Vrijeme je za EHF EURO 2020 - Gorenje
Utorak, 7. januar 2020, Austrija, Norveška i Švedska

Vrijeme je za EHF EURO 2020

Gorenje je postalo dijelom evropske rukometne porodice 2017 godine kada je potpisano oficijelno sponzorstvo Velux EHF Lige šampiona i kada smo postali ponosni sponzori dva Evropska rukometna prvenstva za muškarce (2018 i 2020 godine). Ove sponzorske aktivnosti su obilježene kampanjom nazvanom #simplyfans, koja okuplja rukometne navijače iz čitavog svijeta.

Novi izazovi i nove prilike na EHF EURO 2020

Sada se nalazimo pred novim izazovima za #simplyfans i Gorenje. Od 9 – 26 januara, Austrija, Norveška i Švedska će biti domaćini EHF EURO 2020. Po prvi put u historiji rukometa, 24 tima će biti učesnici Evropskog prvenstva, a turnir će organizovati tri različite države. Austrija će ugostiti dvije grupe preliminarne runde takmičenja i jednu grupu glavnog dijela takmičenja, Norveška će biti domaćinom samo preliminarne runde takmičenja za dvije grupe. Švedska je dobila glavnu pažnju jer će ugostiti dvije grupe preliminarne runde i jednu grupu glavne runde takmičenja, a bit će i domaćini završnice turnira. Dvorane koje je odabrala Švedska su Geteborg Scandinavium, Malme Arena i Tele 2 Arena u Štokholmu (završnica turnira). Utakmice u Austriji se igraju u gradskim arenama u Beču i Gracu. U Norveškoj, Trondhaim Spektrum arena će ugostiti ekipe.

Kao oficijelni sponzori, Gorenje, će biti važan dio ovog prvenstva. Nakon uspješne aktivacije tokom EHF EURO 2018 u Hrvatskoj, kompanija nastoji osnažiti svoju poziciju u svijetu rukometa i učiniti svoj brend pristupačnijim širem društvu. Sa dvije različite aktivacije koje će se odvijati tokom čitavog prvenstva u arenama i sa zanimljivim digitalnim sadržajem i izazovima, Gorenje i #simplyfans će biti jedinstveni dio mozaika EHF EURO 2020.

Upoznajte prvu maskotu Gorenja!

Kako bi sponzorsku #simplyfans aktivnost učinili još zabavnijom, u decembru, Gorenje je predstavilo i svoju prvu maskotu. Jedan specijalni frižider, imena Gorini, je sada dio #simplyfans porodice i zabavlja navijače na društvenim mrežama, ali će biti prisutan i u arenama. Upoznajte Gorinija i pratite njegove story-e na @Gorenjesimplyfans i društvenim mrežama Facebook i Instagram

#simplyfans na EHF EURO 2020

U Gracu (9 – 13 januara) i Beču (16 – 22 januar) Gorenje će zabaviti ljubitelje rukometa sa brojnim aktivnostima. Na promotivnom štandu, navijači će imati priliku da naprave veoma specijalan EHF EURO 2020 #simplyfans video. Svi će imati priliku da ovaj video pošalju na svoj e-mail i da ga poslije objave na Instagramu i označe @Gorenjesimplyfans Instagram profil, te će tako posjetioci imati priliku da osvoje dvije odlične nagrade. Mogu osvojiti VIP obilazak iza kulisa takmičenja na zadnjim utakmicama u Gracu (13.1.) ili Beču (22.1.) ili da budu prikazani u Gorenje spotu koji će se emitovati tokom svake utakmice. Ista aktivacija, će zabaviti navijače i tokom finalne sedmice u Štokholmu. U preliminarnoj i glavnoj rundi takmičenja, Gorenje će zabaviti navijače u Malme areni (od 11 do 22 januara) sa specijalnom igrom predviđanja rezultata.

Sva događanja na lokacijama takmičenja će biti praćena i zanimljivim sadržajem na društvenim mrežama. Navijači, koji posmatraju utakmice iz arene ili putem TV-a, kompjutera ili mobilnih ekrana, će imati priliku učestvovati u specijalnom digitalnom izazovu. Tokom trajanja prvenstva, objavom specijalnih trenutaka sa EHF EURO 2020 koji su zabilježili svojim mobilnim telefonima i objavili na svojim Instagram story-u ili kao objava na svom profilu i pri tome označe @Gorenjesimplyfans, navijači mogu osvojiti specijalni Gorenje retro #simplyfans frižider ili #simplyfans dres.

Pored svega ovoga, nagradne igre u poluvremenima utakmica će biti organizovane u Gracu i Beču, dok će Tele 2 arena u Štokholmu biti domaćin izvanrednog Gorenje zabavnog programa za vrijeme trajanja poluvremena! To svakako ne biste trebali propustiti.

Pratite nas na našim društvenim mrežama ili dođite u neku od arena u kojima smo prisutni! Vrijeme je za EHF EURO 2020!