 2.1 indukcijskoj ploči za kuhanje pod markom Gorenje i sušilicu rublja pod markom Asko. Za ovogodišnje nagrade Red Dot takmičilo se  5500 proizvoda iz 55 zemalja u tri kategorije. Dizajnerska dostignuća Grupe Gorenje bila su među dobitnicima ovih nagrada više od desetljeća, što svjedoči o izvrsnosti našeg dizajna i inovativnosti proizvoda koji se prodaju pod našim brandovima.

Ovogodišnji Red Dots su 45. i 46. mjesto za Gorenje Grupu. Doista, Gorenje je prva slovenačka kompanija koja je dobila ovu prestižnu nagradu za dizajn još 2005. godine. Desetljeće i pol kasnije, izvrsnost i inovativnost u dizajnu ostaju obilježja naših koncepata kućnih aparata.
"Gorenje je ponovno bilo zadovoljno što je dobilo nagradu za dizajn Red Dot. Ovog puta smo je osvojili u kategoriji" Red Dot winner award "za našu indukcijsku ploču, a dio je treće generacije uspješne linije kuhinjskih aparata. Jednostavnost, koja utjelovljuje priču našeg branda - Life Simplified, uključuje proizvode koji zadovoljavaju glavne potrebe naših korisnika, a istovremeno ih oslobađaju tereta pretjeranih funkcija i namještanja. Uključuje korištenje senzora, kako bi se pojednostavili ključni izazovi s kojima se korisnici susreću u svakodnevnoj pripremi kvalitetnih i ukusnih jela “, objašnjava Lidija Pritržnik, direktorica produktnog dizajna u Gorenju.

Treća generacija popularne linije Simplicity od Gorenja.

Redukcijska indukcijska ploča za kuhanje dio je linije Gorenje Simplicity 2.1 koja se prilagođava širokom rasponu potreba za kuhanjem. Veliki prostor za kuhanje sastoji se od četiri odvojena grijaća elementa; dva na lijevoj strani mogu se proširiti, tj. mogu se spojiti u jednu veliku zonu za kuhanje. Senzori u svakom grijaćem elementu prepoznaju položaj i veličinu tave i aktiviraju odgovarajuće upravljačke tipke. Posebna funkcija također povezuje polja za kuhanje u proširenu zonu ako prepoznaje da je posuda prevelika za jednu zonu kuhanja. Interaktivna grafika označava aktivirane zone grijanja i sinhronizirano prati kretanje posuda. Prostrana ploča za kuhanje je obrubljena diskretnim uzorkom koji štiti površinu od oštećenja, razdvaja upravljačke tipke od polja za kuhanje i osigurava da se indukcijska ploča podudara s ostalim uređajima linije Simplicity 2.1. Obećanje brenda „Life Simplified“ također je podržano mnogim drugim funkcijama. Smart Timer automatski prikazuje vrijeme kuhanja, čak i ako tajmer za odbrojavanje nije postavljen - kada je ploča za kuhanje uključena, automatski započinje proces kuhanja.

Tehnička platforma proizvoda dolazi iz nove generacije indukcijskih ploča Gorenje, ali se nadopunjuje inovativnim funkcijama kao što su automatsko prepoznavanje posuđa i mogućnost objedinjavanja dvije susjedne zone za kuhanje. Stoga ploča za kuhanje nudi još veću fleksibilnost i jednostavnost korištenja. Kako naglašava autor nagrađivane ploče za kuhanje i voditelj „Gorenje Design Lab“ - Matevž Popič, "Fokusiranje na korisnika, umjesto da se slijepo prati stanje na tržištu, rezultira optimalnim radom, slobodom izbora, i intuitivne automatske ili poluautomatske funkcije.“ Ove prednosti pomažu korisnicima na smislen način, daju prijedloge, povezuju se ili odabiru načine potrebne za vrijeme kuhanja. „Ploča za kuhanje s pažljivo promišljenom strukturom i skupom funkcija zadovoljava raznovrsne, pa i najambicioznije želje naših korisnika, a istovremeno ostaju na razumnoj cijeni.

Crvena tačka za ASKO sušilicu rublja
Ovogodišnji drugi Red Dot nagrađen je za sušilicu rublja pod našim premium brandom ASKO. Ističe se minimalističkim dizajnom, vrhunskim materijalima i izradom te naprednim korisničkim funkcijama.