Gorenje mašine za pranje rublja među najboljima na testu koje sprovodi Udruženje potrošača Slovenije - Gorenje
Petak, 19. april 2019, Slovenija

U nezavisnom usporednom potrošačkom testiranju mašina za pranje rublja preko 50 različitih robnih marki, objavljenom od Udruženja potrošača Slovenije (SCA), dvije Gorenje WaveActive mašine za pranje rublja su rangirane među top deset. Ocijenjene su sa “Dobro” što znači da su preporučene od Udruženja potrošača Slovenije kao dobra kupovina.

Na zadnjem testu mašina za pranje rublja, koju sprovodi SCA, testira se nekoliko faktora koji utiču na odluku o kupovini novog aparata, uključujući efekat pranja sa učešćem u finalnoj ocjeni od 45 procenata, efekti centrifuge i ispiranja, trajanje/dužina programa pranja, ekonomičnost, i nivo buke u radu. Gorenje mašine za pranje rublja nove WaveActive generacije, dizajnirane za efikasnu, jednostavnu i po okoliš prihvatljivu brigu o rublju, istakle su se sa svojim programima pranja i tehnologijom koja je inspirisana prirodom i sa ciljem njenog očuvanja.

Sve to je potvrđeno i rezultatima testiranja gdje je mašina nove generacije WaveActive rangirana kao prva u tabeli sa konkurencijom. Gorenje model WS846LN osvojio je 64 poena i model WP723 ostvario je 60 poena (maksimalna ocjena na ovom testu je 73 poena). Obje mašine su na ovom testu ostvarila ocjenu i preporuku “Dobro”. Posebno ohrabrujuća je činjenic da su ova dva aparata ostvarila najvišu ocjenu u najvažnijim funkcijama – pranje i obrtaji. Zahvaljujući upotrijebljenoj tehnologiji, kao što je na primjer novi i patentirani WaveActive bubanj sa specijalnim valovitim 3D rebrima koji se brine i o najosjetljivijim tkaninama, IonTech tehnologiji koja koristi jone za optimalne rezultate pranja pri nižim temperaturama, i funkcija SteamTech koja koristi paru kako bi odstranila i najmanje tragove dima i zaprljanja.

Solidni rezultati na testu kojeg sprovodi Udruženje potrošača u Sloveniji dokazuju da sa brojnim tehnološkim poboljšanjima, kao što su upotreba izdrživog inverter motora i poboljšanog kućišta, u kombinaciji sa naprednom tehnologijom i programima za efikasno odstranjivanje i najtvrdokornijih mrlja, dva Gorenje modela koja su prošla testiranje pokazala su se jakima i u poređenju sa mašinama višeg cjenovnog razreda. Tako da one imaju i dodatnu prednost za potrošače: nižu cijenu od većine ostalih aparta sa top deset liste.

Vrlo često je bilo pravilo da dobri rezultati pranja zahtijevaju veću potrošnju energije, ali se to ne odnosi na Gorenje mašine za pranje rublja koje donose A+++ (–20%) energetski razred, što znači da koriste I 50% manje energije u poređenju sa aparatima A energetskog razreda. Dodatno, one donose I bogat raspon specijalnih programa koji olakšavaju korištenje, uključujući i specijalne programe za sportsko rublje i kratki program pranja.

Gorenje WaveActive nova generacija mašina za pranje i sušenje je već ranije postigla impresive rezultate na nezavisnom potrošačkom testiranju u Njemačkoj.