Borba protiv koronavirusa: U Hisense Gorenje pomažemo kontinuiranim donacijama i edukacijama poslovnih subjekata i pojedinaca - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Petak, 27. mart 2020, Velenje, Slovenija

Borba protiv koronavirusa: U Hisense Gorenje pomažemo kontinuiranim donacijama i edukacijama poslovnih subjekata i pojedinaca

Borba protiv koronavirusa: U Hisense Gorenje pomažemo kontinuiranim donacijama i edukacijama poslovnih subjekata i pojedinaca

S namjerom sprječavanja širenja koronavirusa, na vrijeme smo implementirali striktne zdravstvene i sigurnosne mjere u svim Hisense Europe Group kompanijama, i bili smo uspješni u prevenciji koronavirusa. Dijelimo svoja iskustva sa drugim kompanijama, a vlasti u Republici Slovenija su istakle Hisense Gorenje kao primjer dobre prakse sprječavanja epidemije u proizvodnim kompanijama. Istovremeno, donirali smo zaštitnu i medicinsku opremu institucijama i poslovnim subjektima koji su trenutno najviše u potrebi. Također, ponudili smo vladi Republike Slovenije besplatno korištenje naših hotela i vozila, ukoliko se situacija po pitanju širenja koronavirusa pogorša, i ukoliko bi takva pomoć bila potrebna. U Kini već smo pripremili veliku pošiljku zaštitne medicinske opreme za transport do Slovenije, koja se sastoji od 200,000 maski, 500 respiratora i ventilator (mašina za umjetni rad pluća) koje će Hisense donirati Sloveniji.

Nakon zaustavljanja proizvodnje u svim Hisense tvornicama širom Evrope na dvije sedmice, do 6.aprila, samo pomoćne usluge čiji rad je neophodan kako bi se obezbijedila sigurnost ili kontinuiran osnovni poslovni proces će nastaviti da rade u uredima firme. Ove aktivnosti se moraju nastaviti relativno bez prekida u kompaniji bez obzira što je proizvodnja zaustavljena (vatrogasci, upravljanje otpadnim vodama, logistika, dio pomoćnih usluga, dio istraživanja i razvoja i održavanja i sl.).

Donijeli smo dodatne mjere prevencije

Uprkos činjenici da većina naših radnika radi od kuće, iste preventivne mjere su još uvijek na snazi u kompaniji, kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. U donesene mjere smo uvrstili i obaveznu dezinfekciju ureda, kako bi se osigurala sigurnost onih kolega koji još uvijek rade u prostorijama kompanije. Uredi se dezinfikuju dva puta dnevno, a sobe za sastanke koje se još uvijek koriste svaki put nakon upotrebe. Primjenjuju se i češće mjere dezinfekcije prostorija i vanjskih područja sa većom posječenošću ljudi.

Odgovorno ponašanje na poslu i kod kuće je ključno

Konzistentno preventivno ponašanje je od izuzetne važnosti tokom trajanja epidemije koronavirusa, tako da smo pripremili kratke i jednostavne za razumijevanje instrukcije za lično sigurno ponašanje, na poslu ili kod kuće, kako bi povećali svjest među uposlenicima i ostalom javnosti. Oni se mogu dijeliti putem društvenih mreža ili drugih mrežnih komunikacijskih kanala. Možete ih pronaći na linkovima ispod ovog teksta i podstićemo vas da ih dalje širite kako bi dosegli što veći broj korisnika, kako poslovnih tako i za edukaciju i zaštitu zdravlja onih koji ostaju u kući.

Hisense grupacija nastavlja sa donacijama u Sloveniji

Hisense grupacija nastavlja aktivno pomagati i asistirati sa donacijama zaštitne medicinske opreme i medicinskih uređaja, donacijom 200,000 zaštitnih maski, 2,000 zaštitnih medicinskih setova, 2,000 setova zaštitne medicinske odjeće, 500 respiratora i ventilator (za umjetni rad pluća). Hisense je također omogućio svoj skladišni prostor u Qingdao-u i unajmio je još jedno dodatno skladište, kako bi pomogao ambasadi Slovenije i ministrima, kako bi tu mogli prikupiti i sve ostale donacije iz Kine i poslati ih u Sloveniju.

Također, ponudili smo vlastima u Republici Sloveniji besplatno korištenje imovine (Paka hotel i vila Herberstein) kao i vozila u slučaju da situacija po pitanju koronavirusa postane teža i da takva pomoć bude potrebna, npr. za izolaciju zaraženih ili za privremeni smještaj.

Preventivne mjere za sprječavanje širenja koronavirusa