Rukometni spektakl na FINAL4-u EHF Rukometne lige prvaka - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Srijeda, 5. juni 2019, Keln, Njemačka

Rukometni spektakl na FINAL4-u EHF Rukometne lige prvaka

Rukometni spektakl na FINAL4-u EHF Rukometne lige prvaka

Tokom prvog vikenda u junu naš #simplyfans tim je otputovao u Njemačku gdje se igrao završni turnir Velux EHF Rukometne lige šampiona. Ovogodišnji najbolji rukometni timovi Evrope koji su se uspjeli kvalifikovati na završni turnir bili su: Barça Lassa, Kielce, Veszprém i Vardar. Gorenje je bilo prisutno tokom cijelog rukometnog vikenda sa različitim aktivnostima i štandom na mjestu odigravanja turnira.

Zahvaljujući sponzorskom ugovoru sa EHF-om, Gorenje je bilo prisutno tokom cijele sezone i na finalu sa generalnim brendiranjem podloge za odigravanje, LED animacijama, brendiranim pozadinama za intervjue, kroz generalnu medijsku pažnju, domaćinstvo i razne opcije aktivnosti (kao što su dodjela trofeja utakmice sedmice, aktivnosti tokom poluvremena u Zagrebu, štandovi sa raznim aktivnostima u Danskoj i sl.). Ispred i unutar Lanxess arene gdje se odigravao FINAL4 turnir zadnjih 10 godina, Gorenje je organizovalo brojne promocije. Naš cilj je bio promovisanje Gorenje brenda i #simplyfans pokreta navijačima koji su bili tu ili online, a u Kelnu ih je bilo prisutno 20.000. Također smo organizovali »igru sa mašinama za pranje veša tokom poluvremena« i druge aktivnosti tokom poluvremena utakmica. Na štandu ispred arene učesnici su imali mogućnost da predviđaju rezultate utakmica, a na kraju, sretnim dobitnicima je dodijeljen Retro frižider. Unutar arene smo postavili specijalni modul za izradu specijalnog #simplyfans zida fotografija. Ovaj zid je bio posvećen #simplyfans sezoni 2018/19, gdje smo prikupili razne fotografije onlajn preko našeg @gorenjesimplyfans kanala na INSTAGRAM-u i web platformi simplyfans.eu.

Također smo pozvali našeg ambasadora Ivano Balića na finalni turnir. Kao prava rukometna legenda, on je doprinjeo dodatnoj medijskoj pažnji. U mjesecima koji su prethodili finalnom turniru organizovali smo specijalnu aktivaciju na našem Instagram profilu pod nazivom #simplyfansunited. Također pozdravili smo pobjednike u Kelnu i priredili brojna nezaboravna iskustva, na kojima nam se rukometni navijači još uvijek zahvaljuju.

Pogledajte neke od najljepših trenutaka sa ovogodišnjeg finala u galeriji fotografija (© EHF / Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler).