U mjesecu obilježavanja „Dana planete Zemlje“, Gorenje i ZEOS eko-sistem prikupili i predali na reciklažu 87 velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini - Gorenje
Ponedjeljak, 29. april 2019, Bosna i Hercegovina

Ukupno do sada prikupljeno i predato 400 starih aparata u ovoj ekološkoj akciji

Uspješan tok ekološke akcije „Staro za novo s popustom“  koju realizujemo u Gorenje STUDIJIMA sa sistem operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o. nastavljen je i u mjesecu u kojem je obilježen svjetski „Dan planete Zemlje“. Upravo na taj dan, 22.aprila, smo reciklerima predali 30 komada velikih kućanskih aparata, što je sa 57 komada predatih početkom ovog mjeseca ukupno 87 komada velikih kućanskih aparata, čime je ukupan broj prikupljenih aparata dosegao 400 komada, te smo sada na 40% godišnjeg cilja #1000recikliranihaparata u Bosni i Hercegovini. Ukupna količina predatih starih aparata reciklerima u kilogramima od početka akcije u novembru prošle godine pa do kraja aprila iznosi 24.192 kg!

Gorenje i ZEOS eko-sistem zajedno sa kupcima Gorenje aparata, ovom ekološkom akcijom daju izuzetan doprinos očuvanju životne sredine i edukaciji potrošača o važnosti pravilnog postupanja sa aparatima nakon prestanka njihovog korištenja. Bitno je istaći da je Gorenje ovom akcijom stimulisalo potrošače za kupovinu aparata višeg energetskog razreda u svojim maloprodajama, čime je osim zbrinjavanja starog aparata na zakonom propisan način, ostvarena i dodatna ušteda energije i napravljen pomak ka očuvanju životne sredine i eko sistema u Bosni i Hercegovini.

Već sada je primjetan dobar odziv građana u Bosni i Hercegovini, koji su voljni kupiti novi aparat višeg energetskog razreda uz popust odobren za  predati stari aparat. Do kraja ove zajedničke akcije ostalo je još sedam mjeseci, tako da smo sigurni da ćemo do kraja akcije ostvariti zajednički postavljeni cilj sa početka projekta: #1000recikliranihaparata u Bosni i Hercegovini.