Gorinijeve akrobatske majstorije od Graca do Štokholma! - Gorenje
Ponedjeljak, 27. januar 2020, Štokholm, Švedska, EHF EURO 2020

Gorinijeve akrobatske majstorije od Graca do Štokholma!

Ove godine, Gorenje se ponovo predstavilo kao oficijelni sponzor EHF Evropskog prvenstvam u rukometu, uz pomoć svoje nove oficijelne maskote Gorinija i njegovih prijatelja, svjetski poznatih akrobata iz grupe Dunking Devils.

Gorenje oficijelni partner EHF EURO 2020

Smisao EHF EURO 2020 je bio u tome da ujedini sve rukometne nacije Evrope i tako je odlučeno da prvenstno organizuju tri evropske zemlje – Austrija, Švedska i Norveška. Po prvi put u historiji takmičenja, nastupile su i 24 nacionalna tima na turniru.

Mi u Gorenju smo sigurni da ovo sponzorstvo donosi našoj kompaniji dobru reputaciju, poštovanje i veći nivo svjijesti o našem brendu kod potrošača na svim tržištima, pošto su većinom glavna tržišta Gorenja ujedno i zemlje koje su veoma uspješne u rukometu.

Predstavljanje nove Gorenje maskote i prisutnost na EHF EURO 2020

U decembru, Gorenje je uspješno predstavilo svoju prvu maskotu – slatki retro frižider imena Gorini. Kao oficijelna maskota kompanije, Gorini kojeg već sada svi obožavaju je  bio važan dio Gorenje aktivacije na ovogodišnjem EHF EURO-u, i bio je zvijezda u Gracu, Beču i Štokholmu.

Centralni događaj #simplyfans pokreta – Gorini i njegovi prijatelji iz Dunking Devils-a

Tokom finalnog vikenda turnira Gorini je očarao glavni grad Švedske zajedno sa svojim prijateljima, i svjetski poznatim akrobatama iz grupe Dunking Devils. U duhu najboljih navijačkih grupa, za EHF EURO 2020, Dunking Devilsi su udružili snage sa umjetnicima iz grupa Flipping Art, DaMove i Atrifex. Posjetili su neke od najljepših lokacija Štokholma, te su navijanjem, plesanjem i akrobatskim majstorijama širili atmosferu navijanja među turistima i lokalnim stanovništvom.

Ovaj razigrani tim Gorinija i njegovih prijatelja iz Flipping Art, DaMove i Atrifex se također sastao i sa #simplyfans ambasadorom, igračem nacionalnog tima Slovenije, Vid Kavtičnikom, a također družili su se i sa dvojicom španskih rukometaša, Daniel Dujshebaev-im i Aitorom Ariñom – koji su postali prvaci Evrope sa svojim nacionalnim timom Španije!

Centralni događaj ovog finalnog vikenda je bio nastup Gorinija na poluvremenu utakmice za prvo mjesto, gdje su akrobatske vratolomije i plesni pokreti Gorinija zabavili ispunjenu Tele2 arenu sa prisutnih 20.000 gledalaca.

Evropsko rukometno prvenstno je bilo nezaboravno iskustvo što možete i sami pogledati u videu i galeriji fotografija.