Što je obećanje prečišćivača zraka? - Gorenje
zatvori
...

Arhiv

Četvrtak, 14. januar 2021, Bosna i Hercegovina

Što je obećanje prečišćivača zraka?

Što je obećanje prečišćivača zraka?

Govoreći o čistom zraku u svom domu, trebali biste znati da zrak u zatvorenom može imati razinu određenih zagađivača i do pet puta veću od vanjskog zraka, prema nekim svjetskim studijama.


Dakle, imati prečišćivač zraka kod kuće sigurno izgleda obećavajuće. I stvarno je tako. Uređaj je dizajniran za čišćenje zraka u vašem domu, uklanjanje nečistoća poput dima, sitnih čestica zagađenja (vrijednost PM2,5) ili kućne prašine. Ako živite u području koje je više izloženo zagađenju, prečišćivač zraka može vam pomoći da se riješite lošeg zraka koji je prisutan u vašem domu.


Sigurno je da prečišćivači zraka doista mogu neutralizirati neke od loših onečišćenja zraka, u ovo doba to je sigurno dobro znati i primijeniti kod kuće. Prečišćivač zraka Gorenje OPTIAIR 203 M pogodan je za prostorije gdje provodite više vremena, poput dnevnog boravaka u vašem stanu. Doseže 20 m2, a svojim dvostrukim sistemom prečišćavanja pomoći će vam da uživate u čišćoj i svježijoj kvaliteti zraka u zatvorenom.


Gorenje OPTIAIR 203 M posjeduje 3U1 sistem filtriranja i to: predfilter, HEPA filter i filter sa aktivnim ugljenom. Prednost je također u jonskoj tehnologiji i 4 brzine ventilatora, što će poboljšati kvalitetu vašeg iskustva. Tehnologija jona otpušta negativno naelektrisane jone u zrak. Oni su neophodni za ćelijski metabolizam i ostale vitalne funkcije. Efikasan sistem filtriranja odstranjuje polen, mirise, dim i prašinu, obezbjeđujući uvijek svjež i čist zrak u zatvorenoj prostoriji.

Digitalni tajmer zasigurno će olakšati korištenje uređaja i da, sigurno ćete se osjećati puno bolje kad potpuno dišete. Bez glavobolje, manje simptoma astme ili samo veći fokus i vitalnost pomoći će vam da puno bolje obavljate svoje svakodnevne zadatke.
Rad prečišćivača zraka je tiši i od šapata i neće vas ometati, kada radi na nižim brzinama ventilatora. Sa razinom buke od samo 25 dB on čisti zrak za lakše disanje i tako je vrlo pogodan za korištenje kako u spavaćim tako i u dječijim sobama.