Vrijeme je za EHF EURO 2020 - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Utorak, 7. januar 2020, Austrija, Norveška i Švedska

Vrijeme je za EHF EURO 2020

Vrijeme je za EHF EURO 2020

Gorenje je postalo dijelom evropske rukometne porodice 2017 godine kada je potpisano oficijelno sponzorstvo Velux EHF Lige šampiona i kada smo postali ponosni sponzori dva Evropska rukometna prvenstva za muškarce (2018 i 2020 godine). Ove sponzorske aktivnosti su obilježene kampanjom nazvanom #simplyfans, koja okuplja rukometne navijače iz čitavog svijeta.

Novi izazovi i nove prilike na EHF EURO 2020

Sada se nalazimo pred novim izazovima za #simplyfans i Gorenje. Od 9 – 26 januara, Austrija, Norveška i Švedska će biti domaćini EHF EURO 2020. Po prvi put u historiji rukometa, 24 tima će biti učesnici Evropskog prvenstva, a turnir će organizovati tri različite države. Austrija će ugostiti dvije grupe preliminarne runde takmičenja i jednu grupu glavnog dijela takmičenja, Norveška će biti domaćinom samo preliminarne runde takmičenja za dvije grupe. Švedska je dobila glavnu pažnju jer će ugostiti dvije grupe preliminarne runde i jednu grupu glavne runde takmičenja, a bit će i domaćini završnice turnira. Dvorane koje je odabrala Švedska su Geteborg Scandinavium, Malme Arena i Tele 2 Arena u Štokholmu (završnica turnira). Utakmice u Austriji se igraju u gradskim arenama u Beču i Gracu. U Norveškoj, Trondhaim Spektrum arena će ugostiti ekipe.

Kao oficijelni sponzori, Gorenje, će biti važan dio ovog prvenstva. Nakon uspješne aktivacije tokom EHF EURO 2018 u Hrvatskoj, kompanija nastoji osnažiti svoju poziciju u svijetu rukometa i učiniti svoj brend pristupačnijim širem društvu. Sa dvije različite aktivacije koje će se odvijati tokom čitavog prvenstva u arenama i sa zanimljivim digitalnim sadržajem i izazovima, Gorenje i #simplyfans će biti jedinstveni dio mozaika EHF EURO 2020.

Upoznajte prvu maskotu Gorenja!

Kako bi sponzorsku #simplyfans aktivnost učinili još zabavnijom, u decembru, Gorenje je predstavilo i svoju prvu maskotu. Jedan specijalni frižider, imena Gorini, je sada dio #simplyfans porodice i zabavlja navijače na društvenim mrežama, ali će biti prisutan i u arenama. Upoznajte Gorinija i pratite njegove story-e na @Gorenjesimplyfans i društvenim mrežama Facebook i Instagram

#simplyfans na EHF EURO 2020

U Gracu (9 – 13 januara) i Beču (16 – 22 januar) Gorenje će zabaviti ljubitelje rukometa sa brojnim aktivnostima. Na promotivnom štandu, navijači će imati priliku da naprave veoma specijalan EHF EURO 2020 #simplyfans video. Svi će imati priliku da ovaj video pošalju na svoj e-mail i da ga poslije objave na Instagramu i označe @Gorenjesimplyfans Instagram profil, te će tako posjetioci imati priliku da osvoje dvije odlične nagrade. Mogu osvojiti VIP obilazak iza kulisa takmičenja na zadnjim utakmicama u Gracu (13.1.) ili Beču (22.1.) ili da budu prikazani u Gorenje spotu koji će se emitovati tokom svake utakmice. Ista aktivacija, će zabaviti navijače i tokom finalne sedmice u Štokholmu. U preliminarnoj i glavnoj rundi takmičenja, Gorenje će zabaviti navijače u Malme areni (od 11 do 22 januara) sa specijalnom igrom predviđanja rezultata.

Sva događanja na lokacijama takmičenja će biti praćena i zanimljivim sadržajem na društvenim mrežama. Navijači, koji posmatraju utakmice iz arene ili putem TV-a, kompjutera ili mobilnih ekrana, će imati priliku učestvovati u specijalnom digitalnom izazovu. Tokom trajanja prvenstva, objavom specijalnih trenutaka sa EHF EURO 2020 koji su zabilježili svojim mobilnim telefonima i objavili na svojim Instagram story-u ili kao objava na svom profilu i pri tome označe @Gorenjesimplyfans, navijači mogu osvojiti specijalni Gorenje retro #simplyfans frižider ili #simplyfans dres.

Pored svega ovoga, nagradne igre u poluvremenima utakmica će biti organizovane u Gracu i Beču, dok će Tele 2 arena u Štokholmu biti domaćin izvanrednog Gorenje zabavnog programa za vrijeme trajanja poluvremena! To svakako ne biste trebali propustiti.

Pratite nas na našim društvenim mrežama ili dođite u neku od arena u kojima smo prisutni! Vrijeme je za EHF EURO 2020!