U toku juna i jula prikupljeno i predato reciklerima 258 velikih kućanskih aparata! - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Ponedjeljak, 29. juli 2019, Bosna i Hercegovina

U toku juna i jula prikupljeno i predato reciklerima 258 velikih kućanskih aparata!

U toku juna i jula prikupljeno i predato reciklerima 258 velikih kućanskih aparata!

U protekla dva mjeseca u sklopu ekološke akcije „Staro za novo s popustom“ prikupljeno je 258 velikih kućanskih aparata. Od ove količine izvezeno je 57 komada starih frižidera na sigurno zbrinjavanje u specijaliziranom reciklažnom centru za frižidere u Austriji. Ukupna količina predate opreme u ova dva mjeseca iznosi 15.638 kg. Sa krajem ovog mjeseca ukupna prikupljena količina u dosadašnjem toku akcije „Staro za novo s popustom“ iznosi 795 velikih aparata ili 48.330 kg što je 79,5% postavljenog godišnjeg cilja da se prikupi i zbrine 1.000 starih aparata u Bosni i Hercegovini. Svi ovi aparati su u saradnji sa sistem operaterom ZEOS eko-sistem predati i zbrinuti na ekološki prihvatljiv način.

Također dosadašnji tok akcije pokazuje da i bosanskohercegovački potrošači prate evropske trendove svijesti i brige za okoliš koji je pokazalo i zadnje istraživanje GfK-a za teritoriju tržišta Evropske unije. Više o ovom trendu možete pogledati na priloženoj infografici ili pročitati na ovom linku.

Potrošači u Bosni i Hercegovini u sklopu akcije koju u saradnji provode Gorenje STUDIJA i ZEOS eko-sistem su do sada uz prikupljene stare aparate koji su predani na sigurno zbrinjavanje, zamijenili stare aparate uz popust za predaju starog aparata, novim aparatima većeg energetskog razreda od A+++ u 466 kupovina i novim aparatom nižeg energetskog razreda od A+++ u 329 kupovina. Ovo pokazuje da je svijest potrošača u Bosni i Hercegovini po pitanju brige za okoliš na izuzetno visokom nivou i da se u 58,61% svojih kupovina po akciji „Staro za novo s popustom“ odlučuju za kupovinu Gorenje aparata najvišeg energetskog razreda, što je svakako zanimljiv podatak i pokazatelj da potrošači u BiH prate svjetske trendove potrošnje.

Više o ovoj akciji pratite i na društvenim mrežama Gorenje (Facebook i Instagram) i ZEOS eko-sistem pod jedinstvenim hešteg oznakama #1000recikliranihaparata. Za kupovinu novog aparata po akciji „Staro za novo s popustom“ posjetite najbliži Gorenje STUDIO ili se informišite o akciji i uslovima akcije na ovom linku.

Infografika GfK