Gorinijeve akrobatske majstorije od Graca do Štokholma! - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Ponedjeljak, 27. januar 2020, Štokholm, Švedska, EHF EURO 2020

Gorinijeve akrobatske majstorije od Graca do Štokholma!

Gorinijeve akrobatske majstorije od Graca do Štokholma!

Ove godine, Gorenje se ponovo predstavilo kao oficijelni sponzor EHF Evropskog prvenstvam u rukometu, uz pomoć svoje nove oficijelne maskote Gorinija i njegovih prijatelja, svjetski poznatih akrobata iz grupe Dunking Devils.

Gorenje oficijelni partner EHF EURO 2020

Smisao EHF EURO 2020 je bio u tome da ujedini sve rukometne nacije Evrope i tako je odlučeno da prvenstno organizuju tri evropske zemlje – Austrija, Švedska i Norveška. Po prvi put u historiji takmičenja, nastupile su i 24 nacionalna tima na turniru.

Mi u Gorenju smo sigurni da ovo sponzorstvo donosi našoj kompaniji dobru reputaciju, poštovanje i veći nivo svjijesti o našem brendu kod potrošača na svim tržištima, pošto su većinom glavna tržišta Gorenja ujedno i zemlje koje su veoma uspješne u rukometu.

Predstavljanje nove Gorenje maskote i prisutnost na EHF EURO 2020

U decembru, Gorenje je uspješno predstavilo svoju prvu maskotu – slatki retro frižider imena Gorini. Kao oficijelna maskota kompanije, Gorini kojeg već sada svi obožavaju je  bio važan dio Gorenje aktivacije na ovogodišnjem EHF EURO-u, i bio je zvijezda u Gracu, Beču i Štokholmu.

Centralni događaj #simplyfans pokreta – Gorini i njegovi prijatelji iz Dunking Devils-a

Tokom finalnog vikenda turnira Gorini je očarao glavni grad Švedske zajedno sa svojim prijateljima, i svjetski poznatim akrobatama iz grupe Dunking Devils. U duhu najboljih navijačkih grupa, za EHF EURO 2020, Dunking Devilsi su udružili snage sa umjetnicima iz grupa Flipping Art, DaMove i Atrifex. Posjetili su neke od najljepših lokacija Štokholma, te su navijanjem, plesanjem i akrobatskim majstorijama širili atmosferu navijanja među turistima i lokalnim stanovništvom.

Ovaj razigrani tim Gorinija i njegovih prijatelja iz Flipping Art, DaMove i Atrifex se također sastao i sa #simplyfans ambasadorom, igračem nacionalnog tima Slovenije, Vid Kavtičnikom, a također družili su se i sa dvojicom španskih rukometaša, Daniel Dujshebaev-im i Aitorom Ariñom – koji su postali prvaci Evrope sa svojim nacionalnim timom Španije!

Centralni događaj ovog finalnog vikenda je bio nastup Gorinija na poluvremenu utakmice za prvo mjesto, gdje su akrobatske vratolomije i plesni pokreti Gorinija zabavili ispunjenu Tele2 arenu sa prisutnih 20.000 gledalaca.

Evropsko rukometno prvenstno je bilo nezaboravno iskustvo što možete i sami pogledati u videu i galeriji fotografija.